Jeff Ahl (AfS): ”Vi repatrierar inte på etnisk grund”

VAL2018. Efter en debattartikel där AfS:s Gustav Kasselstrand och Jeff Ahl påstår att deras parti ensamt står för massrepatriering följde en Twitterdisukssion där Ahl menade att AfS inte repatrierar på etnisk grund, vilket väckte frågan om partiet är för ”öppen svenskhet”.

Skärmbild: Twitter.

Under tisdagen publicerade Fria Tider ett debattinlägg som signerats av Alternativ för Sveriges (AfS) partiledare Gustav Kasselstrand och riksdagsledamoten Jeff Ahl, som nyligen lämnade Sverigedemokraterna till förmån för AfS. I debattinlägget skriver man att man aldrig kommer att backa från kravet om massåtervandring och påstår samtidigt att ”Alternativ för Sverige vill som enda parti påbörja en massåtervandring av systembelastande invandrare som bor i Sverige”. Detta trots att Nordiska motståndsrörelsen redan 2015 publicerade det politiska programmet Vår väg, där det tydligt framgår att inte bara ”systembelastande invandrare” ska repatrieras utan även att ”repatriering av merparten av alla som inte är etniska nordeuropéer eller närbesläktade folkslag ska inledas så fort som möjligt”.

I en efterföljande diskussion på Twitter påpekar Twitteranvändare att Nordiska motståndsrörelsen också förespråkar massåtervandring, varpå Ahl förklarar att skillnaden mellan Motståndsrörelsen och AfS är att de senare inte vill repatriera på etnisk grund.

När frågan ställs på vilken grund AfS vill repatriera invandrare svarar Ahl svävande att ”Detaljer återkommer vi med i vårt helhetsförslag vi arbetar med inom ramen för vår budget” och antyder att det snarare handlar om individer som belastar välfärden som enligt AfS bör skickas tillbaka. Med andra ord skulle AfS acceptera att ett stort antal rasfrämlingar levde i Sverige så länge dessa kan försörja sig själva och inte begår brott.

Även AfS-toppen William Hahne har sedan tidigare tagit ställning för ”öppen svenskhet” i en intervju med Sveriges Radio 2015.

— Den hållningen är helt oproblematisk, sade Hahne om begreppet.

Begreppet ”öppen svenskhet”, med andra ord att vem som helst kan ”förvandlas” och på så sätt bli svensk, lanserades inledningsvis av Sverigedemokraterna. Många av partiets väljare har framfört skarp kritik mot begreppet, och i samband med att AfS bildades har man istället valt att sätta sitt hopp på det nya förment mer nationalistiska alternativet. Frågan är dock hur dessa väljare ställer sig till att även AfS nu tycks förespråka en icke-etnisk syn på svenskhet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

62
Lämna en kommentar

Please Login to comment
29 Comment threads
33 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
 BlueMatsErnfridRamón Mercader Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Par
Medlem

Jag är inte förvånad

Vera
Medlem

Vad jag bokstavligen av skyr dessa men och aber nybildningar!! Har fått nog av dem under NRP tiden .

Jorgen
Medlem

Tyvärr tycks AfS nu visa sig ha varit en vilande produkt som nu aktiverats för att ”stämma i bäcken”, dvs hindra en radikalisering av missnöjda sd-are och åter leda in dem i den rådande parlamentarismens irrgångar och falska förhoppningar.

Bitte
Medlem

Ja det var väl bara en tidsfråga innan detta kom fram, är någon överhuvudtaget förvånad?

Deva
Medlem
Deva

Från ett perspektiv kan deras politik ge en liknande effekt, eftersom grupperna som angrips och repatrieras inte är etniska Svenskar. De använder bara ett ”finare” och mer kodat språk.

Men för oss som är trötta på kodat språk, eller ”ormande” politiska termer, känns NMRs klarspråk och ärlighet som en frisk fläkt.

Att tala i mer generella och diffusa termer gör det lättare att senare omdefiniera vad man lovat, vilket såklart är problematiskt och oärligt.

Sanning och ärlighet har varit och bör alltid vara Nordeuropeernas styrka, annars hamnar vi på samma nivå som Ashkenazi.

Karl-Путин A
Medlem

Hahaha……. vilka pajaser! Det tog bara så här lång tid innan AfS kastade masken och visade att även de är bara ett Alternativ för Sion. Undrar hur stor deras israelflagga ska bli på valvakan. Att bena ut vilka rasfrämlingar som tär på Sveriges tillgångar och vilka som går med vinst är fullständigt omöjligt. Till detta behövs utdrag ur socialens och polisens register och redan här blir det stopp eftersom det är förbjudet för utomstående att samköra dessa register. Sen uppstår frågan vilka rasfrämlingar som egentligen arbetar. I Sverige kallas detta att vara ”sysselsatt” – att vara ”sysselsatt” innebär att man… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

AfS ser tydligen invandringen endast ur ett ekonomiskt perspektiv och inte ur ett rasligt, religiöst och kulturellt perspektiv. Om invandrarna bara kan försörja sig själva så är det inga som helst problem om det skulle anlända miljontals FLITIGA kineser, indier, sydamerikaner OCH muslimer varje år, bara de kan försörja sig själva. Halal, moskéer, böneutrop och saudiarabisk kvinnosyn är inga problem, så länge de kan försörja sig. Moskéerna kan de ju måla faluröda med vita knutar och svenskarna som snabbt skulle bli i minoritet kan ju flytta till Norge eller Grönland för att få jobb. Vi germaner/nordbor har byggt Norden sen… Läs mer »

Blue
Medlem

Ur ett ento-socio-kulturellt perspektiv är Sydamerika en del av Europa, på samma sätt vita i södra afrika är det. Båda grupperna bär huvudsakligen på europeiska folks gener. De talar språk som kommer från Europa och de är kristna. Om man vurmar för nord och väst-europeiska ättlingar i sydafrika, är det därför naturligt att känna gemenskap med syd- och väst europeiska ättlingar i Sydamerika, som liknar den man känner för italienare och spanjorer Det som gör Sydamerika annorlunda för vita är att det där, till skillnad från hur det är i Afrika, inte finns några konkurrerande folkslag. Försök att på senare… Läs mer »

nordbo
Medlem

Vad som även ingår i denna grandiosa plan är att medvetet först skapa parallella samhällen för att hålla de utomeuropeiska släktträdet mer intakt – svensken däremot måste lära sig/delta i mångkulturella toleransprojekt från förskolan upp till högskolan/universitet idag – för att invaggas att förakta den ”svenska” mannen som våldtar och istället gå och hålla handen med ”fredens” religion.

Malin
Medlem

De flesta har ljugit sig till assyl, put och medborgarskap — enklast tänkbara metod för att effektivt åstadkomma en återvandring är därför krav på bevis på att de inte fuskat sig till PUT och/eller medborgarskap, om inte så är det packa och dra som gäller.

Jorgen
Medlem

Oavsett fusk eller ej så bör det vara vårt folks rätt att avgöra vilka som passar in här. Eventuell invandring ska enbart vara berikande och etniskt/kulturellt acceptabel!

Sanningen
Medlem

Så lång tid tog det för AfS att gå under.

Baron Totenkopf
Medlem

Detta gör mig äcklad.

Varför kan inte NMR styra detta land, istället för alla dessa marionettdockor.

Stahl
Medlem
Stahl

Tramsparti. Det var tydligt redan vid lanseringen att de inte har vad som krävs för att lösa de problem som finns. Det finns bara en helhetslösning, via den parlamentariska vägen eller via återerövring: NMR. När jag såg lanseringen så blev jag bara arg över deras flackhet.

Tommy Olsen
Medlem

Ikke overrasket. Dette partiet som plutselig dukket opp før valget virker til å kun ha en eneste funksjon; å forhindre en radikalisering ved å fange opp velgere som sannsynlig ellers ville gitt sin stemme for total stopp og repatriering.

nordbo
Medlem

Var väl tillfället som var oväntat – att det skulle dyka upp senare var mer troligt.

Bortser man ifrån när båda föräldrarna är utomeuropeer och när 1 förälder är utomeurope med en svenska så faller siffran på att det bara finns ca: 4-5 miljoner i landet som håller släktträdet mer Svenskt/Europeiskt.

Det är en liten siffra som AfS nu verkar vilja locka till sig med (((öppen svenskhet))) till – det kommer gå åt h-vete för dom,den gemene är rejält trötta på dessa otydliga flummbegrepp nu.

Anonym
Medlem
Anonym

Zionisterna ska ut med kipporna först … hehe!

Stephen
Medlem

Sverigedemokraterna 2.0

Senaste
Medlem

AfS saknar etnisk grund och har redan där förklarat sig värdelösa. Frågan om härkomst, biologiskt ursprung, ras, är den första att ta hänsyn till, allt annat kommer därefter. Apologeterna har sedan lanseringen av AfS försökt vrida och vända på det och menar att man ska läsa mellan raderna i partiprogrammet och tillskriva partiet en implicit etnisk grund, vilket bara är en upprepning av de ursäkter som började hagla från SD:s anhängare när partiet kritiserades för sin meningslösa politik. När nästa mellanmjölksalternativ dyker upp kommer samma sorts ursäkter att höras då med, tills folk förstår att de sysslar med självbedrägeri. Uttryck… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

NSDAP kom inte heller in i den tyska Riksdagen året efter att partiet hade bildats, utan det tog många år med hårt arbete och ett eskalerande samhällsförfall innan partiet hade fått det tyska folkets förtroende.

nordbo
Medlem

Vill mig minnas en demo som SD hade utanför Åhlens Sthlm (90-talet) med plakat som riktade kritik mot Bonnier och annat gränslöst näringsliv.

Plakaten och budskapen var bra men leden och klädsen var katastrof.

Under demo måste alla uppvisa gemensam likhet och kamp med budskapet – de olika personligheterna ska inte synas för mycket under en demo,de bildar splittring och budskapet nås inte fram.

Efter demot så ska olikheter/personligheter bejakas – det är sann mångfald.

nordbo
Medlem

– Vi repatrierar inte på Etnisk grund.”

Av någon anledning kom jag att tänka på den negroida kawesa (fi) som menade på att om man ska utvisa kriminella invandrare så kan man lika gärna utvisa kriminella svenskar.

kawesa: vita svenskar utvisas ju inte.

f.ö är kawesa kriminell mot värdefolket i Sverige och uppvisar en sann rasism – hon med enkelhet har skäl till att utvisas på livstid ala hubinette.

ps: dessa frisyrer med sidbena har spridit sig som när förvirrade svenska ungdomar ska ha stora ringar i öronen.

Karl-Путин A
Medlem

Frågan är hur man kan patriera på etnisk grund om man inte kan repatriera på etnisk grund.

Vita sydafrikaner som snabbt skulle integrera sig i det svenska samhället är INTE välkomna.

Afrikaner och araber som ALDRIG kommer att integreras i det svenska samhället är MYCKET välkomna, så länge de är ”sysselsatta” – vad nu det innebär.

nordbo
Medlem

Vad efterliknar din aliasbild.?

Min är ifrån en Tysk tunnelbanehållplats.

Karl-Путин A
Medlem

En av alla de musikaliska lägerhundar som fanns på alla ”nazistiska dödsläger”.

Marcus Hansson
Medlem

Dessa eviga bårjare!

Detta är exakt samma tankegods som gjorde att man släppte in näsfolket från första början. De har kapital, de är intelligenta, de är driftiga. Sedan väljer detta näsfolk att arbeta för sina intressen istället för de nordiska folkets intressen. De börjar använda sitt kapital, sin driftighet och sin intelligens mot det nordiska folket. Nu har du en väldigt farlig fiende inom dina gränser, hur smart är det?

Fredrika
Medlem

Helt fantastiskt Nordfront! Ni har i ett enkelt slag visat att AfS REDAN har gått samma väg som SD.

Onödigt påhopp raderat.

/Redaktionen

Karl-Путин A
Medlem

Sista? spikslaget i den svenska skolkistan. Liberalerna har de senaste 20 åren klamrat sig fast i Riksdagen genom att kräva språktester för invandrare samt ett antal olika mer eller mindre meningslösa åtgärder för att förbättra skolmiljön. Nu har Moderaterna ”lösningen” på problemen med den totalhavererade svenska skolan: ”Moderaterna vill rekrytera 5 000 lärare utomlands för att mota lärarbristen. Partiet vill satsa 100 miljoner på att locka framför allt ämnes- och språk lärare från övriga Europa till Sverige. – 100 miljoner tror jag räcker ganska bra för att börja rekrytera utomlands, det vill säga att göra det känt att man kan… Läs mer »

Jan Hjelm
Medlem

Inlägg raderat på grund av obevisad anklagelse. Håll kritiken saklig.

/Redaktionen

Jan Hjelm
Medlem

Ska tänka på det i fortsättningen, tack.

Gunnar
Medlem

Kan väl knappast vara någon större överraskning för någon det här? Leve Nordiska motståndsrörelsen – den enda sanna oppositionen det enda partiet som på riktigt är ett återvandringsparti!

Ramón Mercader
Medlem

Bielerklang! Bielerklang! AfS.

Dessutom är afrikanska infiltratörer är mycket värre än terrorister!

Kan inte förbannade SD och AfS lägga ned så att lite mer lemmings som tror sig vaknat kan rösta på någon riktig opposition?

Ernfrid
Medlem

Ovanligt många kommentarer i detta fält och ett ganska upphetsat tonläge. Varför det, gällande ett parti som kanske inte uppnår 1 procent av rösterna i årets riksdagsval?

Det antyds även på flera håll att partiet AfS i sista stund tillkommit för att jävlas med NMR. Så är det väl ändå inte.

AfS har planerats sedan SD uteslöt hela sitt tidigare ungdomsförbund och är ett oppositionsparti som vill lägga ned Migrationsverket och inrätta ett Återvandringsverk.

Att AfS inte ser sig som nationalsocialistiskt är väl uppenbart. Däremot borde Kasselstrand och Ahl strukit orden ”enda parti” i det citerade debattinlägget. Det hade varit ärligt.

Ramón Mercader
Medlem

Nordiska motståndsrörelsen var vad jag tolkat det hänsynstagande gentemot Svenskarnas parti att ej registrera någon parlamentarisk gren i Sverige inför valet 2014, men så lade Svenskarnas parti 2015 och samma år senare startade Nordiska motståndsrörelsen och registrerade en parlamentarisk gren då det saknades en äkta opposition när Svenskarnas parti hade lagt ned.

Karl-Путин A
Medlem

Jag tror att det kan bli mer än en procent, men i vilket fall som helst så hade den procenten troligen hamnat hos NMR istället och DET är mycket illa.

Ramón Mercader
Medlem

Merparten av de som AfS nu påstår sig vilja repatriera bör ej repatrieras utan snarare deporteras.

Merparten AfS nu påstår sig inte vilja repatriera på etnisk grund bör dock repatrieras istället för deporteras.

Mats
Medlem

Vad har NMR för syn på repatrieringen? Ungefär hur många i Sverige idag behöver repatrieras? Var drar ni gränsen?

Gunnar
Medlem

Det kan du i klarspråk (utan politiskt fikonspråk alltså) läsa här i första delen av Nordiska motståndsrörelsens politiska program: https://www.nordfront.se/var-vag-punkt-1.smr

Blue
Medlem

Saxat ur AfS partiprogram: ”Samtliga uppehållstillstånd som delats ut sedan år 2000 ska omprövas. Personer som saknar medborgarskap kommer att utvisas om Återvandringsverket finner att de ljugit eller mutat sig till uppehållstillstånd, levt på bidrag en ansenlig del av sin vistelse, inte lärt sig svenska eller varit kriminella.” En titt på migrationsverkets statistik visar att det handlar om över 1,6 miljoner människor vars rätt att befinna sig i Sverige AfS ifrågasätter. Kanske någon annan av läsarna kan lista ut hur många ur den gruppen som inte kan svenska tillräckligt bra, dömts för något brott, eller inte kan försörja sig –… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Det var den formuleringen som gjorde att AfS snabbt fick in över en miljon kronor. Nu när dessa sanna invandringsmotståndare tömt sina fickor, så ändrar AfS retoriken så att även mer mainstream SD-anhängare ska tilltalas av partiet och förhoppningsvis både bidra med mer donationer och rösta på partiet.

AfS har plagierat SDs framgångssaga rakt av. Tilläggas kan att SD numera är bland de mest positiva till sk ”arbetskraftsinvandring”, något som AfS också kopierat rakt av. I SDs värld är ju ALLA välkomna till Sverige så länge de arbetar och sköter sig och blir då automatiskt svenskar.

Karl-Путин A
Medlem

NMR har inte (bara) fokus på kommun- och landstingsvalen där man ställer upp med 2-3 kandidater, utan på Riksdagen där man ställer upp med 24 kandidater.

Varför AfS bara ställer upp i Riksdagsvalet torde framgå av min kommentar ovan – det är där pengarna finns.

 
Medlem
 

Jeff Ahl har nu svarat på kritiken i ett Flashback-inlägg, länk nedanför:
https://www.flashback.org/sp63832713

Karl-Путин A
Medlem

Han säger sig inte veta vad ”öppen svenskhet” är för något. Det är kanske därför han propagerar för just öppen svenskhet i sitt pudeltal. Somalier känner han ingen gemenskap med liksom med tyskar! Han säger att alla skandinaver är en etnisk folkgrupp, men dit hör tydligen inte tyskar trots att vi alla är germaner, vilket märks tydligare ju längre norrut i Tyskland man befinner sig. Finnar däremot känner han så stor gemenskap med att finska språket borde vara obligatoriskt i den svenska skolan. Inget ont om finnar, men det är en alldeles för liten minoritet i Sverige för att finska… Läs mer »

Blue
Medlem

Skillnaden mellan Jeff och ”Karl A” är att Jeff är pragmatiker och, verkar det som, saknar ideologiska glasögon som gör honom halvblind.

Tror du, ”Karl A”, att Sverige någonsin kommer att få samma etniska konfiguration som det hade innan 1965 – även om NMR får 51% i riksdagsvalet i höst?

Karl-Путин A
Medlem

Att han är en pragmatiker har du helt rätt i – pragmatiker kan närmast översättas till ordvrängare. Fler ordvrängare är det sista vi behöver i Sverige. Vi behöver kvinnor och män som talar klarspråk – dessa finner du endast i Nordiska motståndsrörelsen.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Pragmatik

Blue
Medlem

Pragmatiker kan inte alls översättas till ”ordvrängare”

https://www.synonymer.se/sv-syn/pragmatiker

Vem är KA?

En kognitiv förvillare, insänd av utomstående?

Blue
Medlem

”Karl A” har ett problem: villkoren för vilka som kan bli medlemmar i NMR… http://web.archive.org/web/20180420135758/https://www.nordfront.se/information-om-olika-engagemangsformer ”Vi accepterar inte personer utanför den europeiska rassfären som partimedlemmar annat än i undantagsfall…” Vet ”Karl A” hur många länder det handlar om? https://sv.wikipedia.org/wiki/Europa Här är listan… Albanien Albanien Andorra Andorra Belgien Belgien Bosnien och Hercegovina Bosnien och Hercegovina Bulgarien Bulgarien Danmark Danmark Estland Estland Finland Finland Frankrike Frankrike Georgien Georgien[11][12] Grekland Grekland Irland Irland Island Island Italien Italien Kroatien Kroatien Lettland Lettland Liechtenstein Liechtenstein Litauen Litauen Luxemburg Luxemburg Makedonien Makedonien Malta Malta Moldavien Moldavien Monaco Monaco Montenegro Montenegro Nederländerna Nederländerna Norge Norge Polen Polen… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Detta är inget problem, det är ett sätt att säkerställa att rätt personer kommer till makten – Blut und Boden du vet. Men NMR kommer naturligtvis att samarbeta med sina nationalsocialistiska bröder och systrar i vilket land de än bor, även med afrikaner i mörkaste Afrika. NMR är för SANN mångfald – inte den globalistiska varianten där all världens raser blandas ut till en sinnesslö konsumtionsras som ska garantera ewig tillväxt och plundring av alla Jordens resurser. På din lista har du några länder vars befolkning öht inte ska befinna sig i Sverige – hur ska de då kunna bli… Läs mer »

Blue
Medlem

KA dumpar logik och anammar retorik.

Låtsas att hans egna påståenden inte är ett problem när konfronterade med partiets egna kriterier.

Vill KA rita om Europas karta, så att den bättre passar med hans egna tankeimpulser?
Förstod KA inte vad som skrevs?

Listan är från wikipedia och torde vara otvistig till sitt innehåll.

Dessa är länderna i Europa.

Eller har KA eller NMR en annan karta och lista?

Hur ser den ut?

Karl-Путин A
Medlem

Inte ens länder som Slovakien eller Tjeckien vill ha med Albanien i EU, därför att de anser att dess befolkning utgörs av kriminella ligor – varför skulle vi svenska nationalsocialister lämna över inflytande i vår organisation till dessa människor?

Om det skulle uppstå en nationalsocialistisk rörelse i Albanien kommer vi säkert att ha någon form av utbyte med dem, men det betyder inte att albaner ska ha några poster i vår rörelse, lika väl som att vi inte vill ha några poster i deras.

Blue
Medlem

Det är just det som är frågan: ” varför skulle vi svenska nationalsocialister lämna över inflytande i vår organisation till dessa människor?”

Varför vill NMR det – detta är nämligen vad NMR:s medlemskriterier säger.

Vem är du KA? Medlem i NMR?

Karl-Путин A
Medlem

Har du någon seriös källa på att NMR vill lämna över inflytandet åt ras- och kulturfrämmande albaner?

Senaste
Medlem

Han säger sig inte förstå de som har ett etniskt perspektiv. Han tar t.o.m. avstånd från de åsikterna.
Så mycket för den ”etnonationalism” som vissa hävdar att AfS står för.

Jorgen
Medlem

Nu uttalar sig företrädare för AfS och försöker pinsamt pliktskyldiga förklara det ena och det andra som individer men bäst vore om de ändrade partiprogrammet, om de nu menar allvar med vad de säger rörande etnicitet mm, för så länge det tryckta ser ut som det gör är det oväsentligt vad olika personer tycker och tänker i sammanhanget. Om de verkligen står för sina åsikter så bör de visa det i fastslagna dokument annars är det inte allvarligt menat.

Blue
Medlem
Karl-Путин A
Medlem

Vi vet redan det där. På vilken grund ska det repatrieras? Är en somalier som lever på bidrag mindre värd än Peter Hjörne som också lever på bidrag, via presstöd och bankackord (dvs skattebetalarnas pengar)?

Visst vore det en underbar värld om jag öppnade en restaurang och serverade så undermålig mat att jag inte fick några gäster, men kunde driva verksamheten år in och år ut för att staten ville främja ”kvalitetsmat”?

Blue
Medlem

Är KA full?

AfS kriterier för repatriering är ju klart angivna i kommentaren (liksom på deras hemsida)!

Se ovan!

Karl-Путин A
Medlem

”Bidragstagare som levt på bidrag i många år” – vilken av de två väljer du?

Ramón Mercader
Medlem

När taktiken kommer före principerna så går det snabbt utför. AfS har blivit eftergivenhetens, undanfallenhetens och kapitulationens parti.

Senaste
Medlem

Kommentarer i svaret som det länkas till ovan säger väldigt mycket. Bl a frågar han sig följande: ”Är etnicitet viktigt? Nja, det är ett faktum att det är den skandinaviska och de ugriska folkgrupperna som skapat den nordiska kulturen i huvudsak – samma här, det är löjligt att påstå annat men knappast något man behöver orera om i alla evighet. Vi måste leva i nuet och lösa det problem fosterlandet står inför.” Vi måste alltså ”leva i nuet”, men senare verkar han mena att etnicitet ändå är av vikt: ”Däremot är det viktigt att svenskar är i överväldigande majoritet i… Läs mer »

Jorgen
Medlem

Denna sortens AfS-politik kallas för opportunism, en principlös och klandervärd inställning som har som mål att anpassa sig efter gällande regelverk och utifrån det försöka förändra så gott det går. Precis så vill makthavarna ha oss, eftergivna,principlösa och rädda för att säga för mycket! YNKEDOM!

Blue
Medlem

Jag ser det så här: AfS angriper samma problem NMR och många andra ser, men från sin utgångspunkt – vilken är mer sakfrågeorienterad och därmed ideologibefriad än NMR.

Om man som nationalsocialist höjer blicken lite och ser ut över landskapet, vad är problemet med att AfS ifrågasätter 1,6 miljoner immigranters rätt att bo i Sverige?

Är inte det mycket in linje med vad NMR självt önskar uppnå?

Viktigare än att oroa sig för halmgubbar som ”opportunism” och ”principlöshet” – är att kalibrera radarn till att larma om tendenser till zionism.