Judar chockade över att mer än hälften av kanadensarna inte känner till ”förintelsen”

JUDISK MAKT. I en stor undersökning i Kanada svarade 54 procent av de tillfrågade att de inte kände till att sex miljoner judar dödades i ”förintelsen”. Chockade judiska ledare kräver nu ökade satsningar på utbildning om myten.

På uppdrag av The Conference on Jewish Material Claims Against Germany och The Azrieli Foundation har en stor undersökning genomförts i Kanada där de tillfrågade har fått svara på frågor som om de vet hur många judar som dödades i ”förintelsen” och om de känner till personer som Elie Wiesel och Oscar Schindler.

Av de 1 100 svarande var det 54 procent som sa att de inte visste att sex miljoner judar dödades i ”förintelsen”. Bland ungdomarna var det 62 procent som inte kände till detta ”faktum”, och bara 22 procent hade över huvud taget hört talas om ”förintelsen”.

Dessutom svarade 71 procent att de inte visste vem Elie Wiesel var och bara 55 procent hade hört talas om Oscar Schindler.

Dessa siffror fick Greg Schneider, vice VD i the Claims Conference, att utbrista:

— Resultaten av den här undersökningen skapar stor oro kring undervisningen om Förintelsen och de kunskapsluckor vi har upptäckt … vi måste säkerställa att [överlevarnas] berättelser fortsätter att berättas och läras ut av framtida generationer.

Undersökningen presenterades i veckan med tanke på att ”förintelsens” minnesdag infaller på söndag den 27 januari.

I USA genomfördes under förra året en liknande undersökning med för judarna lika nedslående resultat.

Källa:
Most Canadians don’t know 6 million Jews were killed in the Holocaust, survey finds

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
CharlieRokvikenAnders JonssonJan HjelmCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Undersökningen presenterades i veckan med tanke på att ”förintelsens” minnesdag infaller på söndag den 27 januari.

Ja, den 27 januari ska man alltid fira!
Hip, Hip, Hurra!!

Jan Hjelm
Medlem

Snart får vi säkert en lag som gör det till ett brott att förneka ”Förintelsen”. Efter det, vad blir nästa steg? Förintelse-certifiering för lärare, journalister och andra akademiska utbildningar?

Till alla judiska internationella organisationer: Sitt ni gärna och peta i ert öppna sår hur mycket ni vill, men fatta att resten av världen har gått vidare. Vi har viktigare problem att ägna oss åt.

Caesar-Aurelius
Medlem

Efter det, vad blir nästa steg? Förintelse-certifiering för lärare, journalister och andra akademiska utbildningar?

Jan, ”Förintelse-certifiering” finns ju redan! Den kallas ”Lärarexamen” och ”Journalistexamen”.

Anders Jonsson
Medlem

Helt riktigt. Som historielärare på ett svenskt gymnasium kan du i princip välja helt själv vad du vill undervisa om från historien. Du måste inte ta med någon särskild del av historien. Men det finns EN händelse som du MÅSTE undervisa om: Superlögnen om gasandet av 6 000 000 JUDAR.

Charlie
Medlem

Det sjuka är väl snarare att sista meningen skulle leda till åtal i ex Tyskland trots att det är officiellt.
6000 000 miljoner har inte gasats utan ca hälften ur ren officiell ståndpunkt, så varför åtala någon för officiell sanning?

Anders Jonsson
Medlem

Helt fel. Inte en enda JUDE har gasats i Auschwitz.

Charlie
Medlem

Inte alls, men uppenbarligen gick inte poängen in så då vi tar det en gång till. De som har gasats enligt systemets officiella version, oavsett hur sant eller inte det är, är runt 3 miljoner. Trots detta skulle uttalandet om ”Superlögnen om gasandet av 6 000 000 JUDAR” vara straffbart i Tyskland trots att det enligt systemets version är korrekt att det inte är 6 miljoner som gasats, vilket i sig är ganska underligt när de ändå är dom själv som säger att det är så att bara 3 miljoner gasats. Enligt systemet har ju resten dött av sjukdomar, svält… Läs mer »

Jan Hjelm
Medlem

Det ironiska är att de problem som är viktigare för oss att ägna oss åt också är relaterade till de som inte får anklagas.

Rokviken
Medlem

Snart reser sig kalotten som en flagga.