Judar och rasfrämlingar debatterade förbud mot Nordiska motståndsrörelsen

YTTRANDEFRIHET. I en paneldebatt på torsdagskvällen anordnad av FN-förbundet och Uppsala universitet på temat ”Förbud mot våldsbejakande grupper?” hånade judarna Jan Scherman och Anne Ramberg Nordiska motståndsrörelsen.

På torsdagskvällen anordnade FN-förbundet, Utrikespolitiska föreningen och Juridiska fakulteten vid Uppsala universitet en paneldebatt med ämnet ”Förbud mot våldsbejakande grupper?” som Nordfront bevakade. Moderator för debatten var Anne Ramberg, generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund, och debattörer var Jan Scherman, journalist och tidigare TV-chef, Anna Jonsson Cornell, professor i komparativ konstitutionell rätt, Mona Strindberg, biträdande jurist vid Prio Advokatbyrå, och Abdulla Ahmad Miri, ekonom, samhällsdebattör och kolumnist i Metro.

Brusewitzsalen var välfylld när Anne Ramberg inledde debatten. Redan efter några minuters diskussion stod det klart att den enda ”våldsbejakande grupp” som avsågs var Nordiska motståndsrörelsen. Jan Scherman talade i sitt första inlägg om att han principiellt inte trodde på förbud som lösning, men att polisen måste få rätt att agera mycket snabbare, faktiskt redan innan något brott har begåtts:

— Om nazisterna vill ställa upp ett bokbord utanför RFSL:s lokal eller vill demonstrera utanför Göteborgs synagoga så ska polisen kunna agera och stoppa det i förväg.

Scherman ansåg vidare att Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen i somras överskred alla anständiga gränser:

— Om jag funderar ifall jag alls ska åka till Almedalen för att jag inte vill ha NMR bakom mig, när Helle Klein måste ha personskydd på grund av att hon är rädd för nazister, då har de blivit ett hot mot samhället.

Därefter handlade hela debatten om Motståndsrörelsen. De båda rasfrämlingarna Abdulla Ahmad Miri och Mona Strindberg var båda positiva till ett förbud mot Motståndsrörelsen, men nämnde inte några andra ”grupper” som lagstiftningen skulle rikta sig mot. Anna Jonsson Cornell talade om att Sverige behöver ett ”konstitutionellt självförsvar” där hon ansåg att ett förbud mot rasistiska organisationer kunde behövas. Men däremot ville hon inte ha något förbud mot våldsbejakande organisationer, något som framstod som märkligt med tanke på debattens tema.

Anna Jonsson Cornell och Abdulla Ahmad Miri

 

Mona Strindberg och Jan Scherman

Både Strindberg och Jonsson Cornell tyckte att det är dags att Sverige agerar enligt den kritik som FN:s kommitté mot rasdiskriminering riktade mot landet i maj, där man upprepade kravet att rasistiska organisationer måste förbjudas. Jonsson Cornell ansåg att Sverige borde följa Finlands exempel:

— I Finland har polisen samlat dokument och domar på hög tills de fick tillräckligt underlag för att få igenom ett förbud mot Nordiska motståndsrörelsen. Jag tror att den svenska polisen har börjat det arbetet nu, jag tycker att de har ändrat strategi mot NMR den senaste tiden.

Scherman tog upp att ett förbud skulle kunna starta en lagstiftningskarusell – man förbjuder en grupp, som sedan är påhittiga och dyker upp i ny form som man sedan igen måste lagstifta emot. Jonsson Cornell höll med:

— På 1920-talet försökte man stoppa nazisterna i Tyskland med förbud och inskränkningar, men det lyckades inte, det gav dem bara en arena att synas mer.

— Dessutom, sa Scherman, har vi i Sveriges riksdag ett parti som i sitt program går emot alla människors lika värde. En femtedel av svenskarna röstade på dem i valet. Skulle vi då förbjuda dem?

Scherman framlade möjligheten att problemet med rasistiska grupper skulle kunna lösa på annat sätt, utan förbud:

— Nordiska motståndsrörelsen ställde upp i valet i år till riksdagen och i tre kommuner. Valet blev ett förnedrande misslyckande och det kan bli en knäck för dem. Demokratin segrade.

Publiken ställer panelen mot väggen
Efter en stunds paneldebatt fick publiken möjlighet att ställa frågor till deltagarna. En person undrade då:

— Varför handlar debatten bara om NMR, det finns ju flera andra tydligt våldsbejakande grupper exempelvis på vänsterkanten och bland islamister? Ska de också förbjudas?

Ingen i panelen var intresserad av att ta upp den diskussionen. Istället började flera av debattörerna att skruva på sig obekvämt när en motståndsman i publiken begärde ordet:

— Om man förbjuder åsikter så stryper man väl det demokratiska samtalet mellan människor?

Scherman svarade genom att håna motståndsmannen och frågade om denne suttit och sovit när Scherman tidigare förklarat att det inte är åsikterna man vill förbjuda utan rasistiska handlingar som hets och våld. Motståndsmannen lät sig inte provoceras utan begärde ordet igen:

— Ni talade tidigare om Sydafrika och ANC här. Menar ni att det var okej när ANC använde våld och terror i kampen mot styret i Sydafrika? Är terrorism okej om det sker i demokratins namn?

— Ja, svarade Scherman, ANC gjorde rätt i att använda våld för att göra motstånd mot regimen.

Svaret innebär alltså att Sverige kan stödja grupper som uppmanar till våld om våldet riktas mot människor som vi inte tycker om, samtidigt som vi förbjuder grupper som uttrycker kritik mot regimen eller mot överprivilegierade minoriteter på hemmaplan.

En annan motståndsman begärde nu ordet:

— Hur kan ni anordna en debatt som bara handlar om Nordiska motståndsrörelsen utan att bjuda in någon representant därifrån för att kunna svara? Hur kan ni kalla det demokratiskt?

På detta svarade både Ramberg och Scherman med en samfälld föraktfull fnysning, och Ramberg slog fast:

— Om en representant från NMR skulle sitta med här skulle jag aldrig ha tackat ja till att delta. Och det kan jag säga att det gäller för alla de andra paneldeltagarna också. Vi kan inte diskutera med avskyvärda nazister!

Ytterligare en motståndsman hade en fråga till panelen:

— Är inte hela debatten om förbud uppochnedvänd? Om nu en femtedel av befolkningen väljer att rösta på ett parti som ni kallar rasistiskt och om Nordiska motståndsrörelsen växer så mycket som ni har sagt, borde man inte diskutera varför det är så? Vad är det som har förändrats i vårt samhälle de senaste tio-femton åren som gör att människor gör det här ställningstagandet? Men då svarar samhället reflexmässigt med att kräva förbud. Vi har redan förbud mot exempelvis prostitution och narkotika, men det har väl inte löst problemen?

Anne Ramberg svarade svepande på detta med att vi måste bli bättre på att möta människors rädsla för förändringar med kunskap och upplysning.

Scherman hängig efter debatten

När debatten avslutats var både Scherman och Ramberg uppenbart mycket stressade. Ramberg rafsade ihop sina saker och såg ut som att hon skulle börja gråta när hon försökte undkomma åhörare som ville komma fram och tacka. Scherman tog upp sin mobil och ville fotografera Nordfronts utsände reporter och ville inte svara på några frågor.

Ramberg efter debatten

Det sionistkontrollerade etablissemanget fortsätter sin hatiska hetsjakt på Sveriges enda opposition Nordiska motståndsrörelsen, men de gör det inte oemotsagda och varje övergrepp dokumenteras för framtiden.

Källor:
Förbud mot våldsbejakande grupper? – Oktober 4
Självkritiskt Sverige granskades av FN

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

18
Lämna en kommentar

Please Login to comment
13 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
nordboPerAnders JonssonSlipsenHarald Bafast Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Märks att de inser att deras ståndpunkt inte tål ifrågasättande då de inte bjudit in någon alls med avvikande åsikt. Jag menar, det finns ju faktiskt personer som tillhör varken kategorierna jude/judelakejer, eller ”nazister”. Majoriteten i samhället är (dessvärre) ingetdera. Så man kunde ju ha haft med en yttrandefrihetsvän, kanske från det nyliberala Mises-institutet, som har en positiv syn på nationalism. Klaus Bernpaintner hade varit utmärkt.

_DH_
Medlem
_DH_

Se för övrigt detta blogginlägg från en vecka sedan, där institutet utvecklar sin syn i invandringsfrågan, och förkastar behovet av ”öppna gränser”. Tvärt emot vad många tror så är det egentligen få nyliberaler som är för fri invandring av det slags klientel vi får hit till Sverige i dag. https://www.mises.se/2018/09/26/libertarianismen-och-invandringsfragan/

Här är ett äldre inlägg i samma fråga av Bernpaintner: https://www.mises.se/2015/09/18/statliga-granser-daligt-substitut-for-privata-granser/

Allan
Medlem

Juden, Ludwig Von Mises.
https://www.nordfront.se/den-tredje-vagen.smr

Även andra grundpelare i (((liberalismen))) var judar.
John Locke och Adam Smith, det är bara att titta på bilder på dem.

Om du läser en gång till så ser du att de skriver ”om alla är liberaler som vi…” först då kan deras liberala utopi fungera, dels är de alltså globalister och dels tribala fast då globalt, låter extremt judiskt.

Liberalismen är som parfym på juden Marx skit, ett (((försök))) att dölja vilken hemsk skit det är.

Gunnar
Medlem

Vafalls, judar som hycklar och ljuger?!

Peter
Medlem

”Den som säger det är det!” -Ofattbar fräckhet som alltid!

Grottbjörnen
Medlem

känns som dom har avpolleterat Lerner-Spectre, hon var nog för ärlig om vad (((de))) har för planer för europa

Thor
Medlem

Det enda som ska förbjudas är Star of Remphan
(satan djävulen moloch)

https://www.youtube.com/watch?v=xqgKV9oqbDU

Joss
Medlem

”ett förbud mot rasistiska organisationer kunde behövas”

Det ser mörkt ut för Afrosvenskarnas Riksförbund :(

Leif
Medlem

Hela Sametinget måste förbjudas! 😁

Karl-Путин A
Medlem

Helle Klein är så rädd för nazister att hon måste ha personskydd för att våga åka till Almedalen!

Om jag är så rädd för clowner att jag inte vågar åka till Liseberg, får jag personskydd då?

Det är inte personskydd H K behöver för att våga åka till Almedalen, utan psykoterapi. Felet sitter nämligen i hennes skalle och löses inte genom att förbjuda vissa människor som bevisligen inte ägnar sig åt hot och fysiskt våld.

Nästa gång kanske hon är rädd för dvärgar. Ska alla dvärgar också förbjudas från att vistas utomhus?

Rokviken
Medlem

Denna avart lider av maniska föreställningar och döljer sin riktiga agenda bakom kulisserna. Ytan är offerteater.

Grottbjörnen
Medlem

är man rädd för allt och alla så kan det vara ett tecken på att man innerst inne vet att man har gjort något fel och har dåligt samvete, kan vara det som ligger och gnager

Tors Spjut
Medlem

Vilka dårar!

Slipsen
Medlem

Fy fan!
Att rasfrämlingar med en jude i spetsen sitter i Sverige och diskuterar våran framtid och vårat vara eller ickevara finner jag mycket provocerande och fullständigt oacceptabelt!
De kan förbjuda organisationer men aldrig våra ideal!
Seger eller död!

Anders Jonsson
Medlem

Tack Jimmy med flera… Ni klädde av JUDE-packet all deras påklistrade, lögnaktiga, ondsinta fåfänga bara genom att vara där och ställa några enkla frågor till JUDE-råttorna. P.S Någon tycker kanske att det skulle vara kontraproduktivt för vår sak att som undertecknad kalla JUDAR för allsköns okvädingsord, något jag tycker om att göra. Men jag anser att det finns inga ord, förutom ordet JUDE, som får dessa ondsinta individer att reagera över sin existens. Därför, kalla dem alltid för JUDAR eller vilka andra vedervärdiga ord du kan komma på. Inga ord kan beskriva den ondska och vidrighet som JUDAR är kapabla… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Mycket bra! Motståndsmän som ställde frågorna fick dem på fall. Tack!

Per
Medlem

J-la bra att NMR fanns på plats så att politruken Scherman & Co inte fick den behagliag ”debatt”, bland oportunistiska ryggdunkare, nyttiga idioter och döda fiskar som man säkerligen förväntat sig.

nordbo
Medlem

Denna ramberg som ligger bakom uttalanden som att sverige måste gör avkall på sin välfärd för att försörja folkutbytet,och denna scherman ligger bakom sen länge kampanjer och hets mot nationellt sinnade.

Bra att dessa as och äckel fick känna på er närvaro där – bra och genomtänkta frågor till svinen var det också.