Jätteökning av ”antisemitism” i USA

USA. Enligt en ny undersökning så har antalet ”antisemitiska” incidenter ökat med 67 procent i USA sedan 2016. Detta har fått den judiska organisationen ADL att gå i taket.

Antalet ”antisemitiska” incidenter har ökat med hela 67 procent under de tre första kvartalen 2017 jämfört med 2016. Detta visar en undersökning som den judiska organisationen Anti-Defamation League, ADL, låtit genomföra.

1299 incidenter har rapporterats, jämfört med 2016 då antalet var 779. Antalet är till och med större än hela 2016, då 1266 incidenter rapporterades.

Undersökningen visar även att antalet rapporter var särskilt högt i efterdyningarna av Charlottesville, då vita nationalister skulle genomföra en fredlig demonstration men attackerades av vänstergrupperingar som Black Lives Matter och AFA.

— Vi är förvånade och förfärade över ökningen av antisemitiska trakasserier, incidenter och våld med vår gemenskap som måltavla. Även om tragedin i Charlottesville markerade den här trenden så var den inte en avvikelse, sa Jonathan A. Greenblatt, VD för ADL.

”Antisemitism” i skolor har också ökat enligt undersökningen. Incidenter i grundskolorna har fördubblats sedan 2016 och på högskolorna så har de ökat med 59 procent.

Det är dock inte ovanligt att dessa så kallade incidenter genomförs av judarna själva. En israelisk medborgare åtalades i april i år för att ha hotat dussintals judiska församlingar i USA.

Källa:
Anti-Semitic incidents spike in 2017, especially after Charlottesville, group says

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AllananschSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Det är en naturlig reaktion på semitismen.

ansch
Medlem
ansch

Är man inte antisemit så är man inte frisk i själen. Alla sunda Arier är antisemiter.

Allan
Medlem

”antisemit” är judiska, för någon som juden ogillar.