Judar rasande: Nytt lagförslag mot omskärelse

ISLAND. Ett lagförslag på Island ställer judiska intressen mot barns trygghet och rättigheter. Nordfronts isländske skribent uppdaterar oss i frågan och lär oss om judisk historia på Island.

Nio ledamöter från fyra olika partier ställer sig nu bakom lagförslaget från Progessiva partiets (Framsóknarflokkurinn) Silja Dögg Gunnarsdóttir som vill förbjuda omskärelse på pojkar under 18 år annat än av medicinska orsaker. Det finns sedan 2005 redan en lag på Island som förbjuder könsstympning på flickor under 18 år där maxstraffet för överträdelse är sex års fängelse. Samma påföljd föreslås för den nya lagen om omskärelse av pojkar. Många islänningar ser detta som övergrepp på barnen och som en medicinsk fara då infektioner och sjukdomar som exempelvis herpes inte alls är ovanligt i samband med omskärelsen när rabbinen suger blodet från den lilla pojkens penis i samband med ritualen. I vissa fall har till och med barnen avlidit.

Religiösa ledare som Frikyrkans (Fríkirkjan) präst Hjörtur Magni Jóhannsson och biskopen över den isländska protestantiska kyrkan Agnes M. Sigurðardóttir har kritiserat lagförslaget. Jóhannsson menar att om lagen drivs igenom kommer det skada judarna och att man inte överhuvudtaget visar dessa hänsyn genom ett dylikt lagförslag. Jóhannsson och Frikyrkan är kända för sin liberala hållning och stödjer öppet mångkultur och homosexuella giftermål. Sigurðardóttir som intagit en mer försiktig inställning till homosexuella och sagt att det måste vara upp till varje enskild präst om de vill viga dessa eller inte är alltså också mot lagförslaget då hon menar att det i praktiken skulle innebära ett förbud mot islam och judendomen på Island. Människorättsorganisationen Siðmennt stödjer däremot lagförslaget och menar att även om religionsfrihet är viktigt så måste barns rättigheter gå före.

Med anledning av lagförslaget har judar gått till motangrepp genom att offentliggöra en plan om att uppföra en synagoga på Island. Under chabad-judarnas årliga sammanträde International Kinus Hashar meddelade rabbinen Avi Feldman från New York att han tagit sig an uppgiften. Han har flyttat till Island med sin familj och planerar att etablera Chabad-Lubavitch Jewish Center of Iceland. Detta kommer i så fall att bli den första synagogan någonsin på Island och Feldman kommer att bli den första praktiserande rabbinen permanent boendes i landet. Feldmans fru, Mushky Feldman, är född och uppvuxen i Göteborg, Sverige. Hennes föräldrar flyttade dit 1991 för att etablera Skandinaviens första Chabad-synagoga.

Skärmdump The JC

Chabad-Lubavitch grundades 1775 och är en av de största ultra-ortodoxa judiska rörelserna i världen. Den grundades i nuvarande Ryssland, men har idag sitt största fäste i USA och driver förutom synagogor också skolor och allaktivitetshus. Den finns etablerad med över 3600 institutioner i mer än 1000 städer i 100 olika länder och i alla USA:s delstater.

Den nye rabbinens högsta prioritet kommer, förutom upprättandet av synagogan, vara att bekämpa den nya lagen. Han kommer även, och har redan, lyft frågan om att Island måste bli mer “berikat“ av invandring och mångkultur. Fyra andra judiska ledare från övriga Norden har stämt upp i Feldmans protest och har kallat lagförslaget en “attack på judendomen som berör judar världen över“ och att Island måste rätta sig efter deras krav på att lagförslaget inte ska drivas igenom. Om lagen går igenom finns det en stor risk att det judiska motståndet fortgår. Om lagen inte går igenom är det ett av många tydliga exempel på hur mycket makt judarna har över våra länder och hur hela världen måste vika sig för deras krav.

Skärmdump mbl.is

Judar på Island
Judar har aldrig tidigare officiellt varit en högljudd grupp på Island. Mycket få judar tycks ha levt i landet innan 1900-talet även om det finns historier om enstaka judar som kom redan på 1600-talet och konverterade till kristendomen. Vissa “danska“ judar har också haft handelsföretag på Island under historiens gång.

Flera judar som försökte bosätta sig på Island under 1930-talet avslogs asyl. Premiärminister Hermann Jónasson (1934-1942) avslog samtliga försök på judisk immigration till Island med hänvisning till att Island skulle förbli ett etniskt homogent nordiskt land. När Island under andra världskriget ockuperades, först av Storbritannien och senare av USA, stationerades judiska soldater på ön och judiska flyktingar välkomnades. Totalt uppskattas det att 2000 judar kom till Island och att den judisk kulturen i och med detta började spridas genom att exempelvis Jom Kippur började firas. På Keflaviks flygbas var även en amerikansk rabbin stationerad.

Vissa av dessa judiska soldater och flyktingar gifte sig med islänningar och bytte till isländska namn. Några exempel är Henny Goldstein som blev Henny Ottósson, Hans Mann som blev Hans Jacobsson, Harry Rosenthal som blev Haraldur Magnússon, Heinz Karl Friedländer som blev Hjörtur Haraldsson och Otto Weg som blev Ottó Arnaldur Magnússon. Det är känt att vissa av dessa “integrerade“ judar sedan fått inflytande inom konst, musik, universiteten, media och politiken. Kulturmarxismen har genom bland annat dessa fått spridning även på Island. Den förre presidenten Ólafur Ragnar Grímsson (1996-2016) är gift med den israeliska judinnan Dorrit Moussaieff sedan hans förra fru avlidit i leukemi.

/Bror Vakur

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
*Db*KlausKarlVeraKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Förgiftning är ett allvarligt tillstånd. Hoppas att islänningarna gör motstånd.

Anders Jonsson
Medlem

Den vedervärdige hat-guden Jahves/Jehovas bestialiska riter hör inte hemma i något sunt och gott samhälle, och definitivt inte i det nordiska.

Hell seger!

Karl-Путин A
Medlem

Att förbjuda omskärelse på Island är ingen slutgiltig lösning på (((problemet))) – judarna kommer bara att åka hem till Israel och verkställa könsstympningen där och om tio år kommer det att utföras på isländska sjukhus, precis som i Sverige, medan svenska cancerpatienter hamnar sist i vårdkön och och får dö en smärtsam död i en städskrubb eller korridor på sjukhuset.

Det finns bara EN slutgiltig lösning på problemet.

Vera
Medlem

Vi i Norden skall inte ge efter för andras ritualer med inslag som könsstympning , djurplågeri som de under religiös täckmantel njuter av i sina sadistiska arvsgener som de inte vill släppa. Vi har kommit längre än så i vår utveckling men som nu förs in genom den ”humana” invandringspolitiken och judarnas makt inflytande.

Anders Jonsson
Medlem

Vera..Du är så otroligt härlig..!

Hell seger!

Karl
Medlem

*kräks*

Klaus
Medlem

Judar är också på Island eftersom under judisk världsherravälde får det inte existera en enda vita fläck på jorden. Lagen måste går igenom, lagen är nödvändig! Den är ingen attack mot judendomen, judar attackera islänningar!
De aggressiva antinordiska och antivita judar får gärna försvinna igen – t.ex. till Västbanken, Kongo, Somalia, USA ….

b¤d
Medlem

Jaha.
Bra då.

Om de vill kan de sitta ”hemma” och snitta bäst de vill. Sjukligt, religiösa avskräde.

Även här lämpar sig gruvan i Sibiren. Dit skall de skickas med sina ”förhudar.”

Lingon.

Klaus
Medlem

Angående namnbyte:
Ändra namnet till ett som verka inhemskt (men överdriven) är typiskt judiskt. De namngivna ”isländska” judarna hade (otypiska) tyska namn, t.ex. Goldstein (guldsten) eller Rosenthal (rosordal).
Hade Henny Ottósson (H. Goldstein), Hans Jacobsdon (H. Mann), Haraldur Magnusson (H. Rosenthal), Hjörtur Haraldsson (K.H. Friedländer) och Ottó Arnaldur Magnusson (O. Weg) varit i arbetslägret, t.ex. Auschwitz, hade de förklarat H. Goldstein, H. Mann, H. Rosenthal etc. gasad ihjäl och fått skadestånd som släktingar (till sig själva) efter 1945 (”’Man’ lever bara två gånger”). Det gjorde väldigt många judar. ”Förintelsen” är den största lögnen och det största bedrägeriet.

Rokviken
Medlem

Invecklad historia som vanligt bland detta i**e folk :))
Varför inte förenkla det hela med att ge ((())) ett rättmätigt efternamn med offerkoftan på?

Shekels Oy Vey