Jodie Chesneys båda mördare får livstids fängelse

STORBRITANNIEN. Den tidigare utpekade östeuropeiske mannen frias från knivmordet på 17-åriga Jodie Chesney den 1 mars. I ett ovanligt anfall av rättspatos har en jury tvingat till offentliggörande av bilder på mördarna, en svart afrikan och hans medhjälpare.

Afrikanen Svenson Ong-a-Kwie grips av Londonpolisen. Stillbild från polisvideo, Metropolitan Police.

Den 1 mars i år knivhöggs den 17-åriga flickscouten Jodie Chesney oprovocerat i ryggen när hon satt på en parkbänk.

Den 19-årige svarte afrikanen och knarklangaren Svenson Ong-a-Kwie, körde in en 18 cm lång kniv i ryggen på Chesney så att kniven nästan kom att sticka ut på framsidan av bröstkorgen.

Som medhjälpare hade Svenson ett gäng killar, de flesta svarta, men även den 20-årige Manual Petrovič av östeuropeiskt ursprung, och en 17-årig pojke med det judiska namnet Aaron Isaacs, som var Svensons ”lärling” och medhjälpare.

Petrovič pekades tidigt ut i medier som Jodies förmodade mördare men var oskyldig till mordet.

Svenson Ong-a-Kwie som stack kniven i Jodie hade tagit fel på flickans identitet. Han hade egentligen tänkt mörda en annan vit flicka som skulle bestraffas, oklart för vad.

Jodie skrek medan hon kollapsade i sin pojkvän Eddie Coyles famn. Snart var hon död.

Både Aaron Isaacs och Svenson Ong-a-Kwie förnekade brott. I en vanlig taktik började de sedan att skylla på varandra, eventuellt för att det inte skulle gå att fastställa vem som var skyldig. Men domare Wendy Joseph har nu dömt de båda unga männen till livstids fängelse.

En attack mot samhällsgemenskapen
Svenson Ong-a-Kwie kan tidigast komma ut om 26 år, Aaron Isaacs tidigast om 18 år. Vid utdömandet av påföljderna för mördarna talade domaren Wendy Jospeh om det otrygga samhället:

— Det viktiga är att en oskyldig flicka dödats av dem som ägnar sig åt, och av dem som är inblandade i, droglangning på gatorna där Jodie och andra oskyldiga människor måste leva. Denna död har åsamkat stan stor oro. De som lider av detta sträcker sig mycket längre än till Jodies vänner och familj, och de har rätt att få veta och förstå varför detta hände, sade domaren.

Men orsakerna till mordet, vem som egentligen skulle ha mördats och varför, har förblivit oklara. När de morddömda ynglingarna leddes ut ur rättssalen gjorde Aaron Isaacs bror salut mot honom, som om han var en hjälte.

Jodies syster Lucy Chesney har till medier låtit meddela att hennes eget liv har gått i kras:

Jag är bara 20 år och är nu redan rädd för livet, snarare än att se fram mot det. Att förlora henne är som att förlora halva mig själv. Vi genomgick allting tillsammans och hon fanns alltid till hands och satte alltid andra i främsta rummet, före sig själv. Hon gav mig kärlek på ett sätt jag aldrig kommer att känna igen.

T v Svenson Ong-a-Kwie och Aaron Isaacs. Foton: Londonpolisen. t h Jodie Chesney. Foto: Facebook.

Källa:
Jodie Chesney murder: Teens jailed for stabbing innocent Girl Scout to death

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments