Journalister på dansk public service arbetsvägrar efter nedskärningar

UTRIKES. Under onsdagen har journalister på Danmarks Radio arbetsvägrat på grund av de omfattande nedskärningar regeringen genomfört inom public service.

Journalister på Danmarks Radio arbetsvägrade under onsdagen, detta i protest mot de omfattande nedskärningar som regeringen genomfört inom public service. På grund av nedskärningarna kommer nästan 400 anställda att sägas upp. Stämningen är dålig efter nedskärningen på 20 procent:

— Sätter man sig på redaktionen på DR Köpenhamn, kan man tydligt se att det är som om de drabbats av en granatchock – eftersom de får se kollega efter kollega gå till sitt uppsägningssamtal, säger Per Smith Vinther, en av journalisterna som deltog i protesten.

De strejkande journalisterna kommer att återuppta arbetet klockan nio imorgon.

Källa:
DR-journalister arbetsvägrar i sympati med sparkade kollegor

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Christian Hamilton
1 år sedan

Tror inte det kommer att märkas varken på produktion eller kvantitet när de strejkar. Kulturmarxistiska s.k. journalister ägnar sig mer åt gruppsamtal, stormöten och mysiga kaffestunder medan ett litet fåtal jobbar.