Judar åtalade för att ha hånat palestinskt barn som dog i mordbrand

DEN JUDISKA RASISMEN. Nu åtalas 13 israeler för att under ett bröllop ha hånat ett palestinskt barn som omkommit i en mordbrand på Västbanken. En av de åtalade är brudgummen.

I en bröllopsvideo ses judar dansa med skjutvapen och knivar samtidigt som de hånar ett palestinskt barn som omkommit i en mordbrand. Filmen visar även hur en av de dansande judarna knivhugger en bild på den 18 månader gamla pojken Ali Dawabsheh. Man sjöng även låtar som ”Moskén ska brinna” och ”moskén ska explodera”.

Tretton israeler åtalas nu för misstanke om hetsande till våld och terrorism och en av dem är själva brudgummen. Brottet kan ge upp till fem års fängelse och de anklagade har ännu inte yttrat sig angående händelsen.

Den lilla pojken och hans föräldrar dog när deras hus sattes i brand i juli förra året. Huset låg i byn Duma på den ockuperade Västbanken och en 21-årig judisk bosättare har åtalats för mord med rasistiska motiv. En minderårig person är också misstänkt för medhjälp.

De judiska bosättarna på Västbanken har under en lång tid trakasserat och mördat oskyldiga palestinier enkom för att de inte är judar och palestinska myndigheter anklagar Israel för att inte göra något åt saken.

Källa:
Åtal väckt för hån av dödat barn

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om