Journalist bad KKK-mannen att hålla i den finska flaggan

FINLAND. En brottsmisstanke om uppvigling till flaggskändning har uppdagats i utredningen angående demonstrationen vid Hennala flyktingförläggning i Lahtis i höstas.

dhfnözn

Då asylsökarna anlände med buss till Hennala flyktingförläggning i Lahtis i höstas avfyrade drygt 40 demonstranter fyrverkeripjäser och kastade stenar mot bussen och mot andra personer som befann sig på platsen. Bland demonstranterna fanns en man som hade tagit på sig en KKK-kåpa.

Polisen uppger att enligt Helsingin Sanomat har en journalist på plats uppmuntrat KKK-mannen att hålla i den finska flaggan medan han tog ett fotografi. Journalisten misstänks nu för uppvigling till flaggskändning.

Förundersökningsledaren Jari Kiiskinen säger att KKK-mannen bara höll i flaggan en kort stund.

KKK-mannen misstänks för flaggskändning, olaga maskering och för offentlig uppmaning till brott. Däremot är han inte misstänkt för att ha deltagit i stenkastningen eller avfyrandet av fyrverkeripjäserna.

Källa:
HS: Journalist bad KKK-mannen ta en flagga i handen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments