Judar har dragit igång ett inbördeskrig mellan invandringskritiska alternativmedier

ALTERNATIVMEDIA. De senaste dagarna har olika judiska och SD-vänliga alternativmedier hamnat i konflikt med varandra.

Konflikten verkar ha börjat med att Chang Frick på Nyheter Idag tidigare under veckan anklagade Kent Ekeroth för att ha förskingrat EU-pengar via en partikoalition som Ekeroth var kassör i. Enligt Frick betalade Europeiska Alliansen för Frihet (EAF) pengar till Nyheter Idag samt Avpixlat och Samhällsnytt för reklamannonser. Det suspekta med affären var alltså att Ekeroth var kassör för EAF och samtidigt djupt involverad i samtliga av alternativmedierna som tog emot annonserna.

Vad gäller Nyheter Idag påstår Frick att Ekeroth i hemlighet var initiativtagaren till hemsidan, men att Ekeroth mer eller mindre från början utmanövrerades av Frick och Jakob Bergman. Pengarna för EAF-annonsen, tillsammans med alla andra ekonomiska tillgångar i bolaget, ska dock ha skrivits över till en person som står Ekeroth nära för att Frick inte ville ha någon inblandning i de suspekta affärerna.

Efter brytningen med Ekeroth menar Frick att Nyheter Idag både de facto och på pappret helt brutit sig fria från Sverigedemokraterna, sin egen bakgrund i partiet till trots. Som parentes kan också vara värt att nämna att brytningen mellan Ekeroth och Nyheter Idag ledde till juridiska hot som Frick fick hjälp av Ilan Sadé att bemöta. Förutom att Sadé, i likhet med både Chang Frick och Kent Ekeroth, är av judisk härkomst är han också partiledare för det nya borgerliga partiet Medborgerlig samling, ett parti som framställs som invandringskritiskt och i viss mån lyfts fram av Nyheter Idag.

John Gustavsson: ”Kent Ekeroth stödjer AfS inofficiellt”
Huvudtemat i Fricks artikel, som följdes av flera andra plusartiklar med skvaller om Ekeroth och SD, är att Ekeroth sedan han petats från SD:s riksdagslista nu står inför ett vägval där han kan komma att gå över till Alternativ för Sverige.

En som följt upp det temat är John Gustavsson, känd som en av de mer osnygga och osympatiska skribenterna på Samhällsnytt. Gustavsson menar att Ekeroth i praktiken har gått över till AfS och fått med sig Samhällsnytt. I ett blogginlägg skriver Gustavsson följande:

Mycket mer finns att säga och kommer sägas, men för att sammanfatta så har Samhällsnytt – och dess ägare Kent Ekeroth – gått över till AfS. inte officiellt, men deras gärningar gör det tydligt hur det ligger till i praktiken.

Gustavssons artikel är i övrigt ett debattinlägg där han kritiserar Alternativ för Sverige och försvarar SD. Denna artikel blev refuserad av Samhällsnytt och detta har lett till en brytning mellan Gustavsson och Samhällsnytt.

En av sakerna Gustavsson höll emot AfS var att han inte var säker på om partiet skulle tillåta offentliga företrädare att vara ”förintelseförnekare”. Att sätta judiska intressen över svenska är något som förekommit tidigare i Gustavssons skriverier där han bland annat försvarat George Soros spekulerande mot den svenska kronan.

Samhällsnytt slår tillbaka
Igår bemötte Samhällsnytt Chang Fricks attack mot dem och menar att Fricks artikel ”innehåller knappast något mer än Fricks egna vaga minnen av möten med Kent Ekeroth samt ett antal faktafel”. I den osignerade artikeln pekar Samhällsnytt sedan ut några mindre fel och menar att Fricks attacker mot dem beror på att Samhällsnytt börjat dra ifrån Nyheter Idag:

En avundsjuk och ohederlig konkurrent och två besvikna före detta medarbetare – är allt som behövs för att laga en soppa på en spik. I avsaknad av riktiga nyhetsuppslag försöker Chang Frick att sälja sina sista gamla minnen och kapitalisera på drevet mot Kent Ekeroth.

Angående närmandet till AfS skriver tidningen följande:

Apropå spekulationen om att Samhällsnytt närmar sig till AfS eller något annat politiskt parti vill vi bestämt dementera detta. Vår ambition är att göra en bra journalistik och bli motvikt till korrupta regimmedier, inte att bli en megafon åt något parti eller politisk gruppering.

Källor:
Det politiska vägvalet
Här är krönikan Samhällsnytt inte vill att du ska läsa
Nej, George Soros krossade inte Sveriges ekonomi
Chang Frick och hundraåriga skyttegravskriget

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Ka-Ching Fräck och Kent Shekelroth i bråk.
Det finns judar på nätet som avslöjar sig när de envisas med att påstå att alla judar minsann inte är förtjusta i invandring och att det finns maaaaassor med judar hos oppositionen, och tar de invandringskritiska partierna som exempel. Just det, de finns i de invandringskritiska partierna och INTE i oppositionen! De kritiserar volymer och andra mindre frågor, judinnan Katerina Janouch har gått över till ett ”oppositionsparti” med judisk ledning. Om det stämmer med Kent Ekeroths AfS-sympatier och han hamnar hos dem blir beskrivningen av partiet som SD 2.0. ännu mer rättvist.

Richard
Nybörjare
Richard
2 år sedan
Reply to  Senaste

Tja, afs skulle ju onekligen bli väldigt Israel-vänligt om ekeroth gick med, och alla spår av någon sorts kritik mot landets agerande i Mellanöstern skulle försvinna, vilket skulle gör partiet helt irrelevant. För om man inte kan indirekt kritisera judarna genom att prata om deras lands dåliga påverkan i området, hur ska man då sen kunna närma sig judefeågan, om man menar att det skulle vara ”taktiskt” att först lösa massinvandringen innan man går vidare. Men som historien tidigare har visat så är det bara kontraproduktivt att försöka stoppa konsekvensen av ett djupare problem, och inte kärnan av det. I… Läs mer »

Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Vet inte om jättebebisen har judiskt påbrå, men han är en sorts Oksanen-typ, en neocon-globalist placerad i det invandringskritiska lägret där han gjort sig känd för att skapa splittring.

Victor
Nybörjare
Victor
2 år sedan

Jag har följt John Gustafsson under ett tag nu tror inte han är en jude. Utan bara ett riktigt stolpskott till sionistvurmare som man får ont i huvudet av.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Victor

Hemskt. Alltså en Oksanen som propagerar för ännu mer judisk makt. Annars utvecklar sig detta ”inbördeskrig” på samma sätt som judar vanligen arbetar. Genom att ha företrädare i alla läger skapar de slitningar med hjälp av inkompatibla ”idéer”. Ibland är det svårt att avgöra om det är medvetna, gemensamma upplägg för att sänka konkurrenter till gagn för sin egen agenda eller sina vänners makt, eller om de bara gör så ändå för att det är sådana de är. I deras kultur tränar man sig i att bryta olika idéer mot varandra. Sånt kan också vara av godo. Men när de… Läs mer »

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Låt (((skiten))) ruttna inifrån.

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan
Reply to  Karl A

öppet imploderande..