Judar arrangerade själva skamlig antisemitisk attack

ANTISEMITISM/JUDISKT LIDANDE. I dagarna avslöjades den judiska familjen Berent i kanadensiska Winnipeg med att själva ha utfört den värsta antisemitiska hatattacken i stadens historia – riktad mot dem själva.

Oxana Berent. Skamlös judisk lögnare.

Torsdagen den 18 april drabbades BerMax Caffé i den kanadensiska staden Winnipeg av vad som kallats den mest ”skamliga” antisemitiska hatbrottsattacken som någonsin genomförts i staden.

Tillkallad polis rapporterade då att restaurangen var ”gravt vandaliserad” och nedsprejad med hatretorisk graffiti.

Då sade Elaine Goldstine, som är chef för Winnipegs judiska federation, att de alla var ”förskräckta och ledsna”.

— Jag kan bara inte förstå hur eller varför människor skulle vilja göra en så fruktansvärd handling, sade Goldstine.

Talesmannen för judiska federationen Adam Levy sade att ”detta är den mest skamliga antisemitiska handling vi har sett i vår församling, kanske någonsin”.

Men i onsdags meddelade polisen att attacken var iscensatt av judarna själva.

Den judiska familjen har gripits
Alla tre medlemmar i familjen Berent som äger restaurangen har gripits och anklagas nu för den falska attacken på sin eget företag.

Oxana Berent, en av delägarna, förnekar brott och säger i Manitobas radioprogram Up to Speed att hon aldrig skulle ljuga om en sådan sak.

— Vi har inte gjort det, för vi skojar inte om svastikor på våra egna väggar. Min mormors familj, de dog i förintelsen. Bara hon och hennes lillebror överlevde, hela familjen. Vi skojar inte om det, sade Oxana under flödande tårar.

När Berents rapporterade attacken till polisen hävdade Oxana också att hon hade blivit fysiskt attackerad av vandalerna.

”Attacken” genomfördes dagen före årets judiska firande av pesach påbörjades.

Winnipegs polischef Danny Smyth fördömde på onsdagen under en presskonferens familjen Berents falska hatattack.

— Vi hittade bevis för att ett brott har begåtts. Det var bara inte ett hatbrott, sade polischefen, men vill inte ”spekulera” i motiven bakom det falska brottet.

Smyth tror dock att det inträffade kommer att öka medborgarnas ”cynism”.

— Jag är djupt besviken och uppriktigt sagt arg att denna familj har använt hat och rasism på ett så falskt sätt.

Polischefen är också arg för att familjen Berent har slösat stora polisresurser under påskhelgen som bättre hade kunnat användas till annat.

— Fler är 25 poliser och tekniker har använt nästan 1 000 arbetstimmar under en hektisk helg för att slutföra undersökningen, sade Smyth.

Winnipegs borgmästare Brian Bowman kallade familjen Berents tilltag ”motbjudande” och sade att om anklagelserna mot dem bevisas i domstol, kommer deras handlingar att innebära ”förtroendekris” i samhället.

Den kristna prästen Loraine Mackenzie Shepherd skulle i går ha hållit en intersektionell bönestund för att be för de judiska ”offren” för det anmälda antisemitiska brottet, men efter att ha samtalat med medlemmar i den judiska församlingen fick hon grönt ljus att ställa in bönestunden.

— Vi gjorde bedömningen att vi alla nu är alldeles för upprörda för att anordna någonting, sade hon.

Den judiska federationen skriver i ett uttalande att de återigen vill tacka Winnipegpolisen för deras arbete och för deras fortsatta stöd för den judiska församlingen.

Oxana Berent, hennes man Alexander Berent och deras son Maxim Berent kommer att åtalas i maj.

Källa:
Hate-crime attack on café staged, Winnipeg police say, after owners charged with mischief

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
VeraEthnynordbo_DH_Sverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Wäring
Medlem

Lögnens stora mästare har varit i farten igen.

Sverker
Medlem

Nån som vet om det finns en samlad databas/information, om alla dessa jude-bluffar världen över? Det är ju så ofta det händer, att om man kan hänvisa till en samlad informationshemsida, så kommer hela det judiska korthuset att ramla ihop mycket tidigare än vad vi kunnat hoppas på :-)

_DH_
Medlem
_DH_

Får hoppas folk drar lärdom av detta och att det leder fram till att vi slutligen kastar ut skräpfolket från våra länder, och aldrig mer släpper in dem igen – rubb som stubb.

nordbo
Medlem

Försökte de med 2 flugor i en smäll med ett försäkringsbedrägeri också – total fail alltså.

Få helgerna hade den judiska familjen drag-queens event för barn – lögnen/bedrägeriet/dekadensen är de självutvaldas levebröd.

..https://twitter.com/rooshv/status/1121544950267641856

Ethny
Medlem

Danny Smyth -”Det var bara inte ett hatbrott”

Så, om vita använder sig av vackra symboler så blir det direkt ett hatbrott.

Edit: inte för att graffiti är snyggt i den bemärkelsen.

När en jude gör det i syfte att skapa hat och motsättningar gentemot vita, för det är alltid deras motiv och det finns så många liknande fall där desperata judar har blivit påkomna för att bedriva det ”hat” som de själva påstår sig ha blivit utsatt för. Men gör en jude det så är det inget hatbrott längre.

Förstod jag det rätt?

Vera
Medlem

Så var det med gravstensskändningen på judiska kyrkogårdar i Sverige under 60 talet, en judisk skolpojke skrev själv hatbrev till sig m. m. och vi skall tro på alla snyfthistorier som föreläses i våra svenska skolor??