Josefine om flyktingboende i Mora: ”Allt fler trötta på massinvandringen”

Nyligen öppnade ett boende för ”ensamkommande flyktingbarn” i Mora. Väldigt snart efter boendet slagit upp sina portar skulle det visa sig att det minsann skulle medföra nya spännande möten mellan människor.

Skäggbarnen bor fint med två hus till vänster om vasaloppsspåret.

När 17-åriga Josefine* och hennes klasskompis skulle bege sig från skolan stöter de på, vad som för orten är en ny företeelse, ett främlingsgäng bestående av tretton rasfrämlingar.

Här nedan följer en intervju med henne, där hon själv får berätta om sina upplevelser.

Hej Josefine, först skulle jag vilja tacka dig för att du väljer att ställa upp på denna intervju. Inte alla i dagens samhälle vågar berätta om sina möten med mångkulturen. Skulle du vilja börja med att berätta litegrann om dig själv och bakgrunden till händelsen?
Jag går på S:t Mikaelsskolan och vi på skolan hade blivit informerade om att det skulle komma ensamkommande flyktingbarn till Mora och även att de skulle börja i vår skola. Samma dag som vi fick veta att de skulle komma så stötte vi på dem utanför deras boende som ligger längs vägen från skolan ner mot centrum.

En av främlingarna.

Hur reagerar de tretton rasfrämlingarna när ni passerar dem?
En av killarna började gå emot oss och försökte vinka till sig oss och locka på oss, ungefär som om han försökte locka på en katt, men vi ignorerade bara honom och fortsatte gå.

Okej, vad hände sedan?
Han och en av hans kompisar började följa efter oss och fortsatte att locka på oss en stund. De gick efter oss ända tills de såg att vi vek in emot gågatan, där det var mycket folk i rörelse. Då vände de tillbaka.

Hur kändes det?
Det kändes väldigt obehagligt faktiskt. Att de håller på och lockar på oss är en sak, det är bara att strunta i och fortsätta gå om man vill, men när de börjar följa efter oss och vänder när man kommer dit det finns folk, då börjar man fundera på varför dem följer efter en.

Innan intervjun berättade du för mig att du och din väninna konfronterat den person som är ansvarig för flyktingboendet och berättat om vad som skett. När skedde det och hur reagerade han vid det tillfället?
Två dagar efter att vi mött ”flyktingbarnen” så fick vi chansen att prata med han som är ansvarig för flyktingboendet. När vi berättade vad som hade hänt skrattade han bara åt händelsen. Det gjorde mig irriterad och jag förklarade att jag inte alls tyckte det var kul, utan obehagligt. Då erkände han att det var ”speciellt två killar som de haft lite sådana problem med”, han förklarade inte mer utförligt vad han menade, men det känns ju inte särskilt bra att höra det…

Jag bad honom prata med killarna innan de började på vår skola om vad som var okej att göra och vad som inte var det, eftersom många utlänningar inte har samma kvinnosyn som vi har här i Sverige.

Har du några fler erfarenheter från ”flyktingbarnen” du skulle vilja dela med dig av?
Ja det har jag, varje måndag är de på simhallen och varje måndag blir värdesaker stulna ur skåpen i killarnas omklädningsrum. De som tar sakerna skruvar upp muttrarna på insidan skåpen innan någon kommer och lägger in sina saker. Sen när någon har satt dit sitt hänglås så plockar de helt enkelt ut hela låset och tar värdesakerna ur skåpet.

De har även fått helt nya cyklar, men trots det så stjäl de cyklar på skolan, jag vet inte varför de anser sig behöva fler cyklar…

Anser du att Mora har förändrats på något sätt efter det att boendet öppnat, isåfall på vilket sätt?
Någonting jag märkt av är att fler och fler börjar tröttna på massinvandringen.

Är det någonting mer du skulle vilja tillägga?
Ja, man börjar ju tänka efter när man kommer där i tjocka vinterjackor och de börjar förfölja oss, hur blir det då till sommaren när alla tjejer går i t-shirt och shorts?

Tack än en gång för att du valde att ställa upp på denna intervju.
Jag tycker att det är viktigt att alla blir medvetna om vad som faktiskt händer. Så att de själva kan bilda sig en rättvis uppfattning.

Vi kan bara konstatera att Josefine och hennes väninna hittills haft tur i sitt möte med främlingarna, vem vet vad som händer nästa gång och vem vet vem som drabbas härnäst?

*Josefine heter egentligen någonting annat

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

68 Kommentarer till "Josefine om flyktingboende i Mora: ”Allt fler trötta på massinvandringen”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
LIBERATE TU-TEMET EXINFERIS
Gäst
Nybörjare
LIBERATE TU-TEMET EXINFERIS
håller fullständigt med ola med k-pisten ,fattar inte att folk som bertil och folk fortsätter att bara skriva och skriva insändare och sedan gå ut med sina flaggor och vifta och med åhörare på möten på torg och dylikt i antal 10personer ,fattar ni inget eller r det bara bertil som har iq(undrar hur hög den r)allt som görs idag r totalt bortkastat ingenting kommer att förändras för ni delar väl inte ut flygblad till 7-åringar som uppfostras att från 7års ålder att det r naturligt att växa upp med en nybyggare brevid sig upp till vuxen ålder och tycker… Läs mer »
johan
Gäst
Nybörjare
johan

orkar inte ens kommentera , finns ingen anledning när demokraterna sätter spelreglerna ,alla vet ändå, kejsaren är naken, ingenting varar för evigt,

Bockstensmannen
Gäst
Nybörjare
Bockstensmannen

Hur kan Ni veta hur Josefine röstar? Hon kanske inte ens har upp nått åldern för att göra det. Men där i mot tror jag att SD har en ny röst den dag hon får det.

Milan -en invandrare
Gäst
Nybörjare
Milan -en invandrare

Jösses! Jag råkade stampa in på den här sidan och började läsa artikeln samt kommentarerna. Och inte undra på att det går bra för SD i det här landet. Kunskapsnivån på de flesta (inta alla) som har kommenterat den här artikeln är skrämmande!!

Kalle med kniven
Gäst
Nybörjare
Kalle med kniven

Sen klev du, en svartskalle, in och halverade genomsnittsIQt.
Skrämmande.

IQ-mannen
Gäst
Nybörjare
IQ-mannen

Snarare tvärtom, Milan lär ha höjt snitt-IQn. De flesta inlägg på den här sidan verkar ju extremt trångsynta.

mailme
Gäst
Nybörjare
mailme

Typiskt beteende för en våldtäktsman
att försöka locka på flickor
följa efter flickor
man inte känner

AKTA Er och tveka inte att ringa polisen
vid varje tillfällen och säg att du är rädd för att bli
våldtagen

asylsökande flyktingbarn är överrepresenterade som våldtäktsmän, oftast i grupp,
dvs gruppvåldtäkt

MadMan
Gäst
Nybörjare
MadMan

Är verkligen BARN överrepresenterade? Låter som ett påhitt…

Borlänge
Gäst
Nybörjare
Borlänge

Skäggbarn

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Enligt vem då?

invantenante
Gäst
Nybörjare
invantenante
Seeing as everyone is on the same side, I will choose the other. When the kids first wanted to speak to the girls, why is that viewed as being wrong? Any person, especially young, in a new environment would attempt to explore, seem friendly, extend greeting and be included in the normal pleasant greetings of a community. Many here seem to forget that these kids probably have a culture where people openly speak to each other in the streets, even if they are not related in some way. That this is nothing more than culture clash is evidenced by her… Läs mer »
Annika
Gäst
Nybörjare
Annika

This is obvious to the majority of us sweeds, nevermind these people, they are hateful and angry.

MadMan
Gäst
Nybörjare
MadMan

Oops, här var det pinsamt tendensiöst, fördomsfullt och rasistiskt.

Statistikkollen
Gäst
Nybörjare
Statistikkollen
Alla ni som är oroliga, jag kan lugna er! Här kommer lite statistik från Brå: Av folk födda av svenska föräldrar är 99.96% INTE misstänkta för våldtäkt. Av folk födda av utländska föräldrar är 99,78% INTE misstänkta för våldtäkt. Dvs, oavsett om du träffar på en ”svensk” eller ”utlänning” någonstans i Sverige, så är risken väldigt liten att han är en våldtäktsman. Nästa gång ett rykte blossar upp, haka inte bara på, utan ifrågasätt istället… fråga efter fakta, efterfråga källan när någon sprider rykten, sök själv på nätet, och sök inte bara efter det som bekräftar det du tror, det… Läs mer »
Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

Det är skillnad på folk och folk. Kolla specifika invandrargrupper som somalier och afghaner så får du lite mer relevanta siffror.

Hasse Eriksson
Gäst
Nybörjare
Hasse Eriksson

Den som tror på BRÅ tror också på Tomten! BRÅ är en av Staten(läs PK folket ägd Lögnarbyrå ) som säger att Jorden är platt, om Reinfeldt och Mona (Muslimen) Sahlin så har bestämt! FATTA!

Annika
Gäst
Nybörjare
Annika

Men vart fan får ni er information ifrån? Mein Kampf?!

Annika
Gäst
Nybörjare
Annika

PK= sunt förnuft

Annika
Gäst
Nybörjare
Annika

Stackars Josefin, att nån försökte hälsa på henne. det kan ju kännas otroligt traumatiskt, särskilt om han är mörkare i skinnet!

Discarded
Gäst
Nybörjare
Discarded

Det är väl ok, om folk försöker hälsa, men om någon avböjer, hur normalt är det att förfölja denna person till en gata med mycket folk för att då vända?

Hur kan du förringa en ung flickas upplevelse av en sådan händelse?

Annika
Gäst
Nybörjare
Annika

De enda jag har blivit hotad att bli våldtagen av är killar på den här sidan.

spyfärdig botkyrkabo
Gäst
Nybörjare
spyfärdig botkyrkabo

annika du verkar helt jävla dum i huvudet. att göra dig lustig över att josefin kände obehag när skäggbarnen lockade på henne o väninnan. försökte bara hälsa. han hadde hoppats på mer än så kan jag lova dig,deras kvinnosyn är rent av äcklande. jag ser det josefine beskrev i intervjun hela tiden här ute i fittja. ”DOM” beter sig som djur!!! du är så jävla anti-vit att man nästan hoppas att nån kulturberikar dig i skitan.

Mångfald är skit!!! tar du kampen eller låter du dina barn göra det?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Du kan lova att deras kvinnosyn är äcklande säger du. På vilket sätt äcklande och hur vet du? Är dom dina vänner eller? Om att häsla på någon av motsatt kön innebär att man vill våldta dem så säger det nog mer om er är ”dom”.

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

till redaktionen: vänligen fixa ”betyg”. sifror hoppar från noll till 5 eller minus 7 hellt själva.

Mikka
Gäst
Nybörjare
Mikka
Annika Ja många dumma mänskor har man mött men du tar nog plats i topp 5. Det märks du inte har barn och skulle du ha det så stackars dom. Alla vi vet vad invandrare går för och det är FAKTA att mestadels brott begås av dessa. Är det meningen att vi som bott hela livet i Sverige och våra förfäder mm mm byggde detta underbara land för att det ska raseras av invandrare ? Som jag sett för så tycker nästan alla svenskar samma sak om invandrare men INGEN vågar nästa ställa upp och säga nått för det ät… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Var har du hittat den ”faktan” om man får fråga? Ange källa. Hur vet du att dom går hemma? Är det å att även du gör det kanske? Fina bilar och cycklar alltså…avundsjuk eller? Skaffa dig ett jobb så kan du med!

NN
Gäst
Nybörjare
NN
-:-
Gäst
Nybörjare
-:-
Som en välutbildad person och mamma, ser jag även att du mikka har gjort en stor miss.. när ens barn går ut på en fredas kväll med 1 liters sprit i väskan och är kläd som den billigaste nöjes flicka med en vacker citat i pannan ” kom och ta mig” kanske är de svårt även för en svenk att inte kåta up sig? man ser ofta de som andra har men inte de man själv har? ställ dig på jorde och insället för att dra ner på andra va en bättre förälder och se till dina barn så kanske… Läs mer »
Discarded
Gäst
Nybörjare
Discarded

Skuldbelägga offer och presumptiva offer blir allt vanligare i detta land.
Hon var på fel plats, hade för kort kjol. Stirrade med ”fel” blick etc etc.

Du är medveten om att man i saudi-arabien, diskuterar kvinnors skuld i våldtäkt, med retorik som att hon visade ögonen.
Är det vart det nya mer ”spännande” sverige skall sträva?

Oskar
Gäst
Nybörjare
Oskar

SD 2014

Nordisk Arier
Gäst
Nybörjare
Nordisk Arier

SD är tyvärr inte lösningen på några problem. De vill inte skicka hem någon eller ens stoppa invandringen – bara begränsa den.

Motståndsrörelsen 2012 och framåt är svaret!

Natasha
Gäst
Nybörjare
Natasha

SD är ett jude parti

m.v.h

Stolt serbisk national socialist

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym
Vet ni att det finns en studie på att de med låg IQ tenderar att ha fördomar och racistiska åsikter mot andra? här har ni den artikeln. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fordomar-och-lag-iq-hanger-i-hop-enligt-ny-studie Och dessa ”rasfrämlingar” som råkar vara några pojkar i tonåren går jag i samma skola som. VI går till och med i samma byggnad och deras klassrum ligger mitt emot vårat. Dem har aldrig gjort oss något, våran klass består endast av tjejer. Dem hälsar och är trevliga. Jag kan även berätta att jag lugnt kan lämna kvar både dator, mobiltelefon och väska utan att dem blir stulna när jag går på… Läs mer »
Blund
Gäst
Nybörjare
Blund

De här ensamkommande är en del i den ansvarslösa massinvandringen till Sverige, som betalas av skattepengar som tas från skattebetalare fastän många skattebetalare inte vill bidra till att finansiera massinvandringen till Sverige.

Om ni i den skolan fått lära er att det bara finns en människoras så bör det anmälas, får ni även lära er att det bara finns en apras?

Bra intervju och framåt går vi starkare med sanningen i våra sinnen!

Öbbe
Gäst
Nybörjare
Öbbe

Hemskt att läsa kommentarerna.. hemskt också att ni dra alla över en linje. Tycker dock att det är tråkigt att de svenska traditionerna håller på att försvinna men det är tillvis del invandrarnas fel men framför allt är det politikerna.
Håll god ton om ni svara på detta inlägg, tack på förhand!

O
Gäst
Nybörjare
O
Ni klagar på hur mörkhyade människor och andra slags invandrare våldtar svenska kvinnor, är aggressiva och förstör vår svenska kultur men ser ni inte att allt detta är uppbyggt på era egna illusioner, visst vissa invandrare av alla slag kan agera aggressivt och ibland våldtar de kvinnor men hur ofta sker det inte att svenska män våldtar kvinnor? Det händer ju för fan hela tiden! Svenska pedofiler ser unga kvinnor som sex-objekt och förföljer dem etc men det skiter ni fullständigt i! För dem är ju ”stora vikingar” och ”stora vikingar” har all rätt i världen att våldta och mörda… Läs mer »
A
Gäst
Nybörjare
A

hahaha psyksida.se <—-

Kom ihåg " de du ger får du alltid tillbaka, så ge altid bra"

Svenka folket va glada för att bara svenka kan läsa svenka annars skämmer ni ut oss totalt, och de räcker redan med pinsamheten!!
Sitt inte här och dum förklara nån som iaf står men båda fötter på jorden, för de är ni som får ett stämpel i pannan " idioter"

Kram A

marxxus
Gäst
Nybörjare
marxxus

Va?

xy0
Gäst
Nybörjare
xy0

Annika du är ett stort tomt jävla rövhål.

daniel
Gäst
Nybörjare
daniel

För alla ni som säger att invandrare är bara oskyldiga lamm kan jag påpeka detta.
Invandrare är överrepresenterade vid grova våldsbrott exempelvis våldtäkt. Misshandel. Rån etc.
Invandringen kostar staten lika mycket som försvarets budget.

wpDiscuz