Januari – nyordning

Av ,
Nästeskorrespondent
0

MÅNADSRAPPORT. Under januari månad har Motståndsrörelsen i Sverige bland annat hunnit med några utlandsbesök utöver den vanliga aktivismen. Därtill har det från riksledningens håll kommit både ett och annat klargörande om organisationens förehavanden i den närmsta framtiden.

Alla vägar leder till Rom, om man ska tro ordspråket. Mycket riktigt var så fallet, åtminstone för nästeschef Pär Sjögren och Henrik Pihlström, som for till Italiens huvudstad för att delta i en minnesmarsch. Den årliga marschen arrangeras av organisationen CasaPound, som torde gå att beskriva som en fascistisk sådan.

Marschen syftade till att högtidlighålla minnet av tre unga män som mördades av kommunister och poliser den sjunde januari 1978. Utöver representanter från Nordiska motståndsrörelsen fanns även många andra utländska nationalistiska organisationer representerade på plats, däribland tyska Der Dritte Weg.

Delar av resan, samt en intervju med tysken Julian Bender, filmades och går att se i Studio Nordfront.

Pär Sjögren vid minnestavla i Rom.

Nästa tur bar av till Paris och de gula västarna. Lördagen den 19 januari genomfördes vad man kallar ”akt 10”, vilket innebar att man i tio helger i sträck hållit stora och omfattande demonstrationer mot den illa omtyckte president Emmanuel Macron. Att denne Macron skulle föra en politik som är allt annat än franskvänlig torde inte förvåna någon, med tanke på hans tidigare position som Rothschild-bankir. Här kan man läsa lite mer om familjen Rothschild och även se en film om hur deras banväsende fungerar. Kort och gott är det globalisterna som styr.

Julius Blomberg skakar hand med Yvan Benedetti, ledare för Franska nationalistpartiet och överlämnar Motståndsrörelsens fana.

Hur som helst, man besökte en konferens arrangerad av Parti Nationaliste Français, där Julius Blomberg intervjuade ett flertal nationalister om deras syn på situationen i landet och de gula västarna. Därefter begav man sig ut på Paris gator, där man fortsatte att intervjua den protesterande franska allmänheten.

Som om inte detta vore nog hann man även med att spela in ett reserepotage där man redogör för såväl sevärdheter i den franska huvudstaden som hurdant gourmetmat som sniglar smakar.

Utöver sådant som nämnts ovan är månadens viktigaste händelse årets Aktivistdagar. I år hölls dessa i Näste 5, i Dalarna närmare bestämt och denna tillställning kom att bjuda på många nyheter.

Den mest omfattande nyheten var att Motståndsrörelsen från och med aktivistdagarnas slut ska organisera sina aktivister och medlemmar på ett nytt och effektivare vis. Motståndsrörelsen har alltid fungerat som en aktivistorganisation, men i och med att organisationen går framåt med nya erövringar så måste också kampen breddas. Medlemsreformen som presenterades innebär alltså att aktivisterna och medlemmarna i stort kommer att ägna sig åt skilda verksamheter i syfte att förbättra bägge gruppers arbetsförmåga.

Måhända låter detta inte så exalterande och handfast i allas öron (även om så är fallet) – vad som däremot är mer gripbart är att man under folkkonferensen gick ut med nyheten att 2019 års första maj-demonstrationer kommer att hållas i Ludvika och Kungälv. Mycket glädjande!

Glädjande är också att Näste 1 vuxit sig såpass stort att en avstyckning lämpat sig. Numera består Näste 1 av Stockholms och Uppsalas län samt Gotland, medan Näste 8 – med nytillträdde nästeschef Niklas Yngwe i spetsen – innefattar Södermanlands, Västmanlands, Örebros och Östergötlands län. Om det gått någon förbi så går nästeschef Yngwe att höra i aktivistpodden Mer än ord.

Som om inte detta vore nog presenterades även en ny medlem i den svenska riksledningen: Robert Eklund. En herre med ett långt och troget engagemang i den nationella kampen. Den som önskar bekanta sig ytterligare med Robert Eklund ser förslagsvis ett avsnitt av eminenta Studio Bothnia.

Robert Eklund talar i Boden. Foto: Nordfront.se.

Vad som kommer att ske under februari återstår att se. Alla är givetvis nyfikna och det absolut lättaste sättet att stilla både sin nyfikenhet och sitt dåliga samvete över att spendera livet utan kamp, är att ansöka om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om