Japan har tagit emot tre asylsökare under 2017

UTRIKES. Trots att Japan tagit emot tusentals ansökningar har man hittills i år endast beviljat tre personer asyl. ”Fruktansvärt”, menar Human Rights Watch samtidigt som japanska myndigheter kritiserar asylsökare för att försöka utnyttja landets generositet.

Japans premiärminister Shinzo Abe.

Under första halvan av 2017 mottog Japan 8 561 asylansökningar. Trots att landet lider av en negativ befolkningsutveckling så har man hittills endast beviljat tre av dessa.

Asylansökningarna har ökat sedan 2016, då sammanlagt 5 011 personer sökte asyl i Japan. Av dessa godkände Japan endast fyra, vilket Human Rights Watch ansåg var ”fruktansvärt”.

Japan menar dock att anledningen till att de endast godkände 0,08 procent av alla asylansökningar är att de personer som söker om asyl försöker utnyttja landets generositet, bland annat en lag från 2010 som medger att asylsökare får börja arbeta efter sex månader om deras ärende inte behandlas. Detta menar man har lett till ett stort antal bluffansökningar från lyckosökare.

— Det verkar ha skett en ökning av antalet personer som utnyttjar flyktingstatusen, kommenterade Yasuhiro Hishida, som ansvarar för asylansökningar åt det japanska justitieministeriet, enligt Reuters.

Alltsedan Japan kapitulerade till USA 1945 har landet stått under starkt amerikanskt inflytande. Till skillnad från exempelvis Tyskland så har pressen från globalistiska krater om att öppna landets gränser för främlingar dock varit ytterst återhållsam. Idag är Japan en av världens mest homogena länder, med en befolkning bestående av 98,5 procent japaner och ytterligare en procent närbesläktade folkslag såsom koreaner och kineser.

Källa:
Japan accepted just three refugees in the first half of 2017 despite receiving 8,561 new applications

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om