Jimmie Åkesson pudlar – vill inte se ett slöjförbud

INRIKES. I en intervju med Sven Melander förklarar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han inte vill införa något ”generellt förbud” mot slöja. Tidigare har Åkesson sagt att han ser heltäckande slöjor som ”en symbol för en militant och antidemokratisk politisk ideologi”.

I en nyligen genomförd intervju med Sven Melander backade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson från hans tidigare ställningstagande gällande bärandet av burka och niqab, något som han velat förbjuda. I intervjun meddelade Åkesson att han inte vill se ett ”generellt förbud” mot slöja.

När Melander frågade om Sverige ska ha ett allomfattande slöjförbud svarade Åkesson:

— Ett generellt slöjförbud kan man ju inte ha.

När Melander sedan påpekade att den danske justitieministern sagt att man vill införa burkaförbud i Danmark svarade Åkesson:

— Nej, jag tycker att det är problematiskt.

Vidare upprepade han att det inte går att ha ett generellt förbud mot ett klädesplagg men påpekade att han vill begränsa föräldrars möjligheter att tvinga på barn kvinnoförnedrande religiösa symboler.

Åkessons uttalanden i intervjun går inte i linje med det partiet meddelade i ett pressmeddelande 2010 där de skrev att de ”välkomnar franskt förbud mot heltäckande slöjor”. Åkesson menade att de heltäckande slöjorna utgör en ”potentiell säkerhetsrisk och den anonymitet som slöjorna ger har vid flera tillfällen utnyttjats av terrorister och andra kriminella element”. Vidare sa han:

— Jag välkomnar det franska beslutet och ser gärna att Sverige följer efter. Enligt min mening är de heltäckande slöjorna en symbol för en militant och antidemokratisk politisk ideologi och är därmed att jämställa med en politisk uniform.

Se intervjun nedanför:

Källa:
Sverigedemokraterna välkomnar franskt förbud mot heltäckande slöjor

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

Än velar Jimmie hit, än velar Jimmie dit, till slut velar han i förtroendelösa avloppsdiket.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Det är inte burkorna som ska förbjudas, utan de som bär dem och hela deras släkt, så är det sluttjatat om den saken. Jimpan har rätt i att det är militanta maktsymboler, men så är även kippor – förbjud även dem.

Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Alltid något. Låt de förbli vad de är i så stor utsträckning som möjligt istället för att gå globalisternas ärenden där vi alla (utom en viss stam) ska avetnifieras och bli homo globicus. Låt de leva i sina enklaver och behålla sitt språk, sina seder, plagg osv så att de inte förlorar kontakten med sitt förflutna och kopplingen till sina hemländer vilka de med tiden ska återvända till.

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

SD är i dag en helt inlemmad del av (((systemets))) demokratur. Vilket såklart även den gamle rödingen och Aftonbladet journalisten Sven Melander uppskattar.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Han vill ha slöjfolket kvar så att han får samarbeta med de fina grabbarna som får komma på (((Nobelfesten))).

Lars
Nybörjare
Lars
2 år sedan

Åkesson tycks framstå som folkförrädare nr 1 i svensk politik.
Befria Sverige från sd!

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Nu har Åkesson definitivt visat att SD inte är ett parti att rösta på om man vill rädda Sverige undan undergång.

Oskar
Nybörjare
Oskar
2 år sedan

Bra, ett slöjförbud skulle öka rasblandning i och med att muslimerna inte skulle vara lika segregerade från samhället utan sina spökdräkter. Detta är ju iofs precis det som SD vill men Herr Åkesson skiter tydligen i sina väljare så länge han får stanna kvar vid köttgrytorna.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Oskar

Jimpan som har en minst sagt diffus raslig bakgrund vill naturligtvis kunna smälta in i den ”svenska” gatubilden genom att strippa sina rasfränder på deras ”skalskydd”.

Här ser man en judisk burqakvinna som passerar klagomuren efter sin dagliga shoppingrunda – inga större likheter med Jimpan.

comment image

Häll med om att Jimpan skulle smälta betydligt bättre in i denna gatubild

comment image

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Åkessons näsa kommer att vara helt brun av pudlande.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Karl

Och krokig så att den når ner till hakan.