Jordskredsseger för Putin i ryskt presidentval

UTRIKES. Den sittande presidenten Vladimir Putin vann väntat söndagens ryska presidentval. Putin fick hela 76,6 procent av rösterna.

Under söndagen hölls ett presidentval i Ryssland inför vilket den sittande presidenten Vladimir Putin var storfavorit. Precis som prognoserna förutspått blev det också en jordskredsseger för västglobalisternas store antagonist som kammade hem hela 76,6 procent av rösterna. Kommunistpartiets Pavel Grudinin och nationalisten Vladimir Zhirinovsky fick 11,8 respektive 5,7 procent.

— Vi måste säkra ekonomins tillväxt och göra den innovativ. Vi måste utveckla sjukvården, utbildning, industriell produktion, infrastruktur och andra delar som är fundamentala för att föra vårt land framåt och öka våra medborgares levnadsstandard, har Putin kommenterat efter valet.

Han försäkrar också att Ryssland inte kommer att öka utgifterna för militären och att de inte vill ha en militär upprustning.

Första gången Putin valdes till president var 2000. Mellan 2008-2012 fick han dock stå tillbaka på grund av den ryska grundlagens utformning. Putin kommer nu att vara Rysslands president till 2024, då han kommer att vara 72 år gammal.

Källor:
Vladimir Putin decisively re-elected as Russian president after 99% of votes counted
Putin reveals primary objective of new presidential term

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Karl AMartinKlausChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Folk får säga vad de vill om Putin och jag vill inte här blanda in korruption eller annat negativt som någon kanske kommer att nämna, sant eller inte.

Jag tycker i alla fall att han tillsammans med sitt regeringsteam står för kontinuitet vilket medför att stabilt Ryssland och det märker givetvis Rysslands folk. Hade inte Ryssland varit stabilt hade landet fallit ihop för ett bra tag sedan genom västvärldens enorma tryck med sanktioner och annat som kunde underminera tilltron till landet och dess ledning.

Det finns ingen västlig ledare som tillnärmelsevis kommer i närheten av Putins popularitet och tillit på hemmaplan.

Klaus
Medlem

Putin gör politik för den ryska federationen och de olika folken i federationen. Politiker i Bryssel gör politik mot de europeiska folken och för ras- och kulturfrämlingar och för världsherravälde-judar (Illuminati), motsvarande regeringspolitiker i Europas länder med kriminellt (olagligt) och odemokratiskt öppna gränser, folkmordspolitik enligt Kalergi-planen.

Martin
Medlem

Lite underhållande att han nämner juden här, även om det är i förbifarten..

https://youtu.be/9mhi_AyQAyw?t=48m58s

Brukar inte krävas mkt för att den evige ska gå i taket.

Karl-Путин A
Medlem

(((Gnällmedia))) i Sverige sliter sina kläder i stycken (talesättet kommer från att judar brukade göra så under biblisk tid när de ville visa sin ilska) över att Putin fick 76,6% och menar att det beror på valfusk. I Sverige fick 8-klöverpartiet 99,5% i senaste valet, men det berodde naturligtvis på att demokratin är så djupt förankrad i det svenska samhället (så djup att man nästan anar en djup stat).