Juden Göran Rosenberg vill begränsa yttrandefriheten

YTTRANDEFRIHET. Författaren och juden Göran Rosenberg går i en krönika i Sveriges Radio till hårt angrepp mot yttrandefriheten och de ”asociala medierna” där människor fritt kan sprida ”dödligt gift”.

Göran Rosenberg (Twitterbild)

Den judiske författaren och journalisten Göran Rosenberg går i en krönika i SR P1:s veckomagasin Godmorgon världen! till hårt angrepp mot yttrandefriheten och vad han kallar för ”ordens gift”. ”Det var ord som ytterst gjorde Förintelsen möjlig”, skriver han.

Rosenberg tycker sig se en naivitet och ett lättsinne hos yttrandefrihetsförespråkare som anser att ord bör bemötas med ord. Han anser att ord kan döda och skada rent fysiskt och liknar dem som förespråkar yttrandefrihet med dem som förespråkar rätten att bära skjutvapen i USA:

Lika lite som en jaktlicens kan ge tillåtelse att fritt döda eller såra, lika lite kan yttrandefriheten göra det. De som kämpar för rätten att använda ord för att hetsa och hata, kan i den bemärkelsen jämföras med dem som kämpar för rätten att bära skjutvapen.

Rosenberg anser att de som förespråkar en frihetlig eller liberal hållning till yttrandefriheten ger ”uttryck för en bristande erfarenhet av vad ord har visat sig kunna göra med både friheten och den liberala demokratin”. Denna erfarenhet menar sig däremot Rosenberg ”av familjehistoriska skäl” i egenskap av jude ha.

Därefter går Rosenberg till ilsken attack mot de möjligheter till kommunikation som den digitala revolutionen har fört med sig i form av vad han kallar för ”asociala medier”:

De asociala medierna är de giftiga tungornas perfekta medium. Här kan vemsomhelst, i skydd av anonymitet eller falsk identitet, i miljontals ekokammare och filterbubblor världen över, sprida giftiga ord om vemsomhelst, utan minsta möjlighet för den förgiftade att försvara sig, än mindre få upprättelse. Till giftet på nätet hör ju att det kan fortsätta att verka i nätets sökmotorer, och i trådar på asociala medier, hur länge som helst.

Han anser också att de etablerade medierna har anpassat sin journalistik till de asociala mediernas flöden och ”inbyggda brist på publicistiskt ansvar”. Den slutsats Rosenberg drar är att det nu är dags att reglera yttrandefriheten så att inte ”ord som kan såra och döda” ska tillåtas.

Konsekvenserna av det som Rosenberg föreslår skulle bli att vanliga människors möjlighet att uttrycka och sprida åsikter skulle begränsas kraftigt, och att Bonnierägda medier och statskontrollerad radio och tv skulle få patent på att kontrollera vilka ord som ska få yttras.

Att fria medier som Nordfront skulle omfattas av Rosenbergs yttrandefrihet måste betraktas som ytterst osannolikt.

Källa:
Krönikör Göran Rosenberg: Tungors gift

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VictorKlausKarl-Путин A_DH_Rokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Flytta till Israehell.

Victor
Medlem

Göran Rosenberg har det för bra här för att flytta . I Israel skulle han vara tvungen att jobba för sin brödföda,som i ett riktigt arbete. Vilket nog skulle vara en smärre chock för honom.

_DH_
Medlem
_DH_

Ibland känns det som att vissa judar utgör nyttiga idioter, i det att de inte lyckas dölja att det är just judar, och just som uttryck för sin judiskhet, som vill inskränka yttrandefriheten. De försöker vrida bort blicken från dem själva och hävda att det är muslimer eller ”nazister” som är hotet mot det fria ordet, men lyckas ändå alltid bevisa att det är de själva som är det.

Karl-Путин A
Medlem

Judiskt ägda GP hävdar fortfarande att NMR tänkte marschera UTANFÖR synagogan i Göteborg, trots att den tillståndsgivna marschvägen låg 200 meter bort med stadsbebyggelse emellan. Sen blev det vare sig något tillstånd eller demonstration ens en kilometer därifrån.

Men för att citera en känd ”överlevare”: I min fantasi var det verklighet.

Karl-Путин A
Medlem

”Dödligt gift” – är det Zyklon-B han menar?

Klaus
Medlem

Det är ord som gör lögner och hets mot det tyska folket möjligt. Judarnas yttrandefrihet skulle trots allt inte begränsas men sanningen om koncentrationsläger måste publiceras, t.ex. Fred Leuchter Report och Röda korsets rapport. Även de allierades krigsdokument måste publiceras. Det måste vara äntligen slut med judiska bestämmelser och ockupationslagar!

Karl-Путин A
Medlem

De enda som har gasat ihjäl människor i avrättningssyfte, dvs att man dömer någon till döden genom gasning är de självutnämnda överlevarna. Verifierade gaskammare som bevisligen tagit livet av folk fanns bara i det sen 1913 (((våldtagna))) USA.

Sex miljoner dödsgasade judar och (((man)) kan inte presentera ett enda obduktionsprotokoll som styrker gasning.