Jimmie Åkesson: Den nya regeringen följer ”Reinfeldt-doktrinen”

INRIKES. Jimmie Åkessons menar att Löfven-regeringen på kort sikt är skadligt för Sverige, med tanke på Centerpartiet och Miljöpartiets extrema hållning i invandringsfrågan. På långt sikt ser han dock att detta kan cementera det ”konservativa block” som SD drömmer om.

”Jag har inte så mycket nytt att säga”, inledde Jimmie Åkesson (SD) en pressträff under onsdagen. Men SD-ledaren valde likväl att ta tillfället i akt att kommentera den senaste utvecklingen i regeringsbildningsfrågan där Jonas Sjöstedt (V) i slutändan vek sig och har lovat att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister, om än med en brasklapp.

Enligt Åkesson innebär den nya regeringen både bra och dåliga nyheter för SD.

— På kort sätt är det dåligt eftersom man verkar gå tillbaka till den här ”Reinfeldt-doktrinen” i invandringspolitiken, vilket har varit oerhört skadligt för Sverige.

Han pekar framförallt ut det faktum att Centerpartiet och Miljöpartiet ingår i regeringsunderlaget, partier som enligt Åkesson har en extrem och verklighetsfrånvänd syn på invandring.

På lång sikt tror han dock att Sverigedemokraterna kan tjäna på uppgörelsen, eftersom den sätter hans eget parti tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna i opposition i riksdagen. I och med detta hoppas Åkesson att det ”konservativa block” han hoppas på i riksdagen kan inleda ett mer formellt samarbete.

— Det är framförallt i trygghetsfrågor och kriminalpolitik där jag ser stora möjligheter att vi tillsammans med den övriga oppositionen kan vara väldigt offensiva.

Jimmie Åkesson menar också att Moderaterna förr eller senare måste inleda ett samarbete med SD.

— Om Moderaterna någonsin vill ha regeringsmakten igen i det här landet så måste man öppna upp gentemot oss, det finns inget annat alternativ i verkligheten. Sen att de inte gillar det är en annan fråga, säger Åkesson.

Källa:
SVT Play: Forum 2019-01-16

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Fredrika
1 år sedan

Helt sjukt. Åkesson har tyvärr rätt förstås. Riksdagsledamötena och deras partiledare har valt Löfven ännu en gång trots att de röstade ned honom två gånger och tydligt visade att de inte ville ha honom. Sverige har fått vad 80% röstade för, en förlängd och intensifierad Reinfeldtdoktrin. Folkförrädardoktrinen. Minus 20 procent av demokratin som ville ha SD. Istället fick de småpartierna V, Mp C och Fp. Väljarföraktet är totalt. Jag hade fel. Jag var säker på att Trilaterala kommissionen skulle få sin Annie Lööf. Helt säker kände jag mig. Nu får hon ”bara” en tung ministerpost. Order om hur politiken ska… Läs mer »