Journalister fick sparken efter ”Förintelse”-video

JUDISK MAKT. Mediebolaget al-Jazira har sparkat två medarbetare som publicerat en video om ”Förintelsen” på bolagets arabisktalande kanal.

Det Qatar-baserade mediebolaget al-Jazira har sparkat två medarbetare som publicerat en video om ”Förintelsen”. Klippet publicerades i en tweet från mediebolagets sociala medie-redaktion, AJ+.

I videoklippet visas bland annat bilder på påstådda offer för ”Förintelsen”, samtidigt som en röst frågar: ”Varför är det bara fokus på dem?”

I texten tillsammans med klippet i tweeten stod det bland annat: ”Gaskammare dödade miljontals judar, sägs det. Men vad är egentligen sanningen om Förintelsen, och hur har sioniströrelsen slagit mynt av den?”

Videon publicerades på al-Jaziras arabisktalande kanal, men är nu raderad enligt brittiska The Telegraph. På den engelsktalande motsvarigheten publicerades i stället en intervju med överlevare från ”Förintelsen”.

al-Jazira uppger att de har avskedat journalisterna för att ha ”underdrivit och förvrängt Förintelsen”. Bolaget skriver också att videon publicerades utan redaktionell granskning.

Källa:
Qatari-funded Al Jazeera Arabic channel suspends journalists over ’Holocaust denial’ video

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SverkerLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Al-Judeira! Där avslöjade dem sig själva, tack!

Sverker
Medlem

I långa loppet så kommer sanningen fram, hur mycket juden än jobbar för att hålla locket stängt. Det är bara att vänta :-)