Judar upprörda över att Irland vill kriminalisera försäljning av israeliska varor

UTRIKES. Judiska ledare är upprörda över ett lagförslag i Irland som vill kriminalisera försäljningen av israeliska produkter från Golanhöjderna, Östra Jerusalem och Västbanken.

Dublin, Irland

Underhuset i det irländska parlamentet har godkänt ett lagförslag som innebär att alla som säljer eller importerar israeliska produkter från Golanhöjderna, Östra Jerusalem och Västbanken riskerar böter på upp till drygt 2,7 miljoner kronor eller fem års fängelse.

Lagförslagets initiativtagare, den oberoende politikern Frances Black, skrev efter omröstningen i ett inlägg på Twitter: ”Irland kommer alltid att stå upp för internationell rätt + mänskliga rättigheter, och vi är ett steg närmare att skapa historia”.

Enligt CBN News kallade samtidigt judiska ledare i Israel omröstningen för en ”skam” och agerandet ”ett tecken på hyckleri och antisemitism”.

Israels ambassadör i Irland, Ophir Kariv, skrev nyligen på den irländska webbplatsen TheJournal.ie att ett godkännande av lagförslaget skulle innebära att Irland blir det mest extrema anti-israeliska, om än inte pro-palestinska landet, utanför Iran och Mellanöstern.

Innan det irländska lagförslaget kan träda i kraft måste det godkännas av överhuset och granskas så att det inte bryter mot EU:s handelspolitiska lagar.

Källa:
Israel Outraged at Pending Irish Law That Would Imprison People For Selling Israeli Products

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Vilket land som helst kan fordrar sanktioner, varför endast Israel, Israels USA, Rothschilds UK, Frankrike och NATO-marionetter som sanktionera Ryssland, Iran, Nordkorea, Kuba, Turkiet, Venezuela och EU. Har jag glömt ett land?