Judar om helgens klistermärken: ”Väldigt allvarligt angrepp på demokratin”

OY VEY. De antisemitiska klistermärken och affischer som sattes upp i helgen har gjort representanter för det judiska livet i Sverige upprörda.

De antisemitiska klistermärken och affischer som sattes upp i helgen har gjort företrädare för det judiska livet i Sverige minst sagt upprörda.

Propagandan – som bland annat bestod av klistrade Davidsstjärnor – sattes upp av anonyma politiska aktivister runt om i Norden på synagogor, utanför olika massmediebyggnader samt banker.

Aron Verständig, ordförande i Judiska centralrådet och Judiska församlingen i Stockholm, är inte glad över tilltaget.

— Det är en oroväckande utveckling att högerextrema har förmågor att koordinera detta i flera olika länder samtidigt, säger han.

Verständig har även polisanmält händelserna.

— Folk är väldigt upprörda. Vi har sett många aktiviteter där man riktar sin udd mot Sveriges judar – både enskilda och organisationer. Nu måste man ta tag i de här grupperna som vuxit sig allt starkare.  Det är ett väldigt allvarligt angrepp på demokratin.

Även Öst Medias vd och ansvarige utgivare Anna Lindberg är upprörd över att Correns kontor i Linköping utsatts för klistermärkesattacken.

— Ett mediehus kan inte acceptera ett sådant här klotter. Det ska inte ske i ett medielandskap som vilar på demokratiska grunder. Det är oacceptabelt, säger hon.

Detta är inte första gången klistermärken rört upp känslor. Under 2017 framkom att Judiska föreningen i Umeå lade ner sin verksamhet efter att ett klistermärke på Adolf Hitler satts upp vid deras lokal.

Källa:
Synagogor och mediehus märktes med hotfulla klisterlappar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Tobias says:

  Jag tycker det är anmärkningsvärt att det överhuvudtaget finns judar i Sverige??Packa och åk härifrån,vi vill inte ha er här schlomo!!

 • Fredrika says:

  Anna Lindberg vet inte vad demokrati är. Eller om hon vet det måste demokratin bort.

  Demokraternas demokrati innebär endast att allt de säger ska stå oemotsagt och att ingen får besulda deras fysiska och immateriella egendom. Det är diktatur.

  Det finns ingen plats för Anna Lindberg i en demokrati.

 • Vi får givetvis tycka och säga vad vi vill bara det stämmer överens med den globalistiska, sionistiska, rovkapitalistiska agendan. Men ve dem som vågar uttrycka något annat. Den sortens skendemokrati borde ha skrotats för länge, länge sedan!
  Tänk om vi nordbor på äkta demokratiska grunder får upprörda känslor av vad vi tvingas utstå: Att främmande folk gör sitt ”bästa” för att förstöra vår tillvaro och helst skulle se oss försvinna från Jordens yta.

 • Det är konstigt – sätter man hakkors är det ett ramaskri ( vilket jag personligen inte använder som ett hotfullt tecken) Sätter man upp judarnas tecken – är det likafullt ett hot. Hu vill de ha det?

 • Larsson says:

  Aron har rätt, folk är väldigt upprörda! Men inte över några klistermärken.. Vi är upprörda över det folkutbyte som pågår!


 • Lämna ett svar