Jude urinerade på monument i Auschwitz

POLEN. Besöket på arbetslägret i Auschwitz kostade den israeliske turisten 1 500 dollar, då han bestämde sig för att urinera på ett av monumenten.

Foto: Dnalor 01 (CC BY SA 3.0)

En 19-årig judisk man från Israel har bötfällts efter det att en museiintendent tog honom på bar gärning när han kissade på ett monument på arbetslägret Auschwitz. Monumentet står mellan ruinerna av två kremeringsugnar som användes för att kremera de arbetsfångar som dog i lägret.

Polsk polis förhörde honom under flera timmar innan han släpptes. Vem den unge juden är har den polska polisen inte velat uppge. Polisen säger att mannen har bett om ursäkt och accepterar ett bötesbelopp på 1 500 dollar, vilket är mer än 12 000 svenska kronor. Några ytterligare detaljer har inte offentliggjorts.

Polsk lag stipulerar att den som vanhelgar eller skändar ett monument eller plats tillägnad en historisk händelse eller person kan straffas med böter eller fängelse.

För två månader sedan dömdes tolv personer som hade klätt av sig nakna framför det gamla arbetslägret med hänvisning till att de hade profanerat platsen.

Källa:
Israeli man fined for urinating on memorial at Auschwitz

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Detta var lovvärt av honom.

”Polsk lag stipulerar att den som vanhelgar eller skändar ett monument eller plats tillägnad en historisk händelse eller person kan straffas med böter eller fängelse.”

Men när ”förintelsen” är en uppdiktad händelse så borde det väl ändå inte utgöra ett brott? Snarare borde han prisas för tilltaget. Dessa lögner, med all den skada de medfört Europa, förtjänar inte bättre.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan
Reply to  _DH_

Hm … utanför Brandenburger Thor i Berlin efter några öl finns många ställen med betongblock inte bara att titta på?

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Juden Shahak Shapira, som kallar sig själv för ”israelisk konstnär”, tjänar grova shekels på att sälja dyra foton av hånfullt skrattande judiska israeler som tar ”selfies” av sig själva framför ett av Auschwitz enorma väggfoton av svårt tyfussjuka polacker.

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_317