Journalister stämmer Facebook: ”För mycket hat och desinformation”

INTERNATIONELLT. Den franska avdelningen av Reportrar utan gränser tycker att Facebook fortfarande har för mycket yttrandefrihet. Därför stämmer man nu IT-jätten.

Det är den internationella organisationen Reportrar utan gränser (RSF) som stämmer Facebook i Frankrike, rapporterar RT. Detta då RS menar att plattformen tillåter alldeles för många oliktänkande att uttrycka sig.

Grunden i stämningen är att man menar att Facebook sysslar med ”missledande kommersiell verksamhet” genom att påstå sig vara en ”trygg, säker och felfri miljö” samtidigt som man enligt RFS bryter mot sina egna villkor när man tillåter ”hatinnehåll” och ”falsk information” på plattformen.

Om den franska domstolen håller med om att Facebook sysslar med missledande kommersiell verksamhet riskerar IT-jätten böter på uppemot 1,5 miljarder euro. RFS hotar också med liknande stämningar i andra länder då Facebooks användarvillkor med få undantag påminner starkt om varandra i de flesta av världens länder.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments