Jättebilder från Charlie Hebdo projicerades på stadshus för att hedra halshuggen lärare

FRANKRIKE. För att hedra den halshuggne läraren Samuel Paty projicerades under onsdagskvällen enorma bilder av Paty och karikatyrer från Charlie Hebdo på två stadshus i södra Frankrike.

På onsdagskvällen projicerades jättelika bilder av Mohammed-karikatyrer på stadshus i södra Frankrike. Skärmbild: Youtube.

I fredags halshöggs läraren Samuel Paty av en islamisk gärningsman sedan Paty under en lektion om yttrandefrihet visat sina elever en tecknad karikatyr av Mohammed från det satiriska veckomagasinet Charlie Hebdo.

För att hedra Paty projicerade lokala myndigheter på onsdagskvällen enorma bilder av karikatyrer från Charlie Hebdo och även foton av Paty själv på husväggar till två stadshus i Montpellier och Toulouse i södra Frankrike, skriver OpIndia.

De jättelika projektionerna ska ha visats i över fyra timmar under kvällen.

— Det får inte finnas någon svaghet inför demokratins fiender, inför de som förvandlar religion till ett krigsvapen … de som tänker förstöra republiken, uttalade borgmästaren Carole Delga i ett pressmeddelande.

De båda bildvisningarna ska ha omgärdats av rigorösa säkerhetsarrangemang samtidigt som säkerheten runt gymnasieskolor i regionen under kommande veckor kommer att förstärkas.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments