SD:s nya ”framgångsplan”: Ska kompromissa med folkförrädare

VALÅR. Sverigedemokraterna har för första gången sedan riksdagsinträdet sett en negativ trend i opinionsundersökningar. Detta vill nu Jimmie Åkesson åtgärda genom att inte lägga kontroversiella förslag, utan istället kompromissa med de övriga partierna för att framstå som ”pragmatiska” och ”regeringsdugliga”.

Under helgen har Sverigedemokraterna hållit ”framtidskonferens” i riksdagen. Inför den samlade SD-eliten förklarade då partiledaren Jimmie Åkesson att partiet har potential att bli riksdagens största parti efter valet. Men då gäller det att vända den negativa opinionstrenden, vilket SD-ledaren redan har en plan för att åstadkomma.

Bland annat menar Åkesson att SD inte ska besvara faktumet att exempelvis Moderaterna har snott en del av SD:s politik med att bli mer radikala. Tvärtom är det ”kompromiss” och ”pragmatik” som Åkesson tror kommer att vinna väljarnas förtroende och förhindra ytterligare flykt till Moderaterna.

— Jag tror inte att vi vinner något på att bli tuffare och hårdare, vi ska fortsätta agera blåslampa på de andra. Men att börja lägga ogenomtänkta förslag vinner vi inte på, förklarade Jimmie Åkesson.

I sitt tal ska Åkesson också ha lyft den vanliga interna invändningen om att SD inte ska ”fjäska för Moderaterna”. Men SD-ledaren menar samtidigt att partiet ”måste kompromissa, vara pragmatiska”.

Redan förra året förklarade Jimmie Åkesson att han är beredd att släppa invandringspolitiken och stödja en moderatledd regering, även om denna gjorde upp i invandringsfrågan med Socialdemokraterna.

— Du ställer frågan som att jag ska svara ja eller nej och jag är öppen för att kompromissa i politiken, och det gäller även invandringspolitiken, sade SD-ledaren då i en lördagsintervju med SR Ekots.

Det enda villkoret för att han skulle släppa invandringspolitiken var att även SD skulle få vara med och förhandla med regeringen.

Partiet, som tog sig in i riksdagen för åtta år sedan genom att framställa sig som ett invandrings- och systemkritiskt alternativ, lanserade också i höst en ”uppdaterad” invandringspolitik, författad av liberalen och judinnan Paula Bieler. Den så kallade Bielerplanen innebär bland annat att SD numera har släppt anspråket på Sverige som svenskarnas land, öppnat upp för arbetskraftsinvandring och att man överhuvudtaget inte längre problematiserar att de folkmassor som invaderar Sverige har en främmande etnicitet.

Ifall Bielerplanen och Åkessons kompromisslinje kommer att få opinionen att vända till SD:s fördel igen återstår dock att se.

Källor:
Jimmie Åkesson (SD): ”Vi måste vinna trovärdighet”
Åkesson (SD): Jag är öppen för att kompromissa i politiken

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
8 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
*Db*
*Db*
2 år sedan

Bra.
De skall bara fortsätta så.
Och iom det får NMR mer utrymme att manuvrera samt fånga upp kanske besvikna väljare från Sionist-partiet.

De kommer sluta som något mellanmjölksparti.
Med passerat utgångsdatum också.

:-)

Lennart
Lennart
2 år sedan
Reply to  *Db*

Japp,
SD har förvandlats till ett Judiskt lydparti. Kriminellt av ledningen att så till den milda grad grundlura sina väljare.

Christian Hamilton
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  Lennart

Ingen kan beskriva det bättre än du gör här. 👍

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

SD visar allt tydligare att dom inte är räddningen för Sverige utan gör gemensam sak med övriga pk-partier.Räddningen för vårt land är NMR.

Peter
Peter
2 år sedan

Lennart
Lennart
2 år sedan

Som gammal SD medlem skrev jag för ett tag
sedan i Samnytt att partiet kommer att gå tillbaka kraftigt. att orsakerna är sveket mot oss och kan symboliskt uttalas Bieler.
Då tog samnytt bort alla mina tidigare kommenterar och spärrade mig :)
Detta skrev jag också till partiet,utan svar,
naturligtvis.
Näää,
Sveriges framtid ligger i Motståndsrörelse

Karl A
Karl A
2 år sedan

Jimpans ”hemliga plan” som gick ut på att få egen majoritet i Riksdagen för att därefter visa sitt rätta ansikte och göra Sverige vitt och tryggt igen, har alltså kastats i soptunnan. Nu handlar det om att slicka r*v både till höger och vänster för att få behålla platserna vid köttgrytorna. Den ”hemliga planen” existerade ändå bara i fantasin hos godtrogna, naiva SD-hjon som tror att judarna är deras allierade och vänner i kampen mot ”islamiseringen” av Sverige. Att den församlade judiska median i Sverige rabiat propagerar för den muslimska massinvandringen och den därmed sammanhängande destruktiva mångkulturen är tydligen för… Läs mer »

Senaste
Senaste
2 år sedan

Kan det bli tydligare att hela det här systemet bara är teater? Den här demokratin handlar aldrig om att några folkliga intressen ska tillgodoses, tvärtom är det alltid folket som förlorar på det.