Jan Björklund och Jimmie Åkesson åker på gemensam ”debatturné”

POLITIK. Under en pressträff framträdde partiledarna Jan Björklund (L) och Jimmie Åkesson (SD) tillsammans och meddelade att man kommer att åka på en gemensam debatturné under EU-valrörelsen. Samtidigt meddelar Alexander Bard att han kommer att debattera Gustav Kasselstrand (AfS) i Stockholm den 24 maj.

Jimmie Åkesson illustrerade vilken typ av samarbete det handlar om genom en gammaldags boxningsposé. Skärmbild: aftonbladet.se.

Under fredagen höll Liberalernas avgående partiledare Jan Björklund en gemensam pressträff med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Det var många spekulationer inför den utannonserade pressträffen, men att partierna skulle ingå i något form av politiskt samarbete ansågs som väldigt osannolikt.

Det man meddelade var att de två partiledarna under EU-valrörelsen åker på en gemensam så kallad debatturné. Tillsammans ska Björklund och Åkesson besöka Göteborg, Gävle och Bromma för att debattera hur EU-samarbetet ska fungera.

— Det finns ett vägval att göra. Många partier på högersidan vill skala ner EU eller gå ur samarbetet, förklarade Björklund.

Beslutet att åka på debatturné ska ha växt fram gradvis under den senaste tiden. De samlade journalisterna försökte också under pressträffen fråga ifall de två förmenta politiska motståndarna skakat hand.

— Det har vi redan gjort, inte ett handslag om politik, det är ett handslag om att ta debatter, sa Björklund.

Åkesson höjde då sina nävar i luften och sa ”vi kanske ska göra så här istället”. Men gesten ignorerades av Björklund och i slutändan skakade man hand ännu en gång inför presskåren.

”Clash Of The Titans”
Ytterligare en historisk debatt som utlysts under fredagen är en mellan den homosexuelle opinionsbildaren Alexander Bard och Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand.

På Twitter kallar Bard debatten för en ”titanernas sammandrabbning” och skriver att man ska diskutera ”stammar, nationer och imperier”.

Debatten kommer att hållas i Stockholm den 24 maj och biljetter kan köpas på palaestramedia.com.

Källa:
Åkesson och Björklund åker på gemensam turné

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
WäringFredrikaSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Tänkbart scenario:
Åkesson och Björklund i direktsändning, kommer bägge ut ur garderoben som transor, och friar till varandra. Lyckan blir total hos jude/homolobbyn. Danmark & Norge stänger gränserna mot ett sinnesjukt Sverige.
Senare när vi tar över, så försvinner bägge in på ett återöppnat Beckomberga, alternativt i Dingle-rodellen.

Fredrika
Medlem

Detta tar jag som ett förebud om att AfS kommer samverka med judiska Medborgerlig Samling (MED) smed deras judar som dess homosexuelle ledare Ilan Sadé, med flera judiska höga medlemmar och judiska halv-affilierade som Katerina Janouch. Det verkar gå dj-t fort utför med AfS efter deras (och vårt eget) mycket dåliga resultat i valet. Mycket fortare än vad det gjorde för SD, numera SionistDemokraterna. Vad var det för en expertidiot som förutspådde att vi skulle packa ihop efter valmisslyckandet? Christer Mattsson-idioten vid judiska Segerstedtinstitutet i Göteborg var det väl va? Forskare” som han är , dvs betald lobbyist. Jag tycker… Läs mer »

Wäring
Medlem

Åkesson och Björklund strider om hur man bäst ska integrera/utrota svenskarna… Vad jag kan minnas av Bards tidigare debattinlägg så har han ofta sagt emot sig själv. I sann internationalistisk och pro-globalistisk anda underströk han hur det svenska under hans uppväxt aldrig framhävdes, de hade aldrig några svenska flaggor framme m.m. Istället fick han lära sig att det finns en massa andra spännande kulturer därute att intressera sig för. Men för att kunna intressera sig för andra kulturer så krävs det ju att de folken är nationalistiska och inte gömmer sig själva som han tycker svenskar ska göra. Han har… Läs mer »