Jesse Eppu Torniainen är frisläppt!

FINLAND. Motståndsrörelsens finska aktivist Jesse Eppu Torniainen har blivit frisläppt efter cirka en månad i häktet. Tingsrätten har dock ålagt Torniainen med ett reseförbud som gäller i 60 dagar.

eppu2

Motståndsrörelsen finska aktivist Jesse Eppu Torniainen har blivit frisläppt efter cirka en månad i häktet. Torniainen har suttit häktad då han var misstänkt för vållande till annans död.

Orsaken till detta var att polisen misstänker att Torniainen ska ha misshandlat Jimi Karttunen som störde Motståndsrörelsens offentliga aktivitet den 10 september genom en spark mot bröstet. Då Karttunen avled en vecka senare, trots att han friskförklarades från sjukhuset, menar polisen att Torniainen eventuellt bär skulden för Karttunens död.

Händelsen fick stor medial uppmärksamhet men många genomskådade medias rubriker och politikernas hysteri och har lett till att Motståndsrörelsen har fått mycket positiv respons bland finländarna. Människor som inte tillhör Motståndsrörelsen har visat solidaritet genom att offentligt visa sitt stöd för  både Eppu och Motståndsrörelsen. Bland annat arrangerades en stödkonstert för honom.

Torniainen har nu satts på fri fot men tingsrätten i Helsingfors har dock ålagt honom med reseförbud som gäller i 60 dagar. Han får heller inte lämna Helsingfors och han måste under nattetid vistas på en viss adress. Han måste även anmäla sig regelbundet hos Östra Nylands polisstation i Vanda.

En intervju med Torniainen kommer att publiceras inom snar framtid.

Källa:
Eppu vapautui!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments