Jimmie Åkesson avfärdar Donald Trump som oseriös

POLITIK. En stor del av Sverigedemokraternas väljare sympatiserar med den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, men inte partiledaren Jimmie Åkesson som avfärdar Trump som oseriös och klumpig på att uttrycka sig.

Trump-Åkesson

I mångt och mycket påminner den amerikanske presidentkandidaten Donald Trumps retorik om Sverigedemokraternas, vilket har fått många SD-anhängare att sympatisera med honom. Dock inte partiledaren Jimmie Åkesson, som avfärdar Trump som oseriös och gillar inte det sätt som Trump uttrycker sig på.

— Så har jag aldrig uttryckt mig. Jag och Donald Trump skiljer oss mycket åt som politiker, hur vi uttrycker oss och vad vi pratar om, säger Åkesson.

Åkesson håller med om att den invandring som skapat mest problem är den från muslimska länder. Men att uttrycka sig som Trump om att stänga gränserna för att “undvika terrordåd i varje buske”, upplever Åkesson som oseriöst.

Ifall Åkesson hade haft möjlighet att rösta i det amerikanska presidentvalet hade han varken röstat på Trump eller Hillary Clinton.

— Jag skulle inte rösta alls. Jag skulle förmodligen ställa upp själv. Men jag kan inte säga att jag stödjer Trump, säger Åkesson.

Källa:
Åkesson: Trump är inte seriös

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments