Judar anklagar Facebook för antisemitism

INTERNET. Den judiskägda internetjätten Facebook anklagas för antisemitism efter att man erbjudit riktade annonser till ”judehatare”. 

Propublica är en judisk ideell organisation med säte i New York.

Det judiska mediet Propublica som säger sig syssla med granskande journalistik anklagar nu Facebook för antisemitism efter att man från Facebooks sida gett företag möjlighet att kunna välja kategorin ”Judehatare” som målgrupp för sin reklam.

Enligt Propublica har Facebook låtit företag rikta annonser till personer som uttryckt intresse för ämnen som ”judehat”, ”hur man bränner judar” och ”varför judar förstör världen”.

Men efter Propublicas ”avslöjande” har nu Facebook raderat annonskategorierna. Rob Leathern, som arbetar som produktledningschef åt Facebook meddelar att man nu kommer att vidta fler åtgärder för att förhindra att ”hatfylld” reklam tillåts spridas på Facebook.

Källa:
Facebook erbjöd riktade annonser till antisemiter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments