Jared Taylor stämmer Twitter

CENSUR. Den amerikanska nationalisten Jared Taylor och hans organisation American Renaissance har nu stämt Twitter för att censurerat politiska dissidenter på den sociala plattformen.

Den amerikanska nationalisten Jared Taylor och hans organisation American Renaissance har nu stämt Twitter för att censurerat politiska dissidenter på plattformen. I stämningsansökan som lämnades in till tingshuset i San Fransisco under onsdagen anklagar Taylor den sociala media-giganten för politisk censur av hans organisation, något som strider mot grundlagen i delstaten.

Taylor och American Renaissance slängdes ut från Twitter i december 2017 som en del i kampanjen mot så kallade hatgrupper ”på och utanför plattformen”. Orsaken till att Taylor fick sitt konto raderat ska enligt Twitter bero på att han har koppling till en ”våldsam extremistisk organisation”.

Jared Taylor och hans organisation har kopplat in advokat Marc Randazza för att ta ärendet vidare till rätten. Advokten, som specialiserar sig på händelse som rör yttrandefrihet, representerar för tillfället Andrew Anglin från The Daily Stormer i en federal stämning.

Se Jared Taylor berätta om stämningen mot Twitter nedanför:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Hoppas verkligen att de få rätt mot det judiska rättssystemet vi lever i dygnet runt.