Juan Guaidó anklagad för att ha varit USA-agent i tio år

SYDAMERIKA. Den USA-stödde Juan Guaidó som försöker kuppa makten i Venezuela anklagas för att vara en USA-agent av Venezuelas ambassadör i Ryssland.

Den USA- och EU-stödde venezolanske oppositionsledaren Juan Guaidó har hittills inte kommit långt i sina ambitioner att ta makten från socialistregeringen. Trots amerikanska uppmaningar om lojalitetsskifte och hot om invasion har Venezuelas armé än så länge varit trogna presidenten Nicolas Maduro. Några intensifierade folkliga protester har heller inte ägt rum, trots hårdare ekonomiska sanktioner från USA.

I dagarna har det framkommit uppgifter om Guaidó som skulle kunna förklara delar av händelseförloppet. Enligt Vemezuelas ambassadör i Ryssland, Carlos Rafael Faria Tortosa, är Guaidó nämligen i själva verket rekryterad av Washington.

— Ifall jag inte missminner mig var han [Guaidó] 21 år 2007 när han reste till Serbien där unga män från Venezuela utbildades för att starta […] oroligheter. Detta ägde rum när Hugo Chávez fortfarande var president. […] Två år senare blev han inbjuden till att studera på ett av universiteten i Washington.

Där ska han enligt ambassadören ha rekryterats av USA i syfte att undergräva landets antiamerikanska socialistregering.

Tidningen Nya Tider tror att den intill alldeles nyligen helt okände Guaidó bara är en mindre bricka i ett större spel, som kommer att offras för att i stället föra fram en mer känd oppositionsledare.

Källa:
Venezuelan Ambassador Spills the Beans on Guido Fake President’s CIA Training

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments