Janne Josefsson om Sverige: ”En apartheidstat”

INRIKES. Janne Josefsson menar att Sverige blivit en apartheidstat.

Janne Josefsson, känd journalist och reporter på SVT:s program Uppdrag granskning – numera även krönikör på Dagens Nyheter – skriver i en krönika för tidningen att ”Sverige har blivit en apartheidstat”.

Vi kallar det mångkultur men i själva verket har vi skapat en social, ekonomisk och mänsklig apartheid i Sverige. Oavsett vilken regering vi haft så har segregationen tilltagit.

Vart Janne Josefsson än åker i landet, är inte Sverige längre ett land, tycker han. Istället är det ”skilda världar överallt”. Enligt honom har den så kallade integrationen totalt misslyckats. Mindre än en procent av eleverna på Sjumilaskolan i på Hisingen i Josefssons hemstad Göteborg har svenska som modersmål. Det är ungefär fyra elever av femhundra. De flesta talar primärt arabiska och somaliska. Var fjärde pojke på skolan blir kort efter avslutad skolgång kriminell.

Trots allt prat om ”integration”, har segregationen bara blivit värre och politikerna är oförmögna att göra något åt den dåliga samhällssituation som de har skapat, menar Josefsson.

Källa:
Janne Josefsson: Det osar krutrök i världens bästa land

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WäringPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

”Oavsett vilken regering vi haft så har segregationen tilltagit.”

Det där tror jag inte på. Numer finns det fullt av främlingar även i områden där man för ca 5 år sedan knappt såg en enda. Och naturligtvis har inbrott, överfall och skadegörelse kommit med dessa som ett brev på posten.

Den korkade kommunisten tror att integration är något bra när det är precis tvärtom. Man kan också titta på vad som hände när USA började integrera negrerna, David Duke skriver om det i ”My Awakening”.

Wäring
Medlem

För många är Josefsson den ende hederlige journalisten och utgör tillsammans med partier som SD illusionen av en kritisk motpol. Men det han och liknande röster eller partier gör är att förbereda massorna för nästa steg i utvecklingen. Judar har hela tiden ägnat sig åt denna balansakt där de ska bevara sig själva medan de upplöser värdsamhället. När judarna fick sitt likaberättigande i och med Franska revolutionen fick de visserligen rättigheter, men riskerade också att försvinna upp i blandningen med folket omkring. Striden mellan Smältdegeln – The Melting Pot – och mångkulturalismen för ungefär hundra år sedan handlade om samma… Läs mer »