Joakim Lamottes chock: ”Ystad Allehanda kallar mig för tiggare”

MEDIA. Medborgarjournalisten Joakim Lamotte blir illa omnämnd av skattefinansierade Ystad Allehanda.

Joakim Lamotte.

Krönikören Peter Lindgren på Ystad Allehanda skriver i en krönika att han berättar för sin son hur vissa ”elaka män i kommunen” vill förbjuda tiggeri och att snart bara svenska män som Joakim Lamotte kommer att få tigga pengar.

Lamotte, som ofta uttrycker stor förvåning över hur illa meningsmotståndare beter sig, är förvånad över att en etablerad tidning använder ett nedsättande uttryck om honom, som annars mest syns i ”hånfulla” kommentarer mot honom på sociala medier.

Att journalister, redaktörer och ansvariga utgivare på Ystads Allehanda låter sådant publiceras för att slå ned på det arbete som Lamotte utför är inte klokt, anser han.

Skillnad på tiggeri, frivillig finansiering och skattestöld
Bortsett från att bli illa omnämnd, anser Lamotte att Ystad Allehanda borde inse vad det är för skillnad på en som tigger, och en som levererar en produkt och som betalar skatt för de donationer han får.

Peter Lindgrens syfte med att skriva på det sätt han gör, är sannolikt att nedvärdera Lamottes arbete och hans läsares engagemang, kommenterar Lamotte på Facebook.

Att någon går sin egen väg och inte rättar in sig i ledet sticker hårt i många svenska journalisters ögon. Därför tycker man att det går att kalla mig vad som helst, och ingen skulle bli gladare än dessa journalister om jag blev av med min försörjning och tystades.

Och de ekonomiska medel som folk frivilligt donerar för att stödja Lamottes arbete är mycket blygsamma jämfört med de skattemiljoner Ystad Allehanda roffar åt sig:

Att Ystads Allehanda själva har fått miljontals kronor i presstöd (svenska folkets skattepengar) de senaste åren är däremot inget som framgår i deras krönikor. Om de kallar min försörjningsmetod för tiggeri så borde det ligga nära till hands att kalla deras för stöld.

Om det är Lamottes försörjningsmetod eller Ystad Allehandas ”stöld” av skattemedel som innebär värst beteende, ber Lamotte hans följare att själva bedöma.

Källa:
Facebook/Joakim Lamotte

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Grottbjörnennordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Offantliga summor som denna organiserade kriminalitet omsätter. När alla får var som mest givmilda kunde en ynka zigg få in mellan 300-500 per dag – tänk då att dessa större ”familjer” byter av varann i omgångar (3 månader) så kan en ynka grupp på 10 personer dra in 3000-5000 per dygn. Per år med 10 pers inräknade så landar de på hiskerliga 800 000 till 1.2 miljoner. Förut (nyligen) så hade de mer omkostnader med biljetter,bensin,boende osv – idag när svennebanan fåren ger mindre så har deras kostnader sjunkit bland många grupper när byggnader i Sverige ombildas till ziggarnas boende… Läs mer »

nordbo
Medlem

Lamotte var alldeles för neutral och fånig med sin direkta telefonkamera gentlemot er i Almedalsveckan så hans individualism var tydligt – han hade gott kunnat skippat sin fåniga kamera mot er helt och hållet.

Han nyttjar de sista som knyter näven i fickan som är individualister och suktar efter deras donationer – Lamotte ser väl NMR som en konkurrent och inte helhetens betydelse egentligen.

Grottbjörnen
Medlem

personer som Lamotte som har stått för sanningen kommer att få upprättelse en dag, det ska bli skönt att se hånflinen försvinna från pk-medias trynen