Janouch gråter ut i Expressen: ”Jag är judinna!”

MEDIA. I en replik till diverse anklagelser från Expressens kultursida och en rabbin skriver Janouch att det är fel att ”bunta ihop” henne med ”nazister”. Detta eftersom hon själv är judinna.

Katerina Janouch på Mynttorget i Stockholm. Foto: Nordfront.

I artiklar har skribenter på den judiska tidningen Expressen förundrats över judinnan Katerina Janouchs resa från så kallad sexrådgivare och barnboksförfattare till ett förfall i ”samröre med högerextrema rörelser”.

Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand försöker exempelvis sätta sig in i frågan Hur är det att vara Katerina Janouch? och skriver:

Vem tar hand om mig då? Vem ser mig då? Vem påminner om att jag en gång stod för något annat? Vem läser mina gamla böcker och minns den röst som en gång talade genom dem?

Rabbinen Dan Korn utvecklar Liljestrands frågeställningar i en Expressen-artikel, där han bland annat anklagar henne för att ha lett protester på Mynttorget där antisemiter har befunnit sig.

Rabbinen menar att det är alarmism som är förklaringen till Janouchs beteende:

Tror man alltså att vi står vid avgrunden, att ett undertecknande av FN:s förslag kommer att leda till att helvetet bryter ut, kan man samarbeta också med nazister. För Janouchs del var det NMR som drog sig ur, eftersom de inte ville samarbeta med en ”sexualliberal judinna”.

Nu har Janouch – som utpekats som ”ledare” över den invandringskritiska rörelsen – valt att ge svar på tal till den judiska tidningen och rabbinen. I en replik på Expressen skriver hon bland annat att det inte är hon som radikaliserats, utan Sverige som blivit allt mer laglöst.

Men framförallt menar Janouch att hon har ett alibi, inte som så kallad sexrådgivare eller barnboksförfattare, utan som judinna.

”Att bunta ihop mig som är judinna med de nazister som hatar mig är naturligtvis inget annat än ett försök att misstänkliggöra mig – symptomatiskt för hur den svenska debatten blivit där obekväma röster gärna demoniseras”, skriver Janouch.

Det är inte heller första gången som Janouch använder sin judiska bakgrund som skydd mot anklagelser om extremism. Nordfront kunde nyligen också avslöja att Janouch har spridit lögner om den så kallade förintelsen, för att utmåla sig själv som ett ”offer för nazismen”.

Källor:
Jens Liljestrand: ”Hur är det att vara Katerina Janouch?”
Dan Korn: ”För Katerina Janouch står hela världen i brand”
Katerina Janouch: ”Problemet är de goda människornas tystnad”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

14
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RokvikenErikFredrikaCaesar-Aurelius.db. Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Andreas
Medlem

Judar bråkar ofta, men de bråkar endast om vad som är bäst för judarna.

Joss
Medlem

Jag önskar att vi svenskar gjorde så också.

Fredrika
Medlem

Klockren kommentar och 100% sann.

_DH_
Medlem
_DH_

Ironin i att hon inte vill ses som ”nazist” när hon är jude, då de enda sanna ”nazisterna” (i hur termen utmålas i massmedia) är judarna själva. Det visar de varenda dag på det ockuperade territoriet Palestina.

Fredrika
Medlem

Just det. Det är förstås fel att kalla Israel nazistiskt och även ”fascistiskt”, för det stämmer inte ideologiskt i endera fall, inte minst för att de har en expansionistisk globalistisk makt istället för bara en autonom en-statlig makt.

Men med kulturmarxisternas dåliga förståelse för vad fascism är, kan man kalla Israels politiker för ”fascister” på kulturmarxistiskt vis. Allt som ligger till höger om Miljöpartiet som de inte gillar är fascism. Och Israel är en utpräglad högerstat. Dessutom extremt våldsam och krigisk med kaftig terrorpolitk.

Joss
Medlem

Janouch är så att säga en icke vansinnig liberal. Som ser varthän det barkar. Problemet är att liberalismen förstör allt den vidrör. Även om det så klart går fortare i ett land där liberalerna kombinerar maktlystnad, arrogans och fullständig verklighetsförnekelse. Till Janouchs förskräckelse, får man förmoda.

Fredrika
Medlem

Hon kan alltid fly hem till Israel dör hon kommer att hyllas som agent. Detsamma kan Dan Korn. De kan fira Talmudritualer tillsammans. This year in Israel.

b¤d
Medlem

Bah. 8 ruttna lingon.
De är som en defekt skivspelare på repeat.
-Min jude är din jude, mormor, farfar, och grannen är jude. Alla har levt i en tändsticksask sedan fūrintelsen. Så spelar man denna ramsa utan uppehåll.

Caesar-Aurelius
Medlem

Mycket underhållande att de skilda klanerna av penninghungriga judizar träter inbördes.

Erik
Medlem

https://youtu.be/uIzT4dCw0js?list=PLHIs5noosEDBkiqHyfl7qNEV0A22hZzv1 [ASMR] Kosher ASMR for unlocking true potential of shabbos goyim

Fredrika
Medlem

Fantastiskt bra! Måste sparas!

Erik
Medlem

Precis! Jag sparade den direkt eftersom han säkert kommer sopas bort från nätet illa kvickt.

Rokviken
Medlem

Tack för länken. Ett gott skratt förlänger livet.

Erik
Medlem

Just det jag önskade; att skänka alla nationella kamrater ett leende inför helgen med denna video som jag råkade hitta.