Judar misstänks ha sprayat hakkors på kyrka

USA. Två judiska studenter misstänks för att ha vandaliserat en kyrka genom att spraya hakkors på byggnaden i ett försök att svartmåla Trump-anhängare.

joder_graffiti

Matthew Kafker och Anthony Morales greps i lördags misstänkta för vandalism och så kallat hatbrott efter att ha sprayat hakkors och ordet ”Trump” på en kyrka i närheten av Northwestern University i Chicago.

Händelser där minoriteter utför falskt ”hatbrott” har ökat avsevärt i USA den senaste tiden i kölvattnet av Donald Trumps valseger. En ung muslimsk kvinna i delstaten Louisiana ska under förra veckan ha sagt till polisen att hon blev överfallen och rånad av Trump-anhängare som skrek rasistiska slagord och slet av hennes huvudbonad. Kvinnan medgav senare i förhör att händelsen var påhittad.

Trots att flera händelser har avslöjats som falska fortsätter gammelmedia att sprida lögner och dölja det faktum att det är vita som blir utsatta för rashat.

Källor:
Jøder siktet for å ha sprayet hakekors på kirke
BREAKING : SICKENING HOAX – Two Jewish Men Vandalize Church with Swastikas and “Trump” Graffiti
Muslim Student Charged for Trump Hate Crime Hoax

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om