Jan Björklund: ”Ge Annie Lööf sonderingsuppdraget”

INRIKES. Efter att ha träffat talmannen säger Jan Björklund (L) att han vill att Annie Lööf (C) ska få sonderingsuppdrag som statsministerkandidat.

Idag meddelade Stefan Löfven (S) att han ger upp sitt sonderingsuppdrag att samla ett regeringsunderlag som statsminister. Beskedet ledde till att talmannen Andreas Norlén under måndagen har träffat alla partiledare.

I skrivande stund håller Jan Björklund (L) pressträff med anledning av sitt möte med talmannen, där han meddelar att han vill att Annie Lööf (C) ska få sonderingsuppdraget. Enligt Björklund bör Annie Lööf sondera utifrån att hon blir statsminister för en Alliansregering med stöd av Miljöpartiet.

— Kalla det Stockholmslösningen, säger Björklund och syftar till maktalliansen som tagit över Stockholms stad.

Björklund kommer fram till att Annie Lööf kan leda en Allians- och MP-regering utifrån att MP endast sagt nej till att stödja en regering som leds av Ulf Kristersson (M), inte till ett samarbete med Alliansen i sig. På så sätt är Kristersson fortfarande Liberalernas huvudkandidat, medan Lööf är enligt Björklunds analys ett mer realistiskt alternativ.

Ebba Busch Thor (KD) sade efter att ha träffat talmannen att hon vill att Kristerssons kandidatur ska testas i en omröstning i kammaren. Hon tror nämligen att det kan ”tvinga” både C och L likväl som SD att rösta på honom, eftersom dessa partier trots allt i varierande grad har uttryckt att Kristersson är deras favoritkandidat.

Men Björklund säger under pressträffen att Liberalerna kommer att rösta emot Kristersson som statsministerkandidat så länge som det förutsätter ett stöd av SD. Inte heller Jimmie Åkesson (SD) är intresserade av att ovillkorligen stödja en M-regering.

Senare under dagen kommer talmannen att hålla pressträff där han meddelar sitt beslut.

Källa:
SVT Nyheter Direkt – Talmannen träffar partiledarna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Snacka om spel för galleriet ända fram till nu.
Alla som vill se vilka falskspelare partiledarna är, inkl, åkesson, spola tillbaka bandet till när valet var över, bilderberg regerar!

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan
Reply to  Lingonet

Vad sa Åke när valet var över?

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Charlie

godda yxskaft!
Spola tillbaks och sedan framåt igen.

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan
Reply to  Lingonet

Har ingen aning om vad som konkret refereras till så återigen, vad sa Jimmie efter valet?

Bitte
Nybörjare
Bitte
1 år sedan

En föreställning som är regisserad från början till slut. Man drar ut på det så tror de att folk inte märker att allt är en charad. Vet inte hur många människor jag nu hört säga: ”Vad är poängen med att överhuvudtaget rösta?”

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Agent Orange var utvald av Bilderberg och Trilaterala kommissionen redan efter förra valet. Nu försöker pajaserna i (((Riksdagen))) få det till att det inte finns några andra alternativ trots att henskapet inte ens fick var tionde röst i senaste valet.

Varför inte låta Kalle Anka-partiet få bilda regering som har haft en trogen väljarskara i över 30 år?

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Vad har (((Henry Kissinger))) lovat Jan Björklund i allt det här?

Vad det än är blir han rikligt belönad.

Förrädarjävel.

Samt en styck globalistjävel med Nobels fredspris och globalsionism under hatten. Brinn i helvetet din gris.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Sonderingen är ju redan avklarad. Vad väntar de på?