Johnny Rotten från Sex Pistols kommer ut som Trump-anhängare

UTRIKES. Det brittiska punkbandet Sex Pistols före detta sångare Johnny Rotten erkände nyligen att han stödjer Brexit, den före detta UKIP-ledaren Nigel Farage och USA:s president Donald Trump.

John Rydon under tiden som Johnny Rotten, sångare för det anarkistiska punkbandet Sex Pistols.

John Lydon, mer känd under sitt artistnamn Johnny Rotten, är mest känd för att ha varit sångare i det skandalomsusade brittiska punkbandet Sex Pistols under slutet av 70-talet.

Bandet gjorde sig ett stort namn i hela västvärlden med sin kontroversiella stil, sitt anarkistiska budskap och kanske framförallt med den antirojalistiska låten God Save the Queen.

Lydons anarkistiska dagar tycks dock vara över. Detta framkom då han nyligen i en TV-intervju uttryckte åsikter som av media brukar benämnas som ”högerextrema”. På fråga om vad han ansåg om Storbritanniens utträde ur EU, även kallat Brexit, svarade han:

— Var anser jag om Brexit? Nåväl, så här är det: Arbetarklassen har talat och jag är en av dem och jag står med dem.

Lydon syftade på det faktum att en stark majoritet av den brittiska arbetarklassen röstade för ett utträde ur den globalistiska unionen, medan de högre samhällsklasserna i större utsträckning ville stanna kvar.

På fråga om vad han anser om USA:s president Donald Trump svarade Lydon att han är en ”komplicerad kille”, men uttryckte sig samtidigt positivt om hans politiska plattform. Samtidigt gav han en känga åt ”vänstermedia” som han menade har attackerat Trump.

— Det jag ogillar är hur vänstermedia i USA försöker utmåla killen som rasist och det är helt enkelt inte sant, sa Lydon och fortsatte:

— Det finns många problem med honom som människa, men han är inte det [rasist, övers. anm.] och det finns faktiskt en chans att något gott kommer att komma ur detta eftersom han skrämmer politiker. Detta är en källa till glädje för mig. Jag törs nästan säga att han kan vara en vän.

Lydon har också sedan tidigare uttryckt sitt stöd till den kontroversielle europaparlamentarikern Nigel Farage, som tidigare även var ledare för det EU- och invandringskritiska partiet UKIP.

Källa:
Sex Pistols’ John Lydon comes out in support of Trump, Brexit and Nigel Farage

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments