Jude gråter ut angående plakat från demonstrationen i Göteborg

INRIKES. Vid demonstrationen i Göteborg fanns förbrytare i olika genrer porträtterade på plakat. Willy Silberstein är en av många som efteråt anmält plakaten för ”förtal” till Justitiekanslern och velat få dem konfiskerade. Anmälningen är dock nedlagd men nu hoppas han på en lagändring.

Under Nordiska motståndsrörelsens demonstration den 30 september i Göteborg användes plakat på vilka förbrytare figurerade på. Plakaten uppskattades dock inte av alla och anmäldes därför som ”förtal” till både Justitiekanslern (JK) och polisen. JK meddelande dock att de inte kommer att utreda plakaten eftersom det inte handlar om något tryckfrihetsbrott.
I JK:s beslut står det bland annat följande:

I detta fall finns det inget som tyder på att plakatet har framställts i tryck-press.

En av de som fanns med på ett plakat var den judiske ”journalisten” Willy Silberstein som också tills ifjol var ordförande för den judiska lobbyorganisationen Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA). Men trots att anmälningen till JK har lagts ner har han nu istället ansökt till Göteborgs tingsrätt om att plakatet där han hängts ut ska konfiskeras.

— Jag är angelägen om att det blir någon form av reaktion från samhället efter vad de har gjort. Jag tycker att det var en grov åtgärd de tog till när de kallade ett antal personer, varav flera judar, för förbrytare, säger Silberstein och fortsätter:

— Om det här inte är förtal då vet jag inte vad ordet betyder.

JK har nu därför lämnat över polisanmälan till polisen. Silberstein meddelar vidare att om anmälningen inte skulle gå igenom så hoppas han att politikerna ser till att det istället blir en lagändring.

— Jag vet inte på vilken grund som andra har anmält men jag vet att flera andra gjort polisanmälningar mot det som hände 30 september, säger Silberstein och fortsätter:

— Jag vill ha en lag som förhindrar grupper att till exempel framställa människor på det sätt som gjorts. Det är ovärdigt ett demokratiskt samhälle att det här är möjligt.

Källor:
Silberstein vill att plakat beslagtas
Hängdes ut av nazister – anmälan läggs ned

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments