Judemedvetne Tyson Fury vann tungviktstitel

SPORT. Tyson Fury vann den upphaussade tungviktsmatchen mot Deontay Wilder.

Britten Tyson Fury vann under natten mot söndag svensk tid den upphaussade tungviktsmatchen mot den regerande mästaren Deontay Wilder.

Fury sänkte Wilder i den tredje ronden med en tung höger i örat och därefter dominerade britten matchen. Matchen bröts i tredje ronden och Fury tilldelades segern på poäng.

Efter matchen spreds bilder på när britten slickade blodet av Wilder.

Efter att ha givit en segerintervju brast han ut i Don McLeans 70-talshit ”American Pie”.

Katoliken Tyson Fury blev 2016 uppmärksammad för att ha kritiserat bland annat sexuell dekadens och judisk makt.

— Världen har blivit galen, det finns ingen moral, ingen lojalitet, ingenting! Alla bara gör vad de vill, lyssnar på regeringen och följer andra som får och hjärntvättas av alla sionistiska judar som äger alla banker, alla tidningar och alla TV-stationer, sa den 2,06 långe boxarjätten då.

Efter påtryckningar valde han dock att be om ursäkt för sina ursprungliga uttalanden.

Efter att ha lidit av depression och drogmissbruk frånsade han sig samt förlorade mellan 2016 och 2018 de många titlar han tidigare vunnit. Men nu är han alltså tillbaka, kanske starkare än någonsin.

Tyson Fury kallar sig själv ”Gypsy King” eftersom hans familj härstammar från irländska resande. Det folket är dock inte genetiskt släkt med de som i folkmun i Europa brukar kallas zigenare utan har i stället ett nära släktskap med vanliga irländare.

Källa:
Watch: Tyson Fury Tastes Deontay Wilder’s Blood Before Singing ‘American Pie’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments