Judar uppvisar rasliga karaktärsdrag, säger genetiker

Genetikerna Harry Ostrer medger att judar har särskilda rasliga karaktärsdrag. Detta framgår av en artikel i den israeliska dagstidningen Haaretz.

Harry Ostrer, medicinsk genetiker och professor vid Albert Einstein College of Medicine i New York, anser att vi inte längre kan ignorera ”judendomens biologiska grunder”. I sin nya bok, “Legacy: A Genetic History of the Jewish People”, fastslår Ostrer att judar är olika andra inte bara på ytan, utan att de har en utpräglad genetisk signatur som är en central del i den judiska identiteten.

Jon Entine, journalist och förespråkare för judisk identitet, har recenserat boken i den israeliska dagstidningen Haaretz. Han skriver:

”Genetiker har länge varit medvetna om att vissa sjukdomar, från bröstcancer till Tay-Sachs, påverkar judar oproportionerligt mycket. Ostrer, som också är chef för genetik och genomik vid Montefiore Medical Center, går längre, och vidhåller att judar är en homogen grupp med alla vetenskapliga kriterier för vad vi kallar ”ras”.”

Historiskt sett har judar föredragit begreppet ”trosbekännare” om sig själva. På så sätt har judarna ofta givits rättsligt skydd, genom religionsfriheten. Genom att utåt sett förminska betydelsen av ras har vissa också effektivt kunnat propagera för att det egentligen inte finns olika människoraser, utan att vi alla tillhör en enda ”mänsklig ras”. Entine påpekar att budskapet i Harry Ostrers bok hamnar i konflikt med det egalitära synsätt som spridits i västvärlden.

Sociologer och kulturella antropologer, av vilka ett oproportionerligt stort antal är judar, förlöjligar dessutom termen ”ras” och hävdar att det inte finns några betydelsefulla skillnader mellan etniska grupper.”

Frågan om judarna är en grupp med särskilda rasliga karaktärsdrag är sedan tidigare omstridd bland judar. Jon Entine påpekar vad följderna kan bli av att beskriva judarna på detta sätt och påminner om det nationalsocialistiska Tyskland, där man inte längre betraktade judarna som enbart religionsutövare utan som ett främmande rasligt element i den tyska nationen. Ostrer svarar:

”Å ena sidan kan studiet av judisk genetik ses som en elitistisk ansträngning att främja en viss genetisk syn på judisk överlägsenhet. Å andra sidan kan det ge upphov till antisemitism genom att tillhandahålla bevis för en genetisk grund för oönskade egenskaper som finns bland en del judar. Dessa frågor kommer utmana den liberala uppfattningen att människor är skapade lika […]”

En annan sak som tas upp är frågan om judisk intelligens. Vanligtvis betraktas judarna som särskilt framgångsrika i yrken som kräver hög intelligens. Kritiker menar emellertid att det i praktiken inte är intelligens utan vissa specifika karaktärsdrag, ibland en viljeriktning, som gör att judar ofta blir framgångsrika inom media, juridik, skådespeleri m.m. Att judar i regel dras till vissa särskilda yrken är en fråga som man inte alltid kunnat förklara trovärdigt. Jon Entine konstaterar:

”Många liberala judar vidhåller, i alla fall offentligt, att de många judiska advokater, läkare och komiker är en produkt av vårt kulturella arv, men vetenskapen berättar en mer komplex historia. Judisk framgång är en produkt av judiska gener lika mycket som judiska mödrar.

Utgör då judar en egen ras eller en blandras? Jon Entine ger följande svar:

”Ungefär 80 procent av judiska män och 50 procent av judiska kvinnor kan spåras till Mellanöstern. De resterande äntrade den ”judiska genpoolen” genom konvertering eller blandäktenskap.”

Recensenten Jon Entine är även författare till boken “Abraham’s Children: Race, Identity, and the DNA of the Chosen People”. Jon Entine och Harry Ostrer är bägge judar.

Läs Haaretz artikel i sin helhet

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

8 Kommentarer till "[s31]Judar uppvisar rasliga karaktärsdrag, säger genetiker[/s31]"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Emma
Gäst
Nybörjare
Emma

Hur vågar du smutskasta denna religion och deras anhängare när du vet hur mycket lidande de genomgått i världshistorien??!!, jag må vara tonåring men något sådant trodde jag aldrig om en vuxen, fy skäms!!!!!!

Fredrik Lehto
Gäst
Nybörjare
Fredrik Lehto

Vad har de gått igenom?

Menar du den s.k. förintelsen?

Varför pratas det inte om de oskyldiga tyskar som mördades under andra världskrigen av de allierade?

Eller menar du de bombningar som judarna utför mot palestinier?

Eller menar du den makt de utövar runt om i världen genom att kontrollera regeringar, media och ekonomi?

Verkligen ett lidande folk dessa judar, så fort någon kritiserar dem så drar de upp förintelsekortet.

Wilhelm
Gäst
Nybörjare
Wilhelm

Vänligen upplys oss om termen ”palestinier”.

Christian Hamilton
Gäst
Nybörjare
Christian Hamilton

Jag ser att du också gått på alla lögner som sionister och deras anhang spridit genom tiderna. Detta Levantens folk är specialister att ta på sig offerkoftan och sprida ut hur illa behandlade de alltid blivit. De har hållit på med detta sen tidiga Babylonska imperiet. Konstigt att folk aldrig lär sig något!

Du Emma, jag rekommenderar dig att läsa historia, historia som inte är tillrättalagd av sionisterna. Det går att hitta om man vill och är mogen för ett dramatiskt uppvaknande.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Har du någonsin ifrågasatt varför?

luftwaffe
Gäst
Nybörjare
luftwaffe

@ emma

Jag ska ta en dag ledigt och bara sitta hemma för att kunna tycke synd om dom.

Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking

Är det någon skillnad i karaktärsdrag mellan pudlar och pitbull terriers, eller finns det bara en hundras

wpDiscuz