Jude och afrikan i Mattias Karlssons (SD) nya tankesmedja

INRIKES. Mattias Karlssons nya konservativa tankesmedja Oikos har en färggrann skara medlemmar.

Mattias Karlsson lämnade i november förra året posten som gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen. Efter att under åratal ha gjort sig ökänd för att ligga bakom flera uteslutningsärenden mot mer radikala krafter samt potenta hot mot partiledningen aviserade han att han iville ägna sig åt ideologi.

Under gårdagen rapporterades att Karlsson startat en konservativ tankesmedja kallad Oikos, efter grekiskans ”hem”. Tanken är att tankesmedjan ska vara partipolitiskt oberoende. Han ser dock inga problem med att ta emot pengar av SD, så länge pengarna inte är villkorade.

— På samma sätt skulle jag inte ha problem med att ta emot pengar från Kristdemokratiska ungdomsförbundet, Fria moderata studentförbundet eller någon annan politiskt organiserad gren – så länge vi i tankesmedjan är fria att göra det vi vill, säger Karlsson.

I tankesmedjans förtroenderåd finns abortmotståndaren Naweed Khan och den norske forskaren och författaren Asle Toje, som utmärkt sig som familjevänlig.

Någon som också finns med i förtroenderådet är den afrikanskättade Malcom Kyeyune. Han uteslöts ur Ung Vänster 2014 efter att ha stött den kommunistiska terrorgruppen Revolutionära Fronten men har senare orienterat sig mer åt det populistiska hållet. Han har bland annat kritiserat massinvandringen och på ledarsidan i Göteborgs-Posten skrivit öppensinnat om ”white flight”, demografiska förändringar och etniska konflikter.

Ytterligare en färgstark figur i Oikos ledning är den före detta rabbinen Dan Korn. Han har tidigare kritiserat den likaledes judiska aktivisten Katerina Janouch för att hon under en regeringskritisk demonstration befunnit sig på samma plats som medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen.

Källor:
Mattias Karlsson (SD) startar konservativ tankesmedja
Abortkritik ryms hos ny konservativ tankesmedja
Malcom Kyeyune: Medelklassen har ingenstans att fly

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PerWäringLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

LOL! En folkfiende och en IQ 68.
Och båda hyser ett djävulskt vithat.
Ska man skratta eller… Jajamen!

Wäring
Medlem

Undrar just om Malcom Kyeyune och Markus Allard, med sin koppling till Peter Springare, har rekryterats för att sprida invandrings- och islamkritik. Massan blir förvillad av kritiken och den hårda retoriken som kan råda mellan olika partier och mer eller mindre distinkta grupperingar, men i grund och botten handlar det här bara om att föra skutan till nästa anhalt. Skapa först problem (mångkulturalism, dvs parallella samhällen), invänta massans reaktion, klagomål och krav på att invandrare ska anpassa sig och erbjud sedan lösningen (assimilering, dvs folkblandning). När Carl Hamilton var med i SVT Debatt efter att han klagat på muslimer var… Läs mer »

Per
Medlem

Väntar bara på att få reda på finansiärer av detta kosher-certifierade projekt.

Soros och ADL kanske?