Jimmie Åkesson: Alternativ för Sverige drar till sig knäppgökar

INRIKES. Jimmie Åkesson avfärdar i ett samtal med debattören Navid Modiri Alternativ för Sverige som han anser drar till sig ”knäppgökar”. I samtalet berättar han även att han gärna går med i en Prideparad.

I ett samtal med Navid Modiri avslöjar Jimmie Åkesson sina tankar om AfS och Pride. Foto av Modiri: Zquid, Foto av Åkesson: Frankie Fouganthin, båda (CC BY-SA 4.0).

Jimmie Åkesson utvecklar i en intervju med debattören Navid Modiri sina tankar om Alternativ för Sverige (AfS) och Pride. Det är Nya Tider som berättar om samtalet, som ägde rum i podcasten ”Hur kan vi”.

När Åkesson får frågan om vad han tycker om Alternativ för Sverige svarar han att det är skapat av personer som slängts ut ur Sverigedemokraterna eftersom dessa önskade föra partiets ideologiska utgångspunkter i en annan riktning än vad Åkesson själv ville.

— Det vi har märkt, också apropå den förra frågan, är ju att nu är det de som drar till sig de här knäppgökarna. Så det har ju fått den effekten att vi slipper många knäppgökar, helt enkelt, säger Åkesson.

Åkesson framhåller också att han väldigt gärna skulle gå med i Pride om det inte handlar om att håna sverigedemokrater utan om HBTQP-personers rättigheter:

— Absolut! Handlar det om det så kan jag göra det. Jag har alltid sagt att jag går gärna i en Prideparad… Jag funderar på om man skulle åka till Moskva eller Belgrad eller nåt sånt och gå i en Prideparad… där betyder det någonting på riktigt.

I samtalet kommer de båda in på hur Åkesson ställer sig till Pride i Sölvesborg med anledning av debatten som uppstått då Sölvesborgs kommun valt att inte längre hissa den politiskt ställningstagande Prideflaggan utan istället traditionsenligt hissa den svenska flaggan.

Åkesson välkomnar initiativet med en Pridefestival i Sölvesborg och kan tänka sig att gå med i Pridetåget där.

— Nu ska vi få en Pridefestival i Sölvesborg också och det kommer ju att vara fantastiskt för det lokala näringslivet, och allting sånt, säger Åkesson.

Källa:
Åkesson tar avstånd från Alternativ för Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
UlfrikFredrikaEthnyLottaTobias Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Knäppgökar som AfS och bögjökar som SD , Knäppgöken vill ”kämpa på det rätta sättet” bögjöken vill gå med i PRIDE. NMR vill folkgemenskap – vilket väljer Du?

Swedes Are White
Medlem
Swedes Are White

Den knäppe i sällskapet heter Jimmie

Tobias
Medlem

Du är en skam för det ariska folket Åkesson!!
Du har sålt din själ till det judiska smutsfolket ditt avskräde!

Lotta
Medlem

Ryktas lite på FB att han är frimurare, nån som vet om det stämmer?

Lotta
Medlem

O SD drar till sig sionist-gökar..

Ethny
Medlem

Kommer Jimpan ut ur garderoben?

I samtalet kommer de båda in på hur Åkesson ställer sig till Pride i Sölvesborg med anledning av debatten som uppstått då Sölvesborgs kommun valt att inte längre hissa den politiskt ställningstagande Prideflaggan utan istället traditionsenligt hissa den svenska flaggan.

Säg som det är, du vill hissa den dekadenta och den judiska flaggan tillsammans istället för svenska flaggan.

Fredrika
Medlem

Alla rörelser och partier drar öven till sig knäppgökar. Åkesson vet själv vilka de ör och har varit, även mycket nära SD-toppen. Han låter ju som Stefan Löfven när han och hans närmaste anklagade moderater och kristdemokater för att vara klimatförnekande högerextremister.

Det är inte lönt att lyssna på vad politikerna som representerar Counsel of Foreing Relations säger.

Ulfrik
Medlem

SD-toppen är full med knäppgökar…