Ja-sidan jublar över majoritet i abortomröstningen på Irland

UTRIKES. Abortförespråkarna som vann folkomröstningen i Irland. De flesta invånarna på Irland vill kunna döda även sina friska foster.

Irland har en med europeiska mått mätt en mycket sträng abortlagstiftning. Frågan har debatterats häftigt på Irland under många årtionden. Ja-sidan för att liberalisera aborträtten vann en stor seger i fredagens folkomröstning i frågan. Mer än två tredjedelar av de röstade ja till friare abort.

— Nej-sidan erkänner sig besegrad, säger talesmannen John McGuiork.

I Sverige är alla folkomröstningar endast rådgivande. Det har inneburit att regeringarna i Sverige med lagen som stöd har kunnat gå emot folkviljan när valresultatet har blivit ett annat än det som regeringen har önskat. På Irland är konstitutionella omröstningar bindande med enkel majoritet. Det innebär att det räcker med 51 procents övervikt för ett resultat för att omröstningen ska vara bindande för regeringen.

Trycket har varit hårt från EU att Irland ska mjuka upp sina ”grymma och inhumana” abortlagar. Irlands regering bedriver en progressiv EU-politik, inte minst med mycket stora planer för import av rasfrämlingar inom ramen för det politiska program som kallas Ireland 2040.

Valutgången innebär att födelsetalen för den vita befolkningen förväntas sjunka. Om sådana effekter blir påtagliga skulle den sjunkande nativiteten bland vita därför kunna användas som politiskt argument för att Irland ”behöver” importera fler rasfrämlingar för att säkra befolkningsbeståndet.

Källor:
Nej-sidan erkänner sig besegrad i Irland
Ann-Cathrine Jungar: Folkomröstningar i Europa (SOU 2007:94)
When are the Ireland abortion referendum results, what do the exit polls say and is abortion illegal in Northern Ireland?
Ireland 2040 Our Plan —National Planning Framework

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

17
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GrottbjörnenSlipsenRamón MercaderFredrikaVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Deva
Medlem
Deva

Detta är den sanna förintelse som pågår dag in och dag ut. Cirka 100 barn per dag, dödar man i Sverige (37 000 per år)

Karl
Medlem

ABORT = MORD

Rokviken
Medlem

Håller med dig fullständigt.

Ramón Mercader
Medlem

Abort av icke födda rasblandade barn = Minskat lidande och minskad misär.

Tvångssterilisering av rasblandade barn och samtidigt deras far är inget ont.

Merparten av aborter som utförs i t.ex. västvärlden är något som i princip borde vara jämförbara med mord utan att nödvändigtvis kalla ens den sortens aborter som i princip borde vara jämförbara med mord för mord.

Vera
Medlem

Gråtfärdig – ännu mer negerungar till Europa. Klart att marxistfeministerna jublar. Det är så absurd att man ojar sig över en 75 årig lögnhistoria när man i Europa dödar sina vita barn medvetet och dessutom JUBLAR över de vita folkens förintelse!!! Vägrar någon inom förlossningsvården att utföra mord så straffas barnmorskan i Sverige. Betänk också att tyska läkare hängdes för att de avlivade missfödda foster – vad skall vi göra med dagens läkare som dödar FRISKA foster??

Fredrika
Medlem

Din sista fråga är viktig och svaret ringer desperat i mina öron.

Rokviken
Medlem

Den sista frågan har ett svar, h****s i lyktstolparna.

Vera
Medlem

För en gångs skull håller jag med för vi hade inom NRP kvinnoläkare som hoppade av efter ombildning till andra sjukdomar då deras samvete inte kunde utföra aborter på friska foster. Alla anständiga doktorer kunde göra detsamma. Möjligheten fanns och finns att undvika mord.

Ramón Mercader
Medlem

Vera. I frågan om just enbart aborter av rasblandade icke födda barn. Vilken politik tycker du är bäst i just den delen av abortfrågan? Den NrP förespråkade eller den Nordkorea tillämpar?

Alltså statliga tvångsaborter av icke födda rasblandade barn? Eller rasblandade icke födda barn som ett av undantagen när abort frivilligt ska tillåtas?

Ramón Mercader
Medlem

Det enda jag känner till om Nordkoreas abortpolitik är den delen att icke födda rasblandade barn statligt tvångsaborteras och just den delen i abortpolitiken är det enda jag kan komma på hade kunnat göra NrP:s nästan helt perfekta abortpolitik helt perfekt.

Jag tror dock ej att Nordkorea har riktigt så bra abortpolitik i övriga punkter som den NrP förespråkade.

Ramón Mercader
Medlem

Frågan där om statlig tvångsabort av rasblandade icke födda barn eller enbart undantag för tillåtelse av abort frivilligt av rasblandade icke födda barn hade absolut inte det minsta ont uppsåt mot dig även om jag förstår att det kan vara en lite känslig fråga. Syftet var mer att göra dig mer förberedd och härdad ifall det skulle komma en fulslug röding eller dylikt och varken kasta sten eller använda något annat våld alls, men ställa liknande fråga annorlunda formulerad fast istället på ett fulslugt sätt med ont uppsåt i försök att försvaga din framföring hur du står på dig i… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

I Nordkorea angående rasblandade icke födda barn så blir det: Det här ska staten ta hand om! Och så statligt tvångsaborteras icke födda rasblandade barn i Nordkorea för att upprätthålla koreansk rasrenhet. Det minskar lidande och misär även om det självklart hade blivit mindre om det ej rasblandats över huvud taget. Det är är sunt att aborter av icke födda rasblandade barn sker med statligt tvång och inte frivilligt i Nordkorea. Och det är den delen av Nordkoreas abortpolitik som bör förespråkas i debatt för allmänna abortförespråkare så att de får ett litet ”medhåll” fast som retar upp dem med… Läs mer »

Vera
Medlem

Svårt att direkt svara på. Men då rasblandning är förbjuden i ett NS samhälle skall det inte vara så svårt att förhindra rasblandningsbarn. Men vi vill inte skapa ett DDR direktiv med reseförbud utan förekommer det i enstaka fall så hindrar vi inte att dessa rasskändare får bosätta sig i redan befintliga rasblandningsländer. Statliga tvångsaborter skall bara göras när fara för ärftliga grova defekter föreligger och fostret vid diagnosen inte blir helt funktionsduglig. Men DETTA är min PERONLIGA inställning – vad partiledningen anser skulle vara intressant.

Ramón Mercader
Medlem

Behöver ju inte föröka under utrikesresor när det är till rasfrämmande land även om det tyvärr sker en hel del nu för tiden. Jo, DDR hade väl passkontroller för tyskar att även resa inom Östtyskland vilket var en av alla övervakningssamhällefasonerna, som knappast kan ha varit trevligt. Med statlig tvångsabort vid rasblandade icke födda barn så hade det visat rasblandningsländerna att vara konsekvent i politiken mot rasblandning vid tillfälle när det skett och det trots rasblandning ändå sker i vissa fall. Steriliseringar som jag ej läst något om att Nordkorea skulle tillämpa skulle om det tillämpas korrekt kunna vara ett… Läs mer »

Slipsen
Medlem

Fy fan! Till och med på religiösa Irland ska man alltså i framtiden kunna mörda foster. Inför dödsstraff på sexualbrottslingar och folkförrädare istället för på ofödda barn!

Grottbjörnen
Medlem

låter kanske kallt, men det brukar ju vara en viss sorts kvinnor som gör aborter regelbundet och deras gener kanske vi inte behöver? en tanke bara…tvångssterilisering för kvinnor (och män) som knappt kan ta hand om sig själva ens en gång, än mindre ett litet barn, är ju en annan lösning

Ramón Mercader
Medlem

Den rasmaterialistiska anden måste bevaras stärkas inom och utom oss.

Antirasblandningslagar, kombinerat med statliga aborter+tvångsaborter av icke födda rasblandade barn och kloka former av steriliseringar+tvångssteriliseringar vore bra och viktiga delar av hjälpmedel för det.

Varken kulturmarxism eller radikal politisk katolicism bör få tillåtas komma i vägen för det i ett framtida Norden.