Jimmie Åkesson om folket: ”Inte önskvärt att de är blonda och blåögda”

VALÅR. När SD:s partiledare intervjuas i SR:s ”Söndagsintervjun” tar han avstånd från en biologisk syn på folket och menar att det inte är önskvärt med ett svenskt folk som är blont och blåögt. Istället menar Jimmie Åkesson att det är viktigt att skapa ett samhälle med ”så lite konflikter som möjligt”.

Svenskar ska inte längre vara blonda och blåögda, åtminstone inte om Jimmie Åkesson får bestämma.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson intervjuades under söndagen av Sveriges Radios (SR) Martin Wicklin, som är programledare för ”Söndagsintervjun”. Efter att ha frågat Åkesson om hans uppväxt, partiledarroll och utbrändheten med den följande frånvaron som partiledare under sin sjukskrivning börjar han att pressa Åkesson på frågan om svenskhet. Åkesson menar att folket ”till största delen består av infödda svenskar”, men att det ”finns också andra som också tillhör vår nation”. Dessa ”andra” är enligt Åkesson personer med icke-svenskt ursprung som har ”anpassat sig”.

— Vi är för en öppen svenskhet, man kan bli svensk, menar Åkesson bestämt.

För honom räcker det med att en grupp har en ”gemensam identitet” för att kunna utgöra ett folk.

— Jag har aldrig sett folket som något biologiskt, fortsätter han.

Åkesson tycks inte ha mycket till övers för de som kämpar för svenskarnas biologiska överlevnad.

— Vi kommer inte komma tillbaka till Bullerbyn och vi kommer inte komma tillbaka till en situation där alla svenskar är blonda och blåögda. Och det är inte heller önskvärt, det är inte viktigt, förklarar Åkesson.

För honom är det istället viktigt att skapa ett samhälle med ”så lite konflikter som möjligt” och ”en hög grad av assimilering”, med andra ord att främlingar ska blandas upp med den svenska ursprungsbefolkningen.

— Kommer man hit så måste man anpassa sig till majoriteten när det gäller grundläggande normer och värderingar.

Lyssna på hela intervjun med Jimmie Åkesson:

Källa:
Jimmie Åkesson – från ängslig pojke till en övertygad man

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

20
Lämna en kommentar

Please Login to comment
14 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
LarsKarl ALefflanVeraFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

SD och deras avknoppning AfS kör på assimilering, kulturell gemenskap, anpassning och invandrare som sköter sig. Trollande med ord och begrepp, långa textsjok med bortförklaringar ändrar inte på det faktum att de har exakt samma grundsyn som de övriga partierna.

Martin
Medlem

Fast AfS kör väl inte lika hårt med assimileringen som SD..
Verkar vara något mer fokus på repatriering där.

Senaste
Medlem

AfS ska ompröva UT sedan år 2000 och skicka hem fuskare, kriminella o likn. vilket inte kommer göra någon skillnad i det stora hela. Det finns inget perspektiv där man tar hänsyn till den naturliga biologiska aspekten. Istället är alla välkomna så länge de kan ”sköta sig” och anpassa sig till ”svensk kultur”, så grundsynen är densamma och slutresultatet för svenskarna likaså, även om det kommer ta lite längre tid med AfS.

Johan
Medlem

Herr Åkersojas Kalergi-ism blommar verkligen ut i full fart. Nog för att han har gjort flera dylika uttalanden, men detta uttalande är egentligen riktigt sprängstoff som i den bästa av världar borde göra så att folk äntligen inser att han inte är en nationalist av något slag

Ragnar
Medlem

Folkförrädare!

Christian Hamilton
Medlem

Undrar hur det känns att som Åkesson kräla i skiten och förödmjuka både sig själv och folket som han förråder, allt för några sheckels och en plats på golvet vid husses bord?

Påläst
Medlem

Tattar-Jimmie är Sveriges farligaste politiker.

Mats
Medlem

Hur många generationer tar det att bli svensk? om man lär sig svenska i tal och skrift, jobbar och betalar skatt, begår inga brott (bara råkade köra i 55 på Västerbron) och lever som en svensk är man acceptabel då? Kanske inte riktig svensk men acceptabel?

J.N.
Medlem

Att vara svensk innebär att du är genetiskt/biologiskt knuten till detta geografiska område, och till ditt folk. Främlingar kan bo här i 500 år, de kommer ändå aldrig att bli genetiska svenskar. Det skulle endast innebära att det varken återstår främlingar eller svenskar till slut.

Svensk medborgare, och välanpassade sådana är något helt annat.

Lefflan
Medlem

Vänd frågan istället till ”hur många generationer tar det att bli japan”, och du har svaret till din egen fråga.
Det går helt enkelt inte.
De enda som har problem med detta faktum är svenskar själva. Inte de ickevita som frågan gäller.

Eller ”hur många generationer tar det att bli somalie”, när man vänder frågan på detta vis så inser man det absurda och självklara i frågan.

Det svenska ligger i blodet.
Det japanska ligger i blodet.

Punkt.

Klaus
Medlem

Jimmie Åkesson är rasist, och han är svartsjuk (som araber, judar, afrikaner, men också några svarthåriga européer) på germanska människor, särskilt på nordgermaner. Blonda blåögda folk hör till Europa, men ej Jimmie Åkesson och de andra avundsjuka psykopater och parasiter.
Åkessons budskap:”Röst för Nordiska motståndsrörelsen!”

Rebecca
Medlem

Det här är ju löjligt. Inte ens jag ser mig som svensk, min ljushet till trots (inte något vidare svensk iaf) och kan finna ro i det. Jag är blandad nord- och östeuropé och jag har inga problem med det. Varför kan inte folk bara acceptera vilka de är? ”MBÖÖÖH ALLA KAN BLI SVENSKAR!”… Varför är det viktigt att alla kan se sig som svenskar? Varför ligger fokus på det? Varför kan inte fokus ligga på att rädda och bevara de nordiska folken? Man kan inte ändra på vem man är. Saker är vad de är, oberoende av folks känslor.… Läs mer »

J.N.
Medlem

Går man tillbaka några decennier så var väl detta aldrig något större bekymmer för folk? Alla visste instinktivt vem som var svensk, finne, grek, turk, arab m.m. Men sen kom integrationen, och ett ohanterbart antal invällare till Sverige. Samt en massa ”konstiga människor” som började ifrågasätta allt naturligt och biologiskt, som varit självklarheter tidigare.

Valhalla
Medlem

FÖRBANNADE FOLKFÖRRÄDARE. AVSÄTT DÅREN.
RASEN ÄR DET VIKTIGASTE. INGEN ANNAN POLITISK FRÅGA ÄR SÅ VIKTIG.

Lefflan
Medlem

Vi behöver mer såna här reaktioner.

Dags att hitta tillbaka till det nordiska ursinnet.

Börjar bli så jävla trött på borgar nationalister, såna som är för ”fina” för att smutsa ner händerna.
Som ska hela tiden uttrycka sig ”fint och korrekt”.
Såna som inte är beredda att offra ett jävla skit, men som samtidigt pratar ner om de som offrar och är beredda att offra allt.
Dessa typer gillar att kalla sig ”intellektuella”.
”Vi som är intellektuella”.

De har oftast ett arbetarförakt och bryr sig egentligen bara om sig själva.

Fredrika
Medlem

”Politiker lever på lögner och dör då de träffas av sanningen”. — gammalt ordspråk.

Oerhört bedrägligt. Konfliktena i ett samhälle kan endast minimeras om folket är blont och blåögt, dvs tillhör vårt eget folk, vår egen ras.

Ju mer multikulturellt ett samhälle blir, destom mindre tolerant. Desto värre konflikter.

Som Saxlind sa i Radio Nordfront: ett mångkulturellt land kräver en polisstat för att kunna hålla ihop det instabila samhället.

Vera
Medlem

Westpreussen, Ostpreussen farföräldrar. Blekinge, Skåne morföräldrar – betraktar mig nästan som storsvensk eller är det överdriven? Nå, Tysksvenska då. Lutheraner allihopa. Men man är kluven och längtar till Tyskland när jag är i Sverige – längtar till Sverige om jag befinner mig i Tyskland. Men skulle nog i dagens Tyskland sitta i fängelse den mesta tiden? Ni som är födda och uppvuxna i samma ort måste vara oerhört lyckliga – bevara det mot rasfrämmande inkräktare!! Bry Er inte om den mesiga svart – hårblänkande ”svärmorsdrömmen” rösta på NMR!!

Karl-Путин A
Medlem

Undrar om Fatimah 35 år och hennes 12 barn med sin man som ligger i en buske hela dagarna och tuggar khat är 13 av dessa ”skötsamma invandrare” som automatiskt kommer att bli svenskar i SDs Sverige?

Vi får nog runda av till 14 – att skilja dessa 12 nysvenska barn från sin pappa vore ju höjden av omänsklighet.

Lars
Medlem

Ser en svensk man ut som Åkesson?

Lars
Medlem

Det ariska blodet får inte besmittas eller spädas ut med rasfrämmande blod.