Journalister förvägras åka färja till Finland – kaptenen kan inte ”garantera säkerheten”

SYSTEMTRAKASSERIER. En grupp aktivister från Motståndsrörelsen och journalister från Nordfront stoppades under kvällen från att kliva på en färja till Finland. Enligt personalen har kaptenen låtit hälsa att han ej tänker låta dem kliva ombord, trots bokade biljetter.

Trots bokade biljetter så får Nordfrontjournalister inte åka med färjan till Finland.

Under kvällen skulle en grupp medlemmar och aktivister från Motståndsrörelsen ta sig via färja till Finland. Tanken var att man under morgondagen skulle delta på den frihetsmarsch som hålls i Helsingfors i samband med Finlands hundrade självständighetsdag. Tillsammans med gruppen reste även journalister från Nordfront, däribland Nordfront TV:s filmteam.

Men när man skulle hämta ut biljetterna vid terminalen gavs beskedet att ingen i gruppen, som bokat resan tillsammans, skulle få komma ombord. Beslutet var taget av färjans kapten, men någon motivering kunde man inte ge.

Till Nordfront berättar Pär Sjögren att han krävde att få tala med kaptenen om saken, men efter en stund meddelade man att kaptenen inte ville tala med Sjögren eller någon annan i gruppen. Efter en stund talade personalen dock om vad kaptenen sagt till dem.

— Kaptenen menar att han inte kunde ”garantera säkerheten” för alla ombord ifall det skulle befinna sig ”olika grupperingar” på båten, berättar Sjögren.

Just nu befinner sig två polispiketbussar på plats vid färjeläget och både aktivister och journalister från Nordfront förutspår att polistrakasserier väntar. Om en stund avgår också färjan och det är ytterst tveksamt ifall gruppen kommer att kunna ta sig ombord.

Uppdatering: Färjan har lämnat hamnen och Motståndsrörelsens medlemmar och aktivister fick inte gå ombord på båten.

Företaget som stoppade resenärerna heter Viking Line och färjan M/S Mariella.

Uppdatering 10:30: De flesta ur gruppen som nekades att gå ombord M/S Mariella under tisdagskvällen lyckades ändå ta sig till Finland på annat vis, trots systemets försök att stoppa dem. Dessa kommer att delta i frihetsmarschen under dagen och Nordfronts utsända journalister är på plats och kommer att rapportera från demonstrationen.

Nordfront fortsätter att följa utvecklingen.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

41
Lämna en kommentar

Please Login to comment
24 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
SverkerSigbjornKristianLisaEllen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Pierre
Medlem

Att ha en grupp från NMR på färjan är att garantera säkerheten.

Eller den förvirrade kaptenen kanske föredrar svartmuskiga gruppvåldtäktsmän och annat slödder som passagerare?

Fredrika
Medlem

Kaptenen är förmodligen beordrad av shomrim att agera på det sättet. Den kanske själv är kulturmarxist, förstås, men detta är säkert beordrat. Det handlar om brott mot den fria rörligheten. Men staten struntar i att den begår brott mot medborgare. Lagarna är till för statens och överstatens skull, inte för medborgarna. Statens förtryck blir allt tydligare. Det är bra.

Rokviken
Medlem

Bara positivt med andra ord.

Rokviken
Medlem

I slutklämmen menade jag.

Lisa
Medlem

Brukar lyssna på ”Richie Allen show” bara för att de kritiserar/undersöker gendervansinnet/vaccinationer/pedofilin inom eliten samt zionism. David Icke som samarbetar med Richie Allen har under årtionden avslöjat mer o mer pedofili inom eliten och även påpekat/föreläst om hur det är möjligt att en liten grupp kan styra hela världen. Detta har nu resulterat i att hans föreläsningar har blivit portade o han kan har mycket svårt att hyra lokaler nu. Tilläggas bör att dessa 2 herrar inte på något sätt är nationalsocialister utan mer åt socialdemokratiskt håll. Detta har naturligtvis gjort att de är mer o mer kritiska till just… Läs mer »

Henrik
Medlem

Det här året har ”demokratin” dött i Sverige. Hur många gånger har folkförrädarna inte pissat på lagarna för att göra repression mot oss?

Rokviken
Medlem

”Demokratin” dog för många år sedan.

Bitte
Medlem

Garantera vilken säkerhet? Då ska man även förbjuda alkoholförsäljning, selektera bort vissa gruppvåldtäktsbenägna folkslag och kanske ha skutan på torra land också för den delen. Vilket fjant!

Rokviken
Medlem

Monopol på alkoholförsäljningen tjänar staten gått på.Torrdocka bör gälla för Viking- och Silja Line.

Rami
Medlem

Jahaja, en folkfientlig kapten. Nåja, det finns plats för honom i nickelgruvorna också. De borde få stå för flygbiljetter tur och retur för hela sällskapet.

Tjust
Medlem

Att förtrycket hårdnar är ett gott tecken!
Ty aldrig kommer vi modfällas eller ge upp på grund av systemets trakasserier, tvärtom, kämpa på ännu hårdare!

Hell Seger Kamrater!

Robert
Medlem

Totalt sjukt. Dom har inga problem med hedersmord, könsstympning , halalslakt och barngifte iallafall.

Joss
Medlem

Men är det ”liberalismen” som är i farten igen?

Anders Jonsson
Medlem

JUDE-lakejer och råttor.

Hemska, vidriga människor fulla av lögn, feghet och svek.

Dom kommer att få sina straff.

Hell seger!

имя
Medlem

Ja det vore ju höjden av otrygghet att ha aktivister ombord… Istället är båten fylld av fulla gubbar och rasfrämlingar – jättetryggt! (befinner mig på nämnda färja)

Rokviken
Medlem

Hoppas du får lämna båten snart. Fyllfärjorna ska man bojkotta.

b.d
Medlem

Hornalister.
En smäll på käftet mår de bara bra utav.
Djupsinnigt sagt av mig.

Låt oss ta en sväng till Nybroviken hornalister.

Tommy Olsen
Medlem

Fy faen. Hva er det neste? At man ikke kan kan handle på butikker fordi de ”ikke kan garantere for sikkerheten”?

Patric
Medlem

Hut kan dessa stopp av människor vid gränsen ens vara laglig? Samma med finnarna som blev tagna på flygplatsen innan demon i Göteborg.

Anders Jonsson
Medlem

Det finns ingen rättvisa eller likhet inför lagen i ett JUDE-styrt rättssystem. De lagar som finns har som huvuduppgift att upprätthålla och säkerställa JUDISK makt. För övrigt har det juridiska regelverket ingen särskild uppgift. Man försöker beivra de mest allvarliga brotten för syns skull, som t ex mord. Men även där gör man som man vill. Lagarna är bara ett spel för galleriet. Det betyder att makthavarna kan agera efter eget godtycke. Som i detta fall att beordra en kapten på en passagerarfärja att vägra aktivister/medlemmar och reportrar från Motståndsrörelsen (som ska till en laglig demonstration på Finlands självständighetsdag) att… Läs mer »

Patric
Medlem

Jo. Att dom kan, och gör, har blivit väldigt tydligt under 2017. Men är det enligt lag otillåtet det dom gör kanske vi kan få en fin donation i form av skadestånd :-)

Rokviken
Medlem

Bra skrivet. Lagarna gäller inte oss ickejudar.

Serbisk Sverigevän
Medlem

Vilken fjollig ursäkt, varför har ni isf ordningvakter på båten? F.ö. tror jag Motståndsrörelsen garanterar sin egen säkerhet.

Karl-Путин A
Medlem

Det var naturligtvis säkerheten för de andra ombord som avsågs. Den här händelsen bevisar slutgiltigt att aktivisterna i NMR måste ändra sina resrutiner.

имя
Medlem

Well de hade nog garanterat allas säkerhet…

Rebecca
Medlem

Allt bör faktureras! Ledighet från jobb, resa, bensin + slitage på bil osv räknat per mil, hotell, hytt… Kan nog bli uppemot 10 000 per person. Så ser samtliga till att göra detta. Kan komma att bli ett dyrt nöje för den där jävla kaptenen. Hoppas det var värt det!!! Fy fan.

Joss
Medlem

Det är ofta dyrt att driva rättstvister. Och fienden kontrollerar domstolarna. Och lagen i sverige är njugg vad gäller skadestånd.

Ingemar
Medlem

Fy fan vilket jävla förtryck och hindrande av individers frihet! Folkmordsregimen ökar den politiska förföljelsen mot oppositionella och det kommer tillslut att leda till regimens fall och frihet för det nordiska folket.

Joss
Medlem

Det här gör faktiskt att amerikanska juridik-stämnings-samhället blir mindre motbjudande. Visst kan Viking/Silja (ni borde skriva ut skitföretagets namn i artikeln) bryta avtalet som en biljett innebär. Men då ska det kosta dem.

Karl-Путин A
Medlem

Riktigt så enkelt är det nog inte. Det finns naturligtvis paragrafer som gör att befälhavaren kan stoppa resenärer om han/hon kan hänvisa till något skäl som rör säkerheten ombord.

Precis som i fallet med tyska piloter som vägrar flyga ”afghanska flyktingar”. På ett flygplan eller ett fartyg är det kaptenen som är högsta ansvarig och har också vittgående befogenheter att fatta beslut på plats utan att konsultera några myndigheter eller polis.

Joss
Medlem

Så kan han göra just då. Men avtalsbrottet finns kvar. I USA är tanken att eftersom det per nödvändighet är svårt att driva ett fall i domstol så döms höga skadestånd ut. Vilket gör det lönt för folk att faktiskt göra sig besväret att driva det till domstol.
Det skulle gissninvsvis vara väldigt lätt att finna att kaptener på skitföretaget inte portat andra grupper som är bevisligen farligare än Motståndsrörelsen.

ansch
Medlem
ansch

Ja, fast ”bevis” är orelevant. Motståndsrörelsen är den mest galna och farliga grupperingen i hela världen om man ska tro media och politikerna i vårt land. Även om man skulle ”bevisa” att så inte är fallet så skulle det knappast spela någon roll i en (((svensk domstol))).

Jakob
Medlem

Gör rättsak mot kaptenen. Placera ansvaret på honom och stäm honom / bolaget för utgifter samt diskriminering.

Ellen
Medlem

Detta är en krigsförklaring, jag som nationalsocialist skall aldrig ge vika eller ge upp trots systemförföljelser, våldsförtryck eller försök att tysta ideologin!

Kristian
Medlem

Mycket bra att de flesta kunde ta sig till Finland ändå 👍🏻👌🏻

Anders Jonsson
Medlem

Härligt att ni lyckades ta er till Finland ändå.

Helt suveränt.

Hell seger!

Tjust
Medlem

Vilken tid startar sändningen?

ansch
Medlem
ansch

Känner jag mina kamrater i Motståndsrörelsen rätt så har de simmat över Östersjön i brist på bättre alternativ.

Sigbjorn
Medlem

De var då självaste, man blir så förbannad när man läser om sådant här. Ändå glädjande att höra att ni lyckades resa vidare på annat sätt, så lätt fick de inte stopp på er.

Sverker
Medlem

Ok, skitrederiet VikingLine alltså, dom som livnär sig på att låta ”svenskar” som visade sig vara somalier, gruppvåldta ombord.
Då är det fan inga problem att låta vissa åka med.
Sänk båtfan, inkl befälhavaren!

Karl-Путин A
Medlem

Det var inga somalier – det var svenska män! (enligt aftonbladet)