Jimmie Åkesson spär på Rysslandsskräcken – vägrar samarbete med Le Pen

SVERIGEDEMOKRATERNA. Jimmie Åkesson vägrar samarbeta med andra nationalistpartier på grund av att de förhåller sig neutrala till Ryssland.

SD-ledaren Jimmie Åkesson säger i en intervju i Dagens Nyheter att han är ”besviken” på de nordiska systerpartierna Dansk folkeparti och Sannfinländarna. Detta eftersom de närmar sig det italienska regeringspartiet Lega, som tillhör samma EU-grupp som Nationell Samling (före detta Nationella Fronten) i Frankrike.

— Jag är besviken och jag är tagen på sängen. Det är inte alls de besked som vi har fått. Det är mycket tjuv och rackarspel nu, säger Åkesson.

Anledningen är att Nationell Samling, som leds av Marine Le Pen, inte ställer sig bakom den vänsterliberala hetsen mot Ryssland.

— Skulle Dansk Folkeparti eller Sannfinländarna inleda ett samarbete med Le Pens parti så ser jag det som obegripligt. Att ett nationalistiskt finländskt parti slår sig samman med Rysslandsvänner från Frankrike, jag har väldigt svårt att förstå det, fortsätter han och fortsätter:

— Det finns partier som vi har sagt att vi inte kommer att samarbeta med och det är framför allt Le Pens parti. Det är primärt kopplat till deras syn på Ryssland. Vi ser den som problematisk. Vi är ett land i ett utsatt geopolitiska läge och ett aggressivare Ryssland är ett hot indirekt också mot Sverige.

När Åkesson får veta av DN-journalisten att även Lega är Rysslandsneutrala – de vill bland annat slopa EU:s sanktioner mot landet – drar han öronen åt sig och säger att de är ”inget för oss”.

Att Ryssland är omringat av fientliga Nato-baser samtidigt som det officiellt sett alliansneutrala Sverige i allt väsentligt närmar sig den globalistiska krigsalliansen nämner Jimmie Åkesson inte.

Källa:
Åkesson om beskedet: ”Besviken och tagen på sängen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
PeterCarineDing-DingTors SpjutEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dissident
Medlem

”Vi ser den som problematisk. Vi är ett land i ett utsatt geopolitiska läge och ett aggressivare Ryssland är ett hot indirekt också mot Sverige.”

Typiskt Orwellskt 1984-doublethink/doublespeak-snack. USA har ju för fan haft sina trupper i VARJE land som finns, förutom Andorra, Bhutan, och Lichtenstein!

https://www.wearethemighty.com/articles/these-are-the-only-3-countries-america-hasnt-invaded

Tittar vi mera snävt, sedan 1945, så har USA invaderat över 50 länder, https://web.archive.org/web/20140309053902/http://au.ibtimes.com/articles/542017/20140306/hillary-clinton-vladimir-putin-crimea-ukraine-invasion.htm

Varför säger inte Jimmie Åkesson att USA är ett aggressivt land?

Peter
Medlem

Därför att han älskar judisk makt den lilla horungen

Caesar-Aurelius
Medlem

Jag skulle hellre slänga min röst i EU-valet än kasta bort den på slemmige Åkesson.

Ethny
Medlem

Samma här. Min röst kommer i alla fall gå till AfS då de är något (mycket) bättre parti än det antivita, svenskfientliga och folkförrädiska SionistDummokraterna som för samma agenda som alla andra partier, dvs få oss utrotade (bortsett från NMR såklart). Det enda de bryr sig om är ((()), pengar, makt och Israel. Att AfS vill ut ur EU är det som tynger mest. Även om demokratiprocessen är en enda stor teater med ett enda syfte att få folk tro att att de har ”makten” och ”valmöjligheter” i denna så kallade demokrati. Då tycker jag i alla fall att det… Läs mer »

Tors Spjut
Medlem

Vad anser du om riskerna med att AfS liberaliseras ju mer makt de får? Ungefär som det varit gällande SD

Ethny
Medlem

Anser det som en ganska stor risk. Vet att AfS inte är seriösa utan mer bara vill sitta bredvid grytan och håva in pengar (röstade f.ö på NMR fastän det blev som en blankröst, både i kommunala och riksdagen). Man måste snarare drivas av en ideologi för att orka kämpa och stå fast för sina ord och handlingar. Jämför man med t.ex Svenskarnas Parti som gav upp direkt efter deras katastrofval, samma sak där. Brinner man för en sak och vill sitt folk väl däremot, där är NMR en självklarhet. Men NMR ställer (väl?) inte upp i EU-valet och istället… Läs mer »

Carine
Medlem

…det går alldeles utmärkt att rösta på motståndsrörelsen i Eu-valet, det enda och självklara alternativet för mig..Sverige har f.ö. inget att säga till om när det gäller EU, jag ser min röst mer som en protest mot all skit som sprids därifrån……

Ethny
Medlem

Frågan är om NMR ställer upp i EU-valet. Vill minnas att de sa för några år sedan att de inte skulle göra det. Jag bryr mig inte om röstning och vår så kallade demokrati, det är ändå ett vapen som används mot oss av judarna. Däremot ger man en blankröst så vet ingen vilka åsikter det är man hyser. Utan de kanske tror att man är anarkokommunist, tycker att MP och FI:s är för liberala och att man har en ”ännu” mer ”extrem” åsikt, en önskan att utrota vita på direkten genom avrättningar, istället för det långsamma utdragna folkmord som… Läs mer »

Peter
Medlem

Tycker att det är kluvet. Att rösta på sionistpatrasket SD känns sådär kul men vad är alternativet? AFS eller NMR kommer inte att få några mandat ie är rösten bortkastad. En röst på SD väger upp en på Löfven vilket måste vara bättre än att Löfvens folkförrädarpafti stärks.

Ethny
Medlem

Tycker inte jag. Sionistdummokraterna har en sådan antivit syn, men såklart finns det vissa bra människor inom partiet i sig. AfS är då något bättre på det sättet. Jag förstår dock inte det tankesätt som du har. Ifall alla skulle tänka så då kommer aldrig nya partier, som du säger, få någon makt, så det är lite motsägelsefullt. Valen är inte till för att kunna påverka vår politik, det är en metod för ((()) för att minska risken för inbördeskrig och fokus mot de som verkligen ställer och styr och som för en viss agenda, där vi ska utrotas /… Läs mer »

Ding-Ding
Medlem

Som det ligger till är det så att Jimmie och SD i nuläget är beredda att göra allt för att skaffa mer inflytande i svensk politik. De är beredda att säga och göra allt för att skapa det där konservativa blocket med M och KD de snackat om inför nästa val. Jag är ganska säker på att Jimmie inte menar vad han säger, men han måste inta den hållningen officiellt för att kunna bilda ett samarbete med M och KD innan nästa val om 3,5 år.