Jude: ”En ny antisemitisk cykel har börjat”

TYSKLAND. Judar i den tyska staden München beklagar sig över att antisemitismen i Tyskland ökar, något som man bland annat skyller på det prosionistiska partiet Alternativ för Tyskland.

VD:n för lokalradion i München, juden Guy Fränkel, oroar sig för den ökande antisemitismen i Tyskland. Fränkel berättar att när han tar sin dotter till skolan, som ligger bredvid Münchens nya synagoga och judiska kulturcenter, så finns det många civilklädda säkerhetsvakter på plats och inne i skolan ska det ha ägt rum ”incidenter”. Det uppger han för den finska tv-kanalen MTV.

Många judar bosatta i München som MTV intervjuar säger sig vara rädda. De menar att antisemiterna inte alltid är araber eller muslimer och en anonym judinna påstår att hon ofta hör antisemitiskt prat i stadens kafeterior. Hon kom från Israel till Tyskland som barn, men funderar nu på att flytta tillbaka.

Den judiske radioprataren Armand Presser säger att judarna trodde att allt låg bakom dem, men att det ”nu har börjat en viss ny antisemitisk cykel”.

Enligt Fränkel har det prosionistiska partiet Alternativ för Tyskland bidragit till att göra antisemitismen ”salongsfähig” i Tyskland. Han menar också att ifall den nuvarande situationen fortsätter, så är det tveksamt om judarna har någon framtid i Europa och Tyskland.

Källor:
Juutalaisviha kasvaa Saksassa: ”Muutan takaisin Israeliin, jos joudun kieltämään tyttäriltäni Daavidin tähden käyttämisen.”
Juutalaisvastaisuus nousussa Saksassa

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GunnarGrottbjörnenDanielAndreVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Richard
Medlem

”Hon kom från Israel till Tyskland som barn, men funderar nu på att flytta tillbaka.”

Ja gör det, ta med alla i din stam från europeisk mark. Ni kommer inte saknas av ursprungsbefolkningen.

Karl-Путин A
Medlem

Oy vey – stackars judar råkar ut för ”incidenter” i de mångkulturella samhällen som de vurmar för. Här är vad svenska kvinnor råkar ut för i det liberala mångkulturella Sverige – men det är naturligtvis ingenting i jämförelse med de ”incidenter” som judarna råkar ut för.

comment image
Judarna har Israel att ”fly” till – vart ska svenska kvinnor fly för att slippa mångkulturen?

_DH_
Medlem
_DH_

”Han menar också att ifall den nuvarande situationen fortsätter, så är det tveksamt om judarna har någon framtid i Europa och Tyskland.”

Låter som att vi har en ljuvlig tid att se fram emot – ett judefritt Europa!

Karl-Путин A
Medlem

Ska det bli såhär enkelt så är det bara att tacka och ta emot :)

Andre
Medlem

Fast är inte detta en del av den sionistiska planen? Man får diasporajudar att ”frivilligt återvända” till Israel pga att den inberäknade ”antisemitismen” ökar.
Varken menat som något positivt eller negativt utan som en fundering.

Karl-Путин A
Medlem

Jo, det är det – precis som jag skrev i kommentaren nedan.

Mats
Medlem

Till judarna säger jag bara: Tacka Soros och fan för att ”antisemitismen har ökat”. Var det verkligen detta ni ville?

Karl-Путин A
Medlem

”Den ökande antisemitismen” i Europa skapas i Israel eftersom landet behöver fler judiska medborgare. Judar i förskingringen, som i EU och USA, har däremot ingen lust att byta sin lyxtillvaro här mot öknen i Israel.

Redan sionisten Albert Einstein sa att ”utan antisemitism, inget judiskt folk”.

Vera
Medlem

En framtid i Europa? Varför det? Vi får kämpa för VÅR framtid i Europa tack vare era förföljelser mot nationella och nationalsocialister. Lite självkritik ibland er judar skulle inte sitta helt fel. Det finns andra folk som får strida bittert men får inte tillnärmelsevis det stöd bland media som ni har. Blir ni aldrig nöjda??

Daniel
Medlem

Vita Européer som vaknar är som ett immunförsvar och de kommer bekämpa det sjuka som infekterar folken och länderna. Alltså något som är helt naturligt.

Grottbjörnen
Medlem

Jo jag hörde det på ((Svt)), de gjorde nåt reportage med sorglig musik och en jude som grät över att de hade slängts ut från polen 1968, och nu hade folk börjat vara elaka mot de stackars judarna igen, och börjat glömma ”förintelsen”, första nyheten från svt på länge som jag har blivit glad av att höra

Gunnar
Medlem

Hell den antisemitiska cykeln!