JK hotade invandringskritiska poddare med fängelse på uppmaning av Juridikfronten

YTTRANDEFRIHET. En anmälan från Juridikfronten resulterade i att JK hotade invandringskritiska och nationalistiska poddare med fängelse. Personen på JK som signerade hotet har kopplingar till Juridikfrontens ordförande och hoten framfördes trots att ingen verkar kunna ge klara besked om vad lagen egentligen säger.

Rättshaveristerna bakom Juridikfronten anmälde tidigare i år tre poddar som de ogillar till JK. Anmälan rörde Radio Regeringen, Ingrid & Conrad och Radio Länsman. Juridikfronten menade att dessa tre poddar är skyldiga att anmäla ansvariga utgivare för sina sändningar.

Kristoffer Kågström, handläggare hos JK, skrev sedermera ett hotbrev till de tre poddarna där han menade att de var skyldiga att anmäla en ansvarig utgivare och att det finns fängelse i straffskalan om man underlåter att göra det.

En grävande journalist har å Ingrid & Conrads vägnar kontaktat Kågström samt Ola Vigström som jobbar på ”Myndigheten för Press, Radio och TV”. Varken Vigström eller Kågström kan ge tydliga svar på frågan varför detta ultimatum om att skaffa ansvarig utgivare bör gälla för de tre invandringskritiska poddarna men inte andra svenskar som publicerar opolitiskt material på Youtube.

I intervjun med Kågström framkommer också att han är bekant med Juridikfrontens ordförande, Robin Enander, varför korruption och maktmissbruk framstår som en sannolik förklaring till varför JK agerade så som de gjorde mot de tre anmälda poddarna.

Kågström kommer i intervjun även med det absurda påståendet att den svenska hets mot folkgrupp-lagen skulle vara ”tydlig” med vad som är olagligt. Detta trots att JK och de svenska domstolarna gång på gång drivit igenom förändringar av praxis kring vad som är olagligt och numera till och med använder sig av orwellska begrepp som ”tolkningsfakta”, där JK till exempel menar att texter som inte ens nämner ordet ”jude” eller ”förintelsen” ändå skulle förespråka eller hylla folkmord på just judar.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments