Juden Göran Rosenberg vill påtvinga majoriteten muslimska böneutrop – i demokratins namn

DEBATT. I en krönika på Sveriges Radio tar juden Göran Rosenberg avstånd från majoritetsbeslut. Ifall majoriteten har en annan åsikt än honom själv, är det ett förtryckande och auktoritärt majoritetsstyre, menar Rosenberg.

Under fredagen publicerade public service-kanalen Sveriges radio (SR) en så kallad krönika av juden Göran Rosenberg. I den attackerar han majoriteten i Sverige, som enligt opinionsundersökningar är emot muslimska böneutrop i landet, som exempelvis en moské i Växjö nyligen fick tillstånd att sända ut.

Rosenberg konstaterar att böneutrop med största sannolikhet skulle förbjudas i Sverige ifall en folkomröstning fick besluta i frågan. Men trots detta menar han att det vore ”odemokratiskt” att implementera en sådan lag.

”Demokrati är inte detsamma som majoritetsstyre”, skriver Rosenberg och fortsätter: ”Demokrati är ett konstitutionellt reglerat majoritetsstyre som förutsätter hänsyn till minoriteter. Ett samhälle där en aldrig så stor majoritet tar sig rätten att fritt undertrycka en aldrig så liten minoritet är inte en demokrati.”

Han menar sig också se en oroväckande utveckling i Europa, med Polen och Ungern som exempel, där folkviljan i opposition mot massinvandringen implementeras i allt fler länder:

I varje fall kan vi i land efter land i Europa se hur ideologier och partier som förespråkar en mera otyglad majoritetsmakt vinner mark; mera makt åt majoritetsbefolkningen eller majoritetskulturen eller något som kallas Folket eller Folkviljan. Alltmedan det påstådda daltandet med minoriteter målas upp som ett hinder för folkviljan och ett hot mot demokratin.

Istället för att vara en fråga för folket att ta ställning till menar Rosenberg att de muslimska böneutropen endast är en ordningsfråga och därmed något som endast polisen har att att göra med. ”Svårare än så behöver det inte vara”, menar Rosenberg.

Precis som många andra judar i Sverige har Göran Rosenberg använt mycket av sin tid i rampljuset till att hetsa mot nationella och propagera för massinvandring. Under gudstjänsten i Storkyrkan i samband med riksdagens årliga öppnande 2015 äntrade Rosenberg exempelvis predikstolen och höll ett utdraget tal om tyska ”dödsläger”, massinvandring och hur Europa ”måste bli mångkulturellt”, allt till stående ovationer från den samlade politikerkåren.

Se Göran Rosenbergs ökända ”predikan” i Storkyrkan:

Källa:
Krönika av Göran Rosenberg om auktoritära majoriteter och böneutrop

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KarlSenastePierreKarl ASverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Vad säger detta judesvin om Israel?

Fredrika
Medlem

Om man inte hade känt till maktens politiska plan med Sverige och Europa skulle man kunna tro att (((Rosenberg))) är oförståndig. Men han vet exakt vad han säger och varför. Man skulle kunna passa på och fråga honom hur mycket han anser Nordiska motståndsrörelsen ska få växa och öka sitt inflytande över nordisk politik. I demokratins namn som han hänvisar till. Nordiska motståndsrörelsen erbjuder dessutom betydligt mer utvecklad demokrati än vad islam gör. Bara för att få höra hur han svarar, inte för att få honom att samtala. Det går inte att resonera med förtryckarna. De har sin agenda klar.… Läs mer »

Sverker
Medlem

Han kan gagga bäst han orkar via MSM. Snart är judens tid förbi, och han får gagga i en synagoga istället, långt borta, typ Madagaskar.

Karl-Путин A
Medlem

Undrar vad SD har för ståndpunkt i denna fråga. Som jag har uppfattat det anser SD att muslimer i Sverige är svenskar om de sköter sig, att hur många moskéer som helst får byggas om de smälter in i det svenska kulturlandskapet och då kan man väl även anta att SD är för böneutrop, eftersom moskéerna i falurött med vita knutar drivs av skötsamma svenskar.

Karl-Путин A
Medlem

Demokrati, majoritetsbeslut och yttrandefrihet ska bara få finnas under förutsättning att man gör och yttrar det som faller (((den härskande makteliten))) på läppen.

Det ska vi komma ihåg när vi har makten och deportationen av ett visst folkslag bara kommer att vara en ordningsfråga. ”Svårare än så behöver det inte vara.”

Pierre
Medlem

Skit ner dig Göran ditt respektlösa shlomoslödder.

Senaste
Medlem

Judens ondska är gränslös. All antisemitism är självförsvar.

Karl
Medlem

FUCK OFF!!!