Judar upprörda på Joe Biden – jämförde Trumps retorik med Joseph Goebbles under debatten

OY VEY. Judar i USA är upprörda över att Joe Biden i nattens debatt mot Donald Trump jämförde hans retorik med den berömde retorikern i Hitlertyskland Joseph Goebbels.

Det var under nattens debatt (svensk tid) mellan de båda presidentkandidaterna Joe Biden och Donald Trump som Biden kritiserade Trumps sätt att argumentera och hans retorik.

– Han är som typ Goebbles. Säg en lögn tillräckligt länge, fortsätt upprepa den, upprepa den, upprepa den, så blir den allmän kunskap, sa Biden om Trumps retorik.

Påståendet fick judar i USA att ”gå i taket” för att Biden hade mage att jämföra någons retorik med ”en av de mest onda människorna i världshistorien”.

Den mäktiga judiska lobby- och förföljelseorganisationen Anti-Defamation League (ADL) fördömde omedelbart Bidens jämförelse med Joseph Goebbles.

Jewish Journal uttrycker också sin avsky över Bidens jämförelse med det för judar ”heliga” hatobjektet Joseph Goebbles, eftersom denne enligt vad de påstår hjälpte till att lyfta Adolf Hitler till makten i Tyskland, och att genomföra den påstådda ”förintelsen” av 6 miljoner judar.

Några kommentarer på sociala medier menar dock att det som Joe Biden verkligen sa, var bra: Om man upprepar, upprepar, upprepar en lögn och säger den under tillräckligt lång tid, blir den allmän ”kunskap”, precis som i fallet med förintelsebluffen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments